fbpixel

Search icon
Search
Travel lovers: 5 ευρωπαϊκές πόλεις για την πιο αναζωογονητική φθινοπωρινή απόδραση
ESCAPE

Travel lovers: 5 ευρωπαϊκές πόλεις για την πιο αναζωογονητική φθινοπωρινή απόδραση

Γνωρίστε την πραγματική τους ομορφιά και δημιουργήστε νέες εμπειρίες


Τα ταξίδια σημαίνουν ξεκούραση, σημαίνουν αναζωογόνηση, σημαίνουν νέες εμπειρίες και εικόνες και κακά τα ψέματα, πάντα τα έχουμε ανάγκη. Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που αγαπούν τα getaways του φθινοπώρου και βρίσκεστε στην αναζήτηση του ιδανικού προορισμού, αλλά θέλετε αυτή τη φορά να βγείτε εκτός των ελληνικών συνόρων, οι επιλογές στην Ευρώπη είναι πολλές. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε την πόλη που σας ταιριάζει και καλύπτει τις δικά σας «θέλω» και να ετοιμάσετε την travel-bag σας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τους must-visit προορισμούς. Enjoy!

Απολαύστε μία mini απόδραση!

Μαδρίτη

shutterstock-629809331-1.jpeg

Όποια εποχή κι αν επιλέξει κανείς να επισκεφθεί τη Μαδρίτη, είναι σίγουρο πως θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Η ισπανική πρωτεύουσα, είναι μία πόλη ιδιαίτερη, με πολύ ξεχωριστά vibes, με μία μοναδική αύρα, αλλά ειδικά αυτή την περίοδο, αποκτά και μία διαφορετική ομορφιά. Το μέρος -αυτό- μοιάζει να τα συνδυάζει όλα με τον πιο ιδανικό τρόπο και φτάνοντας στη Μαδρίτη, θα συναντήσετε μία σειρά από σπουδαία μουσεία και ιστορικά μνημεία, αλλά και πλούσια, καταπράσινα τοπία. Οι παραδοσιακές πλατείες που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή κι οι μεγάλοι δρόμοι με τα επιβλητικά κτίρια που ξεχωρίζουν για το μοντέρνο design τους είναι -επίσης- από τα βασικά χαρακτηριστικά της, ενώ must-visit ειδικά για τους λάτρεις της τέχνης, θεωρείται ο Paseo del Arte. Οι locals σημειώνουν πως πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της πόλης, που φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης, όπως το Prado και το Reina Sofía. Στο Prado, συναντά κανείς τη μεγαλύτερη συλλογή Ισπανών καλλιτεχνών παγκοσμίως, ενώ το Reina Sofía φιλοξενεί έργα μοντέρνας τέχνης, όπως η Guernica του Pablo Picasso. Στην bucket-list σας θα πρέπει να βρίσκεται και το Palacio Real, ενώ απαραίτητη είναι και μία βόλτα στο Palacio de Cristal.

Παρίσι

shutterstock-2118458942.jpg

Πρόκειται για μία πόλη που είναι πραγματικά πανέμορφη κάθε εποχή, αλλά ειδικά το φθινόπωρο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη γοητεία και μοιάζει με ρομαντικό πίνακα ζωγραφικής. Το Παρίσι, είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του ρομαντισμού και τις γαλλικής φινέτσας. Η Πόλη του Φωτός είναι γεμάτη με αξιοθέατα και spots που προσφέρονται για εξερεύνηση, ενώ δεν αποτελεί μυστικό, το γεγονός ότι φημίζεται για τη γαστρονομία της. Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα επιβλητικά κτίρια, οι κήποι και τα μνημεία καλούν τους visitors να τα απολαύσουν κι είναι μερικά μόνο από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πόλης κι αν θέλετε πραγματικά να την εξερευνήσετε, αξίζει να το κάνετε είτε με τα πόδια, είτε με κάποιο ποδήλατο. Η πιο basic, αλλά κι αγαπημένη επιλογή όσων καταφθάνουν σε αυτήν, είναι μία επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου και τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται συνεχώς και το Λούβρο, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μουσεία της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Εννοείται πως ένα ταξίδι στο Παρίσι μπορεί να συνδυαστεί με ατελείωτο shopping therapy, καθώς στην γαλλική πρωτεύουσα συναντά κανείς τoυς πιο iconic οίκους μόδας. Μαγική πόλη!

