fbpixel

Search icon
Search
Top-handle bag: Tο νέο it trend του Fall '24 που ήρθε για να μείνει
TRENDS & CATWALKS

Top-handle bag: Tο νέο it trend του Fall '24 που ήρθε για να μείνει

Και οι πιο μεγάλοι οίκοι το επαναπροσδιορίζουν


Κάθε έτος αλλά και σεζόν, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αξεσουάρ που έρχονται στο επίκεντρο. Ένα από τα πιο απαραίτητα accessories δεν είναι άλλο από τις τσάντα - η οποία εκτός από πρακτική, προσθέτει αυτόματα και πόντους στιλ σε κάθε μας look, συμπληρώνοντάς το. Πιο συγκεκριμένα, οι top-handle τσάντες, η διαφορετικά αυτές "με το πάνω χερούλι" έχουν ανακηρυχθεί σε απόλυτο it-item αυτό το καλοκαίρι και όχι μόνο. Οι διασημότητες και οι αστέρες του street style ενσωματώνουν τα γυαλιστερά αξεσουάρ στα σύνολά τους για τον ζεστό καιρό, από κομψά σύνολα όπως πουκάμισα πόλο, πλισέ φούστες και Mary Janes μέχρι καλοκαιρινά φορέματα και τα πιο fashionable sneakers.

Το στυλ κυμαίνεται από εκλεπτυσμένες μαξιλαρένιες τσάντες μέχρι δερμάτινα box bags και μίνι pochettes. Το καλύτερο είναι ότι ορισμένες τσάντες με κορυφαία χειρολαβή διαθέτουν αποσπώμενη αλυσίδα ή δερμάτινο λουράκι που μπορείτε επίσης να μετατρέψετε σε ένα λειτουργικό crossbody.

Σε όλες τις συλλογές Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, οι τσάντες με το πάνω χερούλι ήταν όλη η μόδα, από κλασικές όπως η τσάντα Lady Dior μέχρι φρέσκα σχέδια όπως η τσάντα Givenchy Antigona.

Σύμφωνα με τις πιο trending σιλουέτες που έχουμε δει να κυκλοφορούν, σας παρουσιάζουμε τις 4 κατηγορίες, στις οποίες αξίζει να επενδύσετε. Διαλέξετε τη δική σας αγαπημένη..

The classic silhouette

befunky-photo-92.jpg

Η Antigona Bag του Givenchy, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο/χειμώνα του 2010, έχει καθιερωθεί σταθερά ως ένα διαρκές σύμβολο, που επαναπροσδιορίζεται συνεχώς κάθε σεζόν για να ενσωματώνει το μείγμα λειτουργίας και μόδας. Ο αφαιρούμενος δερμάτινος ιμάντας ώμου της τσάντας με μια πλεκτή δερμάτινη μεταλλική αλυσίδα σε συνδυασμό με τις δερμάτινες άνω λαβές της επιτρέπει στην τσάντα να μεταμορφώνεται μεταξύ τσάντας χειρός ή crossbody bag.

9543208992798-ezgifcom-webp-to-jpg-converter.jpg

Φυσικά, ένα ακόμα icon είναι η τσάντα Chanel με πτερύγιο και χειρολαβή είναι κομψή και κλασική, καθώς διαθέτει ενισχυμένο δερμάτινο χειρολαβή με χρυσές συνδέσεις, δερμάτινο λουρί ώμου με χρυσή αλυσίδα και μαξιλαράκι ώμου, καθώς και χρυσή πλακέτα CC Chanel. Το χαρακτηριστικό διαμαντένιο καπιτονέ μοτίβο της Chanel κάνει αυτή την τσάντα ιδανική για κάθε περίσταση.

