fbpixel

Search icon
Search
Vitamin C: Ο λόγος που η επιδερμίδα σας την χρειάζεται παραπάνω αυτό το καλοκαίρι
FACE & BODY

Vitamin C: Ο λόγος που η επιδερμίδα σας την χρειάζεται παραπάνω αυτό το καλοκαίρι

Προσθέστε την βιταμίνη της λάμψης στο skincare routine σας


Όλοι γνωρίζουμε ότι το κολλαγόνο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της δύναμης του δέρματος. Αλλά είναι επίσης αυτονόητο ότι υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που συχνά δοκιμάζουν τα όρια του τόσο σημαντικού κολλαγόνου στο δέρμα μας. Εξάλλου, όχι μόνο η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται φυσιολογικά μετά την ηλικία των 25 ετών, αλλά και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δημιουργούν επίσης άφθονη οξείδωση που καταστρέφει το κολλαγόνο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση, ρυτίδες, αποχρωματισμό και πολλά άλλα.

Φυσικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα σε όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταπολεμηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ήλιος βρίσκεται στο απόγειό του. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που οι δερματολόγοι λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ορισμένων από τα φοβερά σημάδια γήρανσης λόγω της απώλειας κολλαγόνου - ειδικά κατά τη διάρκεια των αγαπημένων καλοκαιρινών μηνών που είναι γεμάτοι ήλιος: και αυτό είναι η αυξημένη χρήση της βιταμίνης C.

16a3ddef0cffdce169a0b998998a6509.jpg

Αν και υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η βιταμίνη C είναι φωτοευαίσθητη, στην πραγματικότητα, αυτή η βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο βλάβης του δέρματος και φωτογήρανσης. Επιπλέον, η βιταμίνη C παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου, προωθώντας πιο σφριγηλό και ελαστικό δέρμα.

Καθαρισμός με βιταμίνη C

Για το σκοπό αυτό, οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση ενός σταθεροποιημένου ορού βιταμίνης C κάθε πρωί και τον διπλασιασμό άλλων, πιο εντατικών θεραπειών. Τους αρέσουν ιδιαίτερα οι ενυδατικές περιποιήσεις που ενισχύονται με προϊόντα βιταμίνης C. Τα συνιστούν για διάφορους λόγους: Πρώτον, βοηθούν στην εξάλειψη των ακαθαρσιών, των νεκρών κυττάρων και της περίσσειας σμήγματος, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αυτά τα στοιχεία μπορούν να φράξουν τους πόρους και να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης εξάρσεων ακμής σε ζεστές και υγρές καλοκαιρινές συνθήκες. Επιπλέον, το καθαρό και απολεπισμένο δέρμα βελτιώνει την απορρόφηση και την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών προϊόντων και άλλων τοπικών θεραπειών.

Μάλιστα, ένας βαθύς καθαρισμός μπορεί να προετοιμάσει το δέρμα για μέτρια έκθεση στον ήλιο, μειώνοντας την πιθανότητα υπερμελάγχρωσης και ηλιακών βλαβών, εξασφαλίζοντας ότι το δέρμα βρίσκεται στην πιο υγιή και δεκτική του κατάσταση. Συμπεριλαμβάνοντας τη βιταμίνη C σε μια θεραπεία προσώπου, βελτιώνεται η προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες, καθώς και η φωτεινότητα και η ομοιομορφία του τόνου του δέρματος.

Καλοκαιρινή φροντίδα της επιδερμίδας για την ενίσχυση του κολλαγόνου

Ακούγεται ενδιαφέρον; Φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να γνωρίζουμε για τη βιταμίνη C και τη σημασία της για την προστασία και την αποκατάσταση του δέρματος. Διότι, ενώ μια επιπλέον δόση βιταμίνης C μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου, κλινικές μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η ισχύς της ενισχύεται όταν στο μείγμα προστίθενται αντηλιακά και άλλα αντιοξειδωτικά όπως το φερουλικό οξύ και η βιταμίνη Ε. Μαζί, αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ερυθρότητας και στην προστασία του δέρματος από τη μακροπρόθεσμη βλάβη από τον ήλιο.

bc25c331211e75ad2f94d888149b95ff.jpg

Έτσι, εκτός από τις ειδικές θεραπείες, όπως η ενυδατική περιποίηση με βιταμίνη C, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όλες μας πρέπει να σκεφτούμε να προσθέσουμε τα ακόλουθα βήματα στις καλοκαιρινές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας:

  • Αυξήστε τη χρήση τοπικών αντιοξειδωτικών, όπως ορών που περιέχουν βιταμίνη C, Ε και φερουλικό οξύ - ειδικά πριν πάτε σε ηλιόλουστες διακοπές: Αυτά τα προϊόντα διασφαλίζουν ότι το δέρμα είναι πάντα επαρκώς ενυδατωμένο και ότι ο δερματικός φραγμός είναι ισχυρός. 
  • Τη νύχτα, χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια για να βοηθήσουν στην επανόρθωση και να διατηρήσουν το δέρμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
  • Αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση και δώστε προσοχή σε τυχόν σημάδια ηλιακής βλάβης, κηλίδες ή ερεθισμούς.
  • Πραγματοποιήστε απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό για να απομακρύνετε το αντηλιακό και τα υπολείμματα του ιδρώτα.
  • Και, φυσικά, εφαρμόστε αντηλιακό με SFP 50+ κάθε δύο ώρες -ιδιαίτερα μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.