Βενετία

shutterstock-1969906513.jpg

Μία πόλη, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιο αναγεννησιακό παραμύθι. Μία πόλη, γεμάτη με γραφικά γεφυράκια, φιδωτά κανάλια και παραδοσιακά οικήματα, με έντονο το στοιχείο του γοτθικού ρυθμού. Η Βενετία συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν με τον πιο μαγικό, με τον πιο ιδανικό τρόπο, έχοντας σαφείς οθωμανικές και βυζαντινές επιρροές κι έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, στο πέρασμα των χρόνων παρά το γεγονός ότι έχει αποκτήσει πλέον κι έναν έντονο τουριστικό χαρακτήρα. Ποιο είναι το στοιχείο, αυτό, που κάνει την ιταλική πόλη να ξεχωρίζει και τη διαφοροποιεί σημαντικά από όλες τις άλλες; Το γεγονός ότι αρνείται πεισματικά να αλλάξει! Παραμένει πιστή στις ρίζες της, διατηρεί αναλλοίωτα τα αυθεντικά της κομμάτια και αναγκάζει όσους καταφθάνουν σε αυτήν να μπουν σε διαφορετικούς ρυθμούς και να προσαρμοστούν σε μία νέα πραγματικότητα. Το make the long story short, η Βενετία είναι ιδανική για μία σύντομη απόδραση κι ένα άκρως χαλαρωτικό weekend, μακριά από όλους κι από όλα και ειδικά αυτή την περίοδο, σύμμαχος για τους visitors είναι και ο καιρός. Αν αυτό που αποζητάτε είναι ένα μαγικό μέρος, για ένα απολαυστικό short-trip, είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς!

Μπράιτον

shutterstock-2123143685.jpg

Μια πόλη γεμάτη χρώματα και ενέργεια. Μία πόλη με ιδιαίτερη προσωπικότητα, με κοσμοπολίτικο αέρα, αλλά και βικτωριανή αισθητική. Το παραθαλάσσιο, Μπράιτον βρίσκεται σε απόσταση μίας μόλις ώρας με το τρένο από το Λονδίνο κι αν είστε λάτρεις της βρετανικής κουλτούρας, αξίζει να το προτιμήσετε για μία σύντομη απόδραση. Τα παλαιότερα χρόνια, αποτελούσε απλά ένα μικρό ψαροχώρι της νότιας Αγγλίας, ωστόσο, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Περίπου από τα τέλη του 18ου αιώνα, το Μπράιτον εξελίχθηκε σε go to place για τη βρετανική αριστοκρατεία και σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα όλο τον χρόνο. Ειδικά τώρα, το φθινόπωρο, η πόλη αποκτά νέα χρώματα και μια ξεχωριστή ενέργεια, με τους locals να υποδέχονται τους visitors με καλή διάθεση. Μία ιδανική μέρα στο Μπράιτον, ξεκινά με μία super αναζωογονητική βόλτα στην απέραντη παραλία, που αποτελεί πόλο έλξης, ενώ η Brighton Pier, είναι το ορόσημό της που χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή. Magic place...

Κωνσταντινούπολη

shutterstock-291252509.jpg

Last but not least, δεν υπάρχει πιο μαγικό μέρος για μία σύντομο, φθινοπωρινή απόδραση, από τη λατρεμένη Κωνσταντινούπολη. Είναι απίστευτη η ομορφιά αυτής της πόλης, είναι απίστευτος ο χαρακτήρας και η γοητεία της. Αρχικά, το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην Ελλάδα κι η πρόσβαση σε αυτήν είναι αρκετά εύκολη, την καθιστά ιδανική επιλογή για ένα αναζωογονητικό weekend-break. Όσες φορές κι αν βρεθεί κανείς σε αυτή την πόλη, είναι σίγουρο πως δε θα είναι αρκετές. Έχει πολλά, διαφορετικά πρόσωπα κι όσοι τη γνωρίζουν, παραδέχονται ότι ανάλογα με την εποχή, αποκτά νέα χρώματα και αρώματα. Τα χρυσαφένια σύννεφα που συνωστίζονται πάνω από τον Βόσπορο και τους τρούλους της Αγίας Σοφίας συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ από την άλλη, τα στενά δρομάκια με τις έντονες μυρωδιές από τα μπαχαρικά, τα βότανα και τους ναργιλέδες ξυπνούν όλες τις αισθήσεις και ταξιδεύουν το μυαλό σε μία άλλη εποχή. Αν δεν έχετε ήδη βρεθεί σε αυτήν, αξίζει να την επισκεφθείτε και είναι σίγουρο, πως δε θα θέλετε να την αποχωριστείτε.