fbpixel

Search icon
Search
Travel in Luxury: Αυτά είναι τα 4+1 πιο εντυπωσιακά, τρένα στην Ευρώπη
TRAVEL

Travel in Luxury: Αυτά είναι τα 4+1 πιο εντυπωσιακά, τρένα στην Ευρώπη

Οnce-in-a-lifetime ταξίδια που θα σας «κλέψουν» την καρδιά


Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ταξίδια. Που δε θέλει να γνωρίζει νέα μέρη, μαγευτικά τοπία, κι ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα. Η αλήθεια είναι πως το αεροπλάνο είναι το πιο famous μεταφορικό μέσο που επιλέγουν οι περισσότεροι όταν καταστρώνουν το πλάνο των διακοπών τους. Τι θα λέγατε όμως για ένα διαφορετικό ταξίδι, με τρένο; Ειδικά, αν είστε άνθρωποι της περιπέτειας ή θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, τότε πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία που θα σας συναρπάσει και θα τη θυμάστε για όλη σας τη ζωή! Εμείς συγκεντρώσαμε τα έξι πιο όμορφα τρένα πολυτελείας με τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές και σας τις παρουσιάζουμε.

Διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες!

British Pullman

pul-gst-carriage-ibis01.jpeg

Ένα αξέχαστο ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα μπορέσετε να απολαύσετε κι εσείς, αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με το British Pullman, το θρυλικό τρένο που θα σας μεταφέρει στα πιο όμορφα μέρη αυτού του τόπου. Πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι το 1920 και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν τόσα χρόνια, έχει καταφέρει να διατηρήσει τη μοναδικότητά του και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική του. Με λίγα λόγια, αυτό που πρέπει να περιμένετε εφόσον το επιλέξετε κι εσείς, είναι μία luxury, glamorous ξενάγηση στη βρετανική εξοχή, που θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή. Plus: Οι guests έχουν στη διάθεσή τους ένα πλούσιο menu που περιλαμβάνει μία σειρά από εδέσματα, αλλά και ροφήματα -ναι, ακόμη και σαμπάνια- που κάνουν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό. Ό,τι κι αν επιλέξει κανείς, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία, που αξίζει να βιώσει ο καθένας.

Belmond Grand Hibernian

image-1.jpeg

Σήμα-κατατεθέν του είναι η πολυτέλεια και η κλασική του αισθητική αιχμαλωτίζει την καρδιά των επισκεπτών από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το Belmond Grand Hibernian κατέχει μία θέση ψηλά στη λίστα με τα πιο ιδιαίτερα τρένα του κόσμου κι όχι αδίκως! Στο εσωτερικό του, θα συναντήσει κανείς μερικούς από τους πιο γνωστούς πίνακες, που αποτελούν must-see για τους λάτρεις της τέχνης και χαρίζουν στο χώρο μία διαφορετική αίσθηση, με τα φωτεινά, bold χρώματά τους. Το συγκεκριμένο τρένο, πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια -που διαρκούν ακόμη και 5-6 ημέρες- κυρίως στην Ιρλανδία. Ένα από αυτά, περιλαμβάνει μία στάση στο αποστακτήριο όπου φτιάχνεται το διάσημο ουίσκι Jameson, στο κάστρο Blarney Castle & Gardens, αλλά και στο ναυτικό μουσείο Titanic στο Belfast στο βόρειο τμήμα της. How cool is that;

The Presidential Train

the-presidential-train-the-luxury-trip-of-your-life-on-the-douro-river-4.jpeg

Ένα ταξίδι στις πιο μαγευτικές γωνιές της Πορτογαλίας, μ' ένα τρένο που μετέφερε προέδρους, αρχηγούς κρατών, βασιλιάδες και μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ηγέτες για πάνω από έναν αιώνα. Αυτό θα μπορέσετε να απολαύσετε κι εσείς, εφόσον κλείσετε τη θέση σας στο The Prisedential Train. Πρόκειται για μία unique day-long experience, που περιλαμβάνει ένα μοναδικό ταξίδι με το τρένο στην πανέμορφη κοιλάδα Douro και στο Quinta do Vesuvio & Port για την απόλυτη wine tasting εμπειρία, όπου μεταξύ άλλων, οι guests έχουν τη δυνατότητα να γευτούν λαχταριστούς γαστρονομικούς θησαυρούς, που συνδυάζονται άψογα με τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, καθώς πραγματοποιούνται ταξίδια μόλις 25 ημέρες το χρόνο.

Venice Simplon Orient Express

vso-acc-cabin-suite-paris02.jpeg

Ένα από τα πιο iconic τρένα είναι και πάλι έτοιμο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες και να τους χαρίσει μία μοναδική εμπειρία, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και την καρδιά τους. Το Venice Simplon Orient Express θα σας μεταφέρει σε μαγευτικούς προορισμούς μέσα από απολαυστικές διαδρομές, που κάνουν αυτό το ταξίδι μοναδικό στο είδος του. Η παραδοσιακή διαδρομή μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου και Βενετίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ πλέον προσφέρονται και ταξίδια στη Βιέννη, την Πράγα, την Κωνσταντινούπολη και τη Βουδαπέστη. Αν είστε λάτρεις των ειδυλλιακών τοπίων κι αγαπάτε την πολυτέλεια και την ιταλική φινέτσα, θα το λατρέψετε!

Golden Eagle Moscow to Vladivostok

golden-eagle-bar-car.png

Για τους περισσότερους, αποτελεί το σπουδαιότερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο. Το Golden Eagle διανύει μία μοναδική διαδρομή στη Ρωσία, συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση, από τη Μόσχα μέχρι τα Ουράλια. Το ταξίδι πραγματοποιείται κατά μήκος της υπέροχης κι ατελείωτης στέπας και δίπλα στην όχθη της μεγαλύτερης λίμνης -γλυκού νερού- του κόσμου. Τι περιλαμβάνει; Αρχικά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ό,τι θέλουν από το πλούσιο menu, που φιλοξενεί πεντανόστιμα εδέσματα και ποτά, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Στο πρόγραμμα υπάρχει -μεταξύ άλλων- μία private ξενάγηση στο Κρεμλίνο και στάση στην λίμνη Baikal, όπου πραγματοποιείται barbecue κι όσοι θέλουν, μπορούν να κολυμπήσουν στα παγωμένα νερά της. 

Bon voyage!

*Κεντρική φωτογραφία: Belmond Grand Hibernian