fbpixel

Search icon
Search
Beauty swaps: Τι πρέπει να αλλάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας το καλοκαίρι
FACE & BODY

Beauty swaps: Τι πρέπει να αλλάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας το καλοκαίρι

Βγάλτε χαρτί για να σημειώσετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Όταν αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν και όλα τα υπόλοιπα. Ξαφνικά, γίνεστε πιο χαρούμενες, θέλετε να καταναλώνετε σαλάτες αντί για βαριά φαγητά, παραγγέλνετε δροσιστικά cocktail χωρίς δεύτερη σκέψη και φυσικά ανανεώνετε τη ρουτίνα ομορφιά σας. Αντί να χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα ομορφιάς, η καλοκαιρινή σας ρουτίνα γίνεται πιο λιτή και απέρριτη με products πολλαπλών χρήσεων που έρχονται στο προσκήνιο ξανά για μια πιο λαμπερή εμφάνιση με απαλό και ελαστικό δέρμα. 

summer-woman.jpg
Image source: @lucywilliams02

Αντί για μια έντονη mascara, δοκιμάστε μια αδιάβροχη φόρμουλα επιμήκυνσης

Το οκγώδες αποτέλεσμα που δίνουν οι mascaras είναι επιθυμητό, ειδικά όταν κάνετε smokey eye. Για το καλοκαίρι, επιλέξτε μια φόρμουλα επιμήκυνσης που είναι αδιάβροχη. Μπορεί να πάτε στη θάλασσα ή μπορεί απλώς να ιδρώσετε και έτσι να μουντζουρωθείτε γύρω από τα μάτια. 

Αντί για ενυδατική κρέμα, δοκιμάστε ένα hydrating gel

Οι ενυδατικές κρέμες είναι ιδανικές για να δίνουν στο δέρμα σας πολλή υγρασία, αλλά μπορεί να τις νιώσετε λίγο βαριές. Αυτό είναι σημαντικό κατά την περίοδο του χειμώνα αλλά το καλοκαίρι, μπορείτε να διατηρήσετε όλη αυτή την υγρασία χωρίς την παράλληλη βαριά αίσθηση, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα gel. Ακόμη και αν έχετε πιο ξηρό δέρμα, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη συγκεκριμένη σύσταση, όμως είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εσάς που έχετε μεικτό ή λιπαρό δέρμα.

Αντί για ουδέτερο βερνίκι νυχιών, δοκιμάστε το γαλλικό με ένα φωτεινό χρώμα

Ήρθε το καλοκαίρι και έφτασε επισήμως η ώρα να δοκιμάσετε τα πιο έντονα χρώματα που μπορείτε να βρείτε στα νύχια σας και να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας ουδέτερα. Αν θέλετε να διατηρήσετε το look σας κάπως πιο βασικό τότε μπορείτε να εντάξετε το χρώμα σε ένα γαλλικό. Θα είναι chic και παράλληλα extra fancy.

342699851-895362324881256-5823702581447821114-n.jpg
Image source: @matildadjerf

Αντί για λακ, δοκιμάστε το Dry Texture Spray

Για όλα τα καλοκαιρινά σας χτενίσματα, η λακ θα πετύχει τη δημιουργία περισσότερου όγκου αλλά θα κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει ψεύτικο. Τα σπρέι ξηρής υφής είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε ενώ προσθέτουν και πολύ περισσότερο όγκο και κράτημα.

Αντί για το κλασικό Body Wash, δοκιμάστε λάδι καθαρισμού

Μετά από πολλές μέρες στην παραλία, αρκετό ιδρώτα και χρήση αντηλιακού, τα προϊόντα του ντους σας πρέπει να είναι αποτελεσματικά. Ένα λάδι καθαρισμού θα σας απαλλάξει από όλο το μαζεμένο dirt και νεκρά κύτταρα στο δέρμα σας, θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα αντηλιακού και θα αφήσει το δέρμα σας εξαιρετικά ενυδατωμένο.

woman-summer-X0gTk.jpg
Image source: @lucywilliams02

Αντί για το Shimmery Powder Highlight, δοκιμάστε το Cream Highlighter

Για τέλεια χρυσή λάμψη αυτό το καλοκαίρι, παραλείψτε το λαμπερό highlighter και χρησιμοποιήστε ένα κρεμώδες balm που σας τονίζει. Συνήθως, αυτά τα βάλσαμα είναι διαυγή ή έχουν μια ελαφριά απόχρωση, κάνοντας το δέρμα σας να λάμπει φυσικά. 

Αντί για mat κραγιόν, δοκιμάστε ένα γυαλιστερό balm για τα χείλη

Πριν από πέντε χρόνια, δε θα συνιστούσαμε τίποτα άλλο εκτός από το mat κραγιόν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το 2023, τα χρωματιστά γυαλιστερά balm για τα χείλη είναι στη μόδα ξανά και εμείς δηλώνουμε ενθουσιασμένες για αυτό. Συνήθως μπορείτε να τα βρείτε σε μια σειρά από ουδέτερα ή φωτεινά χρώματα. Εκτός της μεγάλης ποικιλίας τα balms σας ενυδατώνουν και δίνουν μια γυαλιστερή εμφάνιση σαν lip gloss. Είναι ιδανικά για το καλοκαίρι γιατί δεν κολλάνε και δίνουν στα χείλη σας μια υγιή λάμψη.

Feature image source: Rouge swimwear