fbpixel

Search icon
Search
Travel Lovers: Πώς θα ταξιδεύετε καλύτερα μετά το lockdown
TRAVEL

Travel Lovers: Πώς θα ταξιδεύετε καλύτερα μετά το lockdown

Αξιοποιήστε τις ημέρες της καραντίνας κάνοντας πλάνα για το μέλλον


Ζούμε μια πραγματικότητα που μας έχει στερήσει την ευκαιρία να ταξιδεύουμε και να διεκδικούμε εμπειρίες και πολύτιμες στιγμές. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό έχουμε εκτιμήσει περισσότερο από ποτέ τα πράγματα και τους ανθρώπους που ήδη έχουμε στη ζωή μας, καθώς επίσης αυτή ήταν η κατάλληλη περίοδος για να οραματιστούμε το μέλλον με γνώμονα την υγεία που -όσο κλισέ κι αν ακούγεται- είναι πάνω απ' όλα. Όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, γνωρίζουμε πολύ καλά πως σιγά σιγά οδεύουν προς το τέλος τους και σε αυτό ακριβώς θα πρέπει να ελπίζουμε.

Δείτε αυτές τις ημέρες του lockdown σαν μια καλή ευκαιρία για να σκεφτείτε διαφορετικά, μαθαίνοντας τους τρόπους που θα σας κάνουν να οργανώνετε σωστά τα ταξίδια σας, που αργά ή γρήγορα θα ξαναβάλετε στην καθημερινότητά σας!

Κάντε πραγματικότητα το ταξίδι των ονείρων σας

Κάλλιστα μπορείτε να καταλάβετε πως πλέον καλό είναι μην αφήνετε τον χρόνο να περνά χωρίς να κάνετε όλα όσα βρίσκονται ιδανικά στο μυαλό σας! Σκεφτείτε πού θα θέλατε να βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή και ο πρώτος προορισμός που θα έρθει στη φαντασία σας, είναι το μέρος που θα σας έκανε να νιώσετε πραγματικά καλά. Όσο άπιαστο όνειρο κι αν σας φαίνεται η αρχική σκέψη, να έχετε τη σιγουριά πως μπορείτε να πετύχετε αυτόν τον στόχο, κάνοντας από τώρα σχέδια και μαζεύοντας σταδιακά τα χρήματα που απαιτεί ένα τέτοιο ταξίδι.

street-style-paris-fashion-week-women-ss18-photos-223.jpg

Εκμεταλλευτείτε τη γοητεία της χώρας μας

Για εσάς που δεν έχετε καταλήξει ποιο θα είναι το πρώτο ταξίδι σας μετά από αυτά που βιώνουμε, σκεφτείτε τις ομορφιές της Ελλάδας! Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, όπου κι αν ταξιδέψει ο νους και το σώμα σας θα εκπλαγείτε με όσα κρύβει αυτή η χώρα και δεν είχατε την ευκαιρία να ανακαλύψετε. Ακόμα και μια σύντομη απόδραση σε ένα ορεινό μέρος, θα σας πείσει πως ζείτε έναν από τους ομορφότερους τόπους του κόσμου!

Επιλέξτε να είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Μη νιώθετε πίεση σε μια σχέση, είτε αυτή είναι φιλική είτε ερωτική, κι επιλέξτε να έχετε ανθρώπους δίπλα σας που τους αγαπάτε και σας αγαπούν. Ξεχάστε μια για πάντα τα ταξίδια με τοξικούς ανθρώπους, στα οποία δεν περνούσατε καλά και ήσασταν συνεχώς κακόκεφοι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πιέζετε τις καταστάσεις και να δίνετε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζετε πως το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Φροντίστε, λοιπόν, το ταξίδι που σχεδιάζετε να σας μείνει αξέχαστο κυρίως για την παρέα που θα έχετε και όχι τόσο για τον προορισμό!

friends.jpg

Μη σας αγχώνει η οργάνωση της βαλίτσας

Όσο σημαντικό κι αν είναι το στάδιο της οργάνωση των πραγμάτων σας για ένα ταξίδι, είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθορίσει την όλη εμπειρία σας. Να έχετε στο μυαλό σας πως πάτε κάπου για να περάσετε όμορφα και να εξασφαλίσετε νέες και διαφορετικές εμπειρίες για τη ζωή σας, χωρίς να προβληματίζεστε για το πόσα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ θα τοποθετήσετε στις αποσκευές σας.

Bonus tip: Εφόσον δεν υπάρχει λόγος να υπερφορτώνεστε με περιττά πράγματα που, τελικά, θα γυρίσετε πίσω χωρίς να τα έχει αξιοποιήσει στο ταξίδι σας, φτιάξτε από τώρα μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα κομμάτια που νιώθετε πως όντως θα τα χρειαστείτε. Επίσης, καλύτερα να επιλέξετε travel size προϊόντα περιποίησης και μικρές συσκευασίες, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε λίγο από το άρωμά σας ή άλλα products που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

woman-with-suitcase-standing-by-airport-1157-33527.jpg

Ζήστε την κάθε στιγμή

Όπως και στο προηγούμενο tip, έτσι και σε αυτό, θα σας συμβουλεύαμε να μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει σε μια τόσο όμορφη στιγμή για τη ζωή σας! Σκεφτείτε πόσο πολύ σας έχουν λείψει οι εικόνες από τόπους που γνωρίζετε για πρώτη φορά ή που συνηθίζατε να επισκέπτεστε συχνά στο παρελθόν, κάτι που τώρα δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και καταλήξτε στην απόφαση πως από εδώ και πέρα θα ζείτε στο έπακρο κάθε στιγμή. Στα ταξίδια σας, λοιπόν, φροντίστε να αποφορτίζεστε εντελώς, να απολαμβάνετε την όλη εμπειρία και να αφήνετε για μερικές ημέρες στην άκρη τις υποχρεώσεις που έχουν τον τρόπο να σας προκαλούν στρες.

Better days will come!