fbpixel

Search icon
Search
Tώρα μπορείτε να κάνετε detox και στο σπίτι σας με αυτά τα εύκολα και χρηστικά tips
WELLNESS

Tώρα μπορείτε να κάνετε detox και στο σπίτι σας με αυτά τα εύκολα και χρηστικά tips

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές


Η νέα δεκαετία μας βρίσκει έτοιμους να αλλάξουμε συνήθειες. Η οικολογική συνείδηση είναι το καλύτερο που μπορείτε να προσφέρετε στην καθημερινότητά σας, από το σώμα και τα ρούχα σας μέχρι και το ίδιο σας το σπίτι. Σύμφωνα με έρευνες, ένα σπίτι μπορεί να περιέχει μέχρι και 500 χημικά προϊόντα, πολλά από αυτά τοξικά, τόσο για τον οργανισμό όσο και την ατμόσφαιρα. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να απαλλαγείτε από την τοξικότητα που περιβάλλει τους προσωπικούς σας χώρους και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο να υιοθετήσετε έναν πιο sustainable τρόπο ζωής. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε με πόσο εύκολα και απλά βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υγιεινό και οικολογικό σπίτι για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Ανοίξτε τα παράθυρα

shutterstock-748728976.jpg

Ο φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για κάθε σπίτι, γι’ αυτό πρέπει να τον ανακυκλώνετε σε όλους τους χώρους σας. Ακόμη και τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν πέσει, είναι σημαντικό να ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά για να ανανεώνεται ο αέρας της ατμόσφαιρας! Ή να προμηθευτείτε κάποιο air duffuser για τον καθαρισμό του οξυγόνου που θα αποτελέσει μεγάλη τάση το 2020 και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής της κατοικίας σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε μάλιστα ότι σε έναν κλειστό χώρο είναι 5 φορές χειρότερος και πιο μολυσμένος από εκείνον που υπάρχει στους εξωτερικούς χώρους.

  Χρησιμοποιήστε όσο γίνεται λιγότερα χημικά καθαριστικά

  shutterstock-572184364.jpg

  Είναι κατανοητό ότι δε μπορείτε να απαλλαγείτε από όλα τα χημικά καθαριστικά. Μπορείτε, όμως, να αντικαταστήσετε κάποια από αυτά χρησιμοποιώντας μη τοξικά συστατικά, που μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά χωρίς φόβο και πολλά από τα οποία παραδόξως κάνουν εκπληκτική δουλειά! Μερικά από αυτά είναι η μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το ξύδι. Η πρώτη σε συνδυασμό με το ζεστό νερό είναι ιδανική για να εξαφανίζει τα λίπη κάνοντας πολύ πιο εύκολο το καθάρισμα. Το λεμόνι έχει την ικανότητα να καθαρίζει ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα, ενώ σε συνδυασμό με το λευκό ξύδι είναι το καλύτερο καθαριστικό για τα τζάμια!

  Πείτε «ναι» στα φυτά εσωτερικού χώρου

  shutterstock-620461913.jpg

  Έχουμε τονίσει πολλές φορές τις θετικές ιδιότητες των φυτών σε ένα σπίτι. Πέρα από το ότι αποτελούν μια καλαίσθητη διακοσμητική παρέμβαση σε κάθε χώρο παράγουν και οξυγόνο, ενώ επίσης καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τις τοξίνες, τους ρύπους και τη σκόνη! Ένα από αυτά είναι η θαυματουργή αλόη. Πολλά φυτά μάλιστα βοηθούν και σε θέματα αϋπνίας, όπως η λεβάντα, που έχει την ικανότητα να ηρεμεί και να χαλαρώνει.

  Χρησιμοποιήστε λιγότερο πλαστικό

  shutterstock-1115832944.jpg

  Όλα είναι θέμα συνήθειας και η λιγότερη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά σας δεν είναι και τόσο δύσκολο να επιτευχθεί. Επιλέξτε να αντικαταστήσετε πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά με άλλα πιο οικολογικά. Πείτε «ναι» για παράδειγμα σε μια ξύλινη βούρτσα αντί για το κλασικό πλαστικό σφουγγάρι για τα πιάτα, σε οδοντόβουρτσες από bamboo, κλασικές μπάρες σαπουνιού και πολλά άλλα μικροπράγματα που είναι, όμως, μια πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσετε να μειώνετε τη χρήση του επιβλαβούς για το περιβάλλον υλικού.

  Αλλάξτε τις κουρτίνες του μπάνιου

  shutterstock-241584607.jpg

  Κι, όμως, οι κουρτίνες του μπάνιου είναι κατά βάση πλαστικές και περιέχουν PVC ουσίες (PVC=πλαστικό πολυμερές) που κάνουν κακό στην ατμόσφαιρα του χώρου και κατ’ επέκταση και στην υγεία σας. Υπάρχουν εναλλακτικές, όπως οι υφασμάτινες κουρτίνες, που θέλουν, βέβαια, πιο συχνή αλλαγή, αλλά και οι συνθετικές που είναι ανακυκλώσιμες και κρατάνε περισσότερο στον χρόνο. Κάντε την έρευνά σας και επιλέξτε την καλύτερη για το μπάνιο σας, που δε θα στερεί φυσικά και πόντους από τη διακόσμησή του.