df308fcf7da1a1a3812fbd6cf0b9576a.jpg

Μια νεότερη προσθήκη δεν είναι άλλη από την νέα τσάντα Jolie, η οποία θα ενταχθεί στη διάσημη οικογένεια τσαντών του Dior για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, ενσωματώνει τους εμβληματικούς κώδικες του οίκου Dior, ενώ παράλληλα τιμά την προσοχή της δημιουργικής διευθύντριας Maria Grazia Chiuri στην πρακτικότητα της πολυτέλειας στην καθημερινή ζωή. 

ff108057-79bc-447d-83bd-e4dd909fd3ab-1d37ecda.webp

Εκτός αυτών, η τελευταία τσάντα Puzzle Bag του Jonathan Anderson διαθέτει ένα νέο υφασμάτινο δερμάτινο χερούλι στο πάνω μέρος, εκτός από τον κλασικό αποσπώμενο ιμάντα ώμου της τσάντας. Το κυβοειδές σχήμα και οι ακριβείς γεωμετρικές γραμμές της τσάντας έχουν εδραιώσει το σχέδιο ως βασικό στοιχείο στους κώδικες Loewe του Anderson.

The croissant

13f48ac9d70f639c6cdb9990e5c32f78.jpg

Με έμπνευση από τα 90's τα σχήματα που είναι παρεμφερή με ένα μισοφέγγαρο επανεμφανίστηκαν έντονα τις τελευταίες σεζόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Prada Re-edition, 2000 και 2005, η κλασική vintage Louis Vuitton που επανακυκλοφόρησε αλλά και σχέδια της Miu Miu και Gucci.

befunky-photo-93.jpg

Κάποιες νέες προσθήκες είναι το πολύχρωμο Burberry Check σε μια τσάντα με χειρολαβή με την Medium Peg Duffle Bag. Το Knight Burberry Check καλύπτει την μαλακά δομημένη, πλεκτή τσάντα, η οποία ολοκληρώνεται με ένα κλιπ με λογότυπο για να ασφαλίσει την καμπύλη λαβή. Εκτός αυτού ξεχωρίζουμε και τοο σχήμα μισοφέγγαρου της Saint Laurent Voltaire.

The box bag

00104-miu-miu-spring-2024-ready-to-wear-details-credit-gorunway-scaled.webp
Miu Miu Spring '24

Όπως είδαμε στην πασαρέλα του οίκου για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, γεμάτη με αντικείμενα, η Top-Handle Bag του Miu Miu ενσαρκώνει ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα σύγχρονο υπερμεγέθες σχέδιο. Αρκετά ευέλικτη ώστε να σας ακολουθεί από το πρωί στο βράδυ, η τσάντα αποπνέει μια διακριτική κομψότητα με χρυσές πινελιές υλικού και διακριτικό branding ανάγλυφο στο εύκαμπτο δερμάτινο σώμα της.

Βασιζόμενη στον θρίαμβο της σειράς Re-Editions, η Prada αποκαλύπτει ένα αναγεννημένο διαμάντι από τα αρχεία της: την εμβληματική σιλουέτα του 1978 με τη διπλή χειρολαβή, η οποία αναγεννάται τώρα για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Κατασκευασμένο μέσω της ανακύκλωσης καθαρισμένων πλαστικών που ανακτώνται από τους ωκεανούς μας, ενσαρκώνει τη δέσμευση της Prada για περιβαλλοντική υπευθυνότητα, διατηρώντας παράλληλα την κληρονομιά της

The mini pochette

gigi-hadid-loro-piana-bag.jpg
Bag: Loro Piana / Image source: Splash News

Εννοείται πως και τα mini pouches και τα envelope στιλ έχουν πρωτοστατήσει στη fashion σκηνή, παρά του ότι μπορεί να μην προσφέρουν και τόσο πολύ χώρο ώστε να αποτελούν day-to-night bag. Έχουν ξεχωρίσει αυτά των Hermes, Loro Piana αλλά και η μακρόστενη εκδοχή που μοιάζει με clutch της Bottega Veneta.


Feature image source: Miu Miu, Bottega Veneta