fbpixel

Search icon
Search
Wedding Photography: Πώς θα δημιουργήσετε ένα iconic φωτογραφικό άλμπουμ γάμου
PEOPLE & MOMENTS

Wedding Photography: Πώς θα δημιουργήσετε ένα iconic φωτογραφικό άλμπουμ γάμου

O ταλαντούχος φωτογράφος Νίκος Γκόγκας μάς αποκαλύπτει τα μυστικά για το τέλειο wedding portfolio


Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της φωτογραφίας, ο Νίκος Γκόγκας έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο wedding portfolio τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου, αποτυπώνει μέσα από τη δική του ματιά μοναδικές ιστορίες αγάπης.

Ποια είναι τα στοιχεία ενός επαγγελματία wedding photographer που θεωρείτε πως θα προσελκύσουν ένα μελλόνυμφο ζευγάρι για να τον επιλέξει; 

Το βασικότερο είναι να υπάρχει χημεία μεταξύ τους, προκειμένου να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κι αυτό θα αποτυπωθεί στις εικόνες. Ο φωτογράφος καλείται να απαθανατίσει στιγμές και ανθρώπους με χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Χρειάζεται να έχει πείρα και σίγουρα υπομονή.

gogas3.jpg

Πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος της δουλειάς σας, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες;

Στη δουλειά μας, όπως και σε κάθε δουλειά, αντιμετωπίζουμε έντονες αλλαγές και νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, όσοι έρχονται από το εξωτερικό για τον γάμο τους έχουν περιορισμούς στις μετακινήσεις τους κι εδώ οι τελετές γίνονται με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με λιγότερο κόσμο, για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό φαίνεται να αυξάνεται το ενδιαφέρον ξανά, κι αυτό είναι πραγματικά αισιόδοξο.

Πόσο εύκολο είναι να αποτυπωθεί η ευτυχία και αυτές οι μοναδικές στιγμές; 

Τι είναι αυτό που προσπαθείτε πάντα να περιλαμβάνει το κάδρο σας; Σίγουρα δεν προσπαθώ να σκηνοθετήσω τη φωτογράφιση. Κινούμαι με γνώμονα τον αυθορμητισμό, κι αυτό νομίζω πως είναι το βασικό χαρακτηριστικό της δουλειάς μου. Αποτυπώνω την ομορφιά που υπάρχει στα πρόσωπα όλων μια τέτοια μέρα, «κλειδώνω» τη στιγμή του ζευγαριού, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Υπάρχει κάποια τάση στη φωτογραφία γάμου ή οι διαφορές έγκεινται μόνο στη ματιά του επαγγελματία; 

Οι γαμήλιες φωτογραφίσεις εξελίσσονται διαρκώς και οι τάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια τις πιο σύγχρονες από αυτές -εικόνες στο φυσικό φως με ατμοσφαιρικό τρόπο, που αποτυπώνουν τα αληθινά συναισθήματα των ανθρώπων και την αυθεντική ατμόσφαιρα της ημέρας-, που πλέον θεωρούνται τόσο αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου όσο και η διακόσμηση, το νυφικό ή το catering.

Αν ένα ζευγάρι έπρεπε να κρατήσει μία μόνο στιγμή από την ημέρα του γάμου του, ποια θεωρείτε φωτογραφικά «δυνατή»; 

Αυτές που πάντα ξεχωρίζω είναι τα πορτρέτα και, γενικότερα, οι αυθόρμητες στιγμές. Ειδικά, όταν η νύφη και ο γαμπρός συναντιούνται, αυτό γράφει υπέροχα στον φακό. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν χορεύουν, αφού έχουν χαλαρώσει από την όλη ένταση.

gogas1.jpg
Nίκος Γκόγκας
Ανακαλύψτε τα απόλυτα dos & don'ts που θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε με τον καλύτερο τρόπο τον γάμο σας! 

DO

1. Διαλέξτε φωτογράφο με βάση το ένστικτο και το συναίσθημά σας.

2. Πριν τον επιλέξετε, δείτε προηγούμενες δουλειές του.

3. Εκτός από το portfolio του, δώστε σημασία και στην προσωπικότητα του.

DONT

1. Μην ακολουθείτε απαραίτητα το πρωτόκολλο και τις συνηθισμένες φωτογραφικά δουλειές.

2. Δεν είναι υποχρεωτικό να χαμογελάτε πάντα κατά τη φωτογράφιση.

3. Μην προχωρήσετε στην τελική επιλογή, αν δεν έχετε εξετάσει προσεκτικά όλες τις φωτογραφίες, αλλά προτιμήστε όσες αναδεικνύουν το συναίσθημα.

Info

Νίκος Γκόκας, Ελ. Βενιζέλου 23, Θεσσαλονίκη 54623, Tηλ. 697 744 5584, Instagram: @nikosgogas, www.nikosgogas.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021