fbpixel

Search icon
Search
Το summer resort Tiing Tejakula αναδεικνύει με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο την «άγρια» ζούγκλα του Bali
ESCAPE

Το summer resort Tiing Tejakula αναδεικνύει με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο την «άγρια» ζούγκλα του Bali

Παραμυθένια θέα, σύγχρονη πολυτέλεια και jungle αισθητική είναι τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν


Πολύ δύσκολα η ζούγκλα του Bali να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο με την ομορφιά της. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν είναι λίγοι οι travel lovers που την επισκέπτονται ανά τα χρόνια -όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και άλλες εποχές του χρόνου. Έτσι, λοιπόν, ο συγκεκριμένος τόπος κατατάσσεται ολοένα και περισσότερο στους top προορισμούς για διακοπές και ατελείωτη εξερεύνηση.

Πλέον, τα resorts της περιοχής κατακλύζονται από κόσμο και η αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέουν γίνεται όλο και πιο έντονη, εξαιτίας των αναγκών που υπάρχουν από την πλευρά των guests, αλλά και του δικαιολογημένου ανταγωνιστικού κλίματος. Μερικά από αυτά τα luxury resorts, μάλιστα, κεντρίζουν λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον μας και θεωρούνται από τα πιο κορυφαία που υπάρχουν στην περιοχή. 

Ανάμεσά τους βρίσκεται και το ονειρικό Tiing Tejakula, που μαγεύει μέσα από το design του, χαρίζοντας την απόλυτη summer experience!
1-8IqMh.jpg


To Tiing Tejakula είναι ένα συγκρότημα με παραθεριστικές βίλες, οι οποίες αποτελούνται από δομικά και διακοσμητικά στοιχεία μπαλινέζικης επιρροής, οπότε εύκολα καταλαβαίνετε πως δημιουργείται μια τροπική εκδοχή στο design -απόλυτα ταιριαστή με όσα συνδέονται με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Bali, μακριά από την πολυκοσμία και τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς.

Η εξωτερική του όψη και μόνο αποδεικνύει την όλη αισθητική που αποπνέει. Ανεπιτήδευτα γοητευτικοί χώροι που ισορροπούν μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού, έντονα στοιχεία μινιμαλισμού σε μια πιο jungle εκδοχή, λειτουργικότητα και clean γραμμές είναι όλα όσα συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό του resort και το κάνουν τόσο μοναδικό.

Να πούμε στο σημείο αυτό, πως είναι σχεδιασμένο από τον Αυστραλό interior designer Nic Brunsdon, σε συνεργασία με το τοπικό studio MANGUNING. Όπως βλέπουμε, κάθε εξοχική του κατοικία διαθέτει ιδιωτική βεράντα και πισίνα, που περιβάλλεται από πανύψηλες πλάκες από μπετόν για ιδιωτικότητα και ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό από τη μια πλευρά και στο βουνό και τη ζούγκλα από την άλλη.

2-D4ncM.jpg


Βασικό υλικό στην κατασκευή αποτέλεσε το μπαμπού, το οποίο είναι άφθονο στο Bali και συνδέεται άρρηκτα με το τοπίο της περιοχής, έτσι όπως το έχουμε σκιαγραφήσει μέσα από φωτογραφικό υλικό, αλλά και από τη φαντασία μας. «Τα υλικά και οι τεχνικές επισκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί στο έργο επιλέχθηκαν ώστε να εναρμονίζονται με το τοπικό πλαίσιο και το κλίμα», εξηγεί ο Brunsdon.

Οι γκρι τόνοι από χώρο σε χώρο -in & out- ταιριάζουν φανταστικά με τις γήινες, τόσο φυσικές αποχρώσεις που συμπληρώνουν τη διακόσμηση. Τα μεγάλα φυτά, στο μεταξύ, αποτυπώνουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την αύρα της περιοχής, ενώ τα βλέπουμε να υπάρχουν ακόμα και στα living spaces, τα υπνοδωμάτια, ακόμα και στις spa areas.

Ακόμα, η χωροθέτηση και διακόσμηση στους εσωτερικούς χώρους του resort είναι σκόπιμα σποραδική και λιτή, με έπιπλα και φωτισμό κυρίως από ξύλο και ραττάν -τίποτα τεχνητό και υπερβολικό. Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, η μπανιέρα βρίσκεται κάτω από έναν φεγγίτη, περιτριγυρισμένη από φυτά, ενώ οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν να γίνονται «ένα» με την εξωτική φύση, νιώθοντας την απόλυτη ηρεμία που ο καθένας χρειάζεται στις διακοπές του.

0-OfvFc.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του παραμυθένιου resort!