fbpixel

Search icon
Search
V for Vanity: Πώς να τακτοποιήσετε τα καλλυντικά σας με έξυπνα & εύκολα hacks
EDITORS' CHOICE

V for Vanity: Πώς να τακτοποιήσετε τα καλλυντικά σας με έξυπνα & εύκολα hacks

4 DIY κατασκευές που θα σας λύσουν τα χέρια


Είναι απόλυτα φυσιολογικό τα καλλυντικά που υπάρχουν στο boudoir σας κάποιες φορές να είναι πολλά και άτακτα οργανωμένα. Χρειάζεστε λοιπόν τις τέλειες λύσεις και ιδέες για να βάλετε μια τάξη στα προϊόντα ομορφιάς σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε το μακιγιάζ «παιχνιδάκι», ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε χρόνο κάθε φορά που δημιουργείτε το makeup σας, αφού έτσι θα είστε σε θέση να τα βλέπετε και να τα χρησιμοποιείτε όλα. Εμείς κάναμε λοιπόν την αναζήτησή μας στο διαδίκτυο και κυρίως το Pinterest και σας βρήκαμε τις πιο έξυπνες DIY κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, για να αποκτήσετε ένα τακτοποιημένο boudoir. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα κατάλληλα υλικά και πολλή φαντασία.

Χρησιμοποιήστε τις κρεμάστρες μπάνιου

makeupstorage02.jpg

Εκτός από το να κρεμάτε τις πετσέτες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κρεμάστρες μπάνιου και για τα καλλυντικά σας. Το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε μερικές από αυτές στον τοίχο δίπλα από το boudoir σας και να κρεμάσετε πάνω τους μερικά βαζάκια ή γλαστράκια άδεια. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να βάλετε μέσα όσα και όποια καλλυντικά θέλετε. Μια πάρα πολύ εύκολη λύση που θα βάλει τάξη στα beauty products σας.

Αξιοποιήστε τα κεριά που έχουν τελειώσει

tips-for-repurposing-your-candle-jars.jpg

Έχουν τελειώσει τα κεριά σας; Πριν βιαστείτε να πετάξετε τα βαζάκια τους, σπεύστε να συγκεντρώσετε 5 από αυτά, να τα καθαρίσετε καλά με ζεστό νερό και οινόπνευμα και να τα αφήσετε στην άκρη μέχρι να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια, κολλήστε το ένα δίπλα στο άλλο με μια ειδική κόλλα για γυαλί και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί πολύ καλά η κόλλα. Όταν γίνει αυτό, μπορείτε είτε να κολλήσετε την κατασκευή σας σε ένα ξύλινο πλαίσιο κι έπειτα να τα τοποθετήσετε στον τοίχο είτε να τα αφήσετε απλώς έτσι κολλημένα πάνω στο boudoir σας.

Κόψτε τα πλαστικά μπουκάλια σας

diy-plastic-bottle-containers-1.jpg

Αντί να πετάξετε τα μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών που μπορεί να έχετε σε πληθώρα στο σπίτι σας, μπορείτε πολύ απλά να τα κόψετε αρκετά μέχρι να δημιουργήσετε τα δικά σας πλαστικά ποτήρια. Εάν θέλετε μάλιστα καλό είναι είτε να τα αφήσετε ως έχει στο χρώμα τους είτε να τα βάψετε στο χρώμα της αρεσκείας σας. Μάλιστα, εάν το έχετε με τη ζωγραφική, μπορείτε να σχεδιάσετε λουλούδια πάνω τους με νερομπογιές ώστε να πετύχετε το δικό σας floral pattern. Βάλτε μέσα τα κραγιόν, τα lip glosses, τα πινέλα και τις mascara σας και είστε έτοιμες.

Ετοιμάστε τη δική σας θήκη για πινέλα

sushi-mat-edited.jpg
Image Source: Daily Vanity

Χρειάζεστε μια θήκη για τα πινέλα σας; Η λύση βρίσκεται στα sushi sticks που εκτός από το να σας βοηθούν να τρώτε το αγαπημένο σας sushi, μπορούν να αξιοποιηθούν και για τα makeup brushes σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα κολλήσετε το ένα δίπλα στο άλλο και να τα αφήσετε μέχρι να στεγνώσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια, κόψτε μερικές λωρίδες από μαύρο υφασμάτινο λάστιχο. Μόλις είναι έτοιμες, δέστε τες με κλωστή στα ξυλάκια, συμμετρικά το ένα δίπλα στο άλλο, ή απλώς περάστε τες μέσα από τα ξυλάκια σαν να πλέκετε, δημιουργώντας μικρές θήκες. Βάλτε τα πινέλα σας μέσα σε αυτές και κάπως έτσι θα έχετε τη δική σας θήκη για πινέλα!