fbpixel

Search icon
Search
Τo στιλιστικό μυστικό που θα ανεβάσει την ψυχολογία σας στο lockdown
STYLING TIPS

Τo στιλιστικό μυστικό που θα ανεβάσει την ψυχολογία σας στο lockdown

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και στη διάθεσή μας


Αυτή είναι η περίοδος που έχουμε ανάγκη την καλή ψυχολογία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτό είναι καλό να βρίσκουμε συνεχώς μικρούς και εύκολους τρόπους για να διατηρούμαστε χαρούμενο και αισιόδοξοι. Όσον αφορά το χώρο της μόδας, λοιπόν, δεν υπάρχει πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος από τα χρώματα που επιλέγουμε να φοράμε.

Πλέον, είναι γνωστό ότι οι τόνοι και οι αποχρώσεις κατέχουν μία σημαντική θέση στις τάσεις, ενώ μπορούν παράλληλα να απογειώσουν ακόμα και το πιο απλό σύνολο. Ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτουμε αυτές τις ημέρες μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με την εικόνα μας και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας, ενώ μάλιστα μας δίνουν ιδέες για να τα χρησιμοποιήσουμε και στη μετά καραντίνα εποχή.

Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε όλα εκείνα τα μικρά μυστικά των χρωμάτων που θα κάνουν ένα boost στη διάθεσή σας

Colors in... 

Knitwear

bold-5.jpg
Image source: @leoniehanne

Ένα από τα κομμάτια που επιλέγουμε πιο συχνά κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών είναι τα πλεκτά πουλόβερ. Η άνεση και η ζεστασιά που προσφέρουν τους χαρίζουν έξτρα πόντους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αυτή τη φορά να προτιμήσετε ένα knitwear σε bold tones, όπως είναι το κόκκινο ή το φούξια. Δε χρειάζεται να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να έχετε ένα πετυχημένο σύνολο. Αρκεί μόνο να το συνδυάσετε με το μαύρο κολάν σας ή με τον τζιν παντελόνι σας. Η έντονη απόχρωση θα σας χαρίσει μία πνοή ανανέωσης και θα προσφέρει φως στις μουντές μέρες του χειμώνα.

Loungewear

bold-2.jpg
Image source: @wethepeoplestyle

Το στιλ που έχετε συζητηθεί πιο πολύ από κάθε άλλο τον τελευταίο καιρό. Είναι μαγικός ο τρόπος και η ταχύτητα με τον οποίο κατέκτησε μία σημαντική θέση και στις εξόδους μας πέρα από τα σύνολα του σπιτιού. Καθώς είμαστε σίγουρες ότι δε μπορείτε να αποχωριστείτε τις φόρμες σας, προσπαθήστε να επιλέγετε φωτεινές αποχρώσεις. Η πράσινη εκδοχή της Jessie Bush κρύβει «μέσα» της πολύ στιλ αλλά και διαφορετικότητα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Suit

bold-4.jpg
Image source: @whowhatwear

Για τις ημέρες που έχετε κάποιο διαδικτυακό meeting με του συναδέλφους σας και θέλετε να είστε πιο προσεγμένες αλλά παράλληλα να «κερδίσετε» και τις εντυπώσεις, δεν έχετε παρά να κινηθείτε σε έντονες αποχρώσεις για το κοστούμι σας. Μία μπλε επιλογή θα κάνει τη διαφορά χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλή «φασαρία». Συνδυάστε το μ΄ ένα απλό λευκό t-shirt από μέσα για αρμονία και casual αισθητική. Σίγουρα θα το επιλέξετε και για τις εξόδους σας.

Dress

bold-3.jpg
Image source: @slipintostyle

Ακόμα ένα κατάλληλο κομμάτι για την περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού είναι τα φορέματα. Συνδυάζουν το στιλ μαζί με το cozy feeling που μας παρέχει το σπίτι. Είναι γνωστό ότι τα πλεκτά φορέματα είναι ένα hot trend της χειμερινής σεζόν. Δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι οίκοι, ανάμεσα τους και οι Dolce & Gabbana, Ganni και JW Anderson, που βάσισαν τις δημιουργίες τους στα knit dresses και εντυπωσίασαν. Μπορείτε να κινηθείτε σ’ αυτό το σχέδιο σε έντονες αποχρώσεις αλλά και σε παστέλ όπως είναι το κίτρινο ή το γαλάζιο.

Total bold

bold-1.jpg
Image source: @karodall

Αν ανήκετε στην κατηγορία των τολμηρών και σας αρέσουν οι πειραματισμοί, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ένα total bold look. Κινηθείτε σε χρωματικούς τόνους που αγαπάτε και σας ταιριάζουν. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να επιλέξετε ένα σύνολο στην ίδια απόχρωση ενώ αν επιθυμείτε να το κάνετε all the way, μη διστάσετε να περιπλέξετε πολλούς και διαφορετικούς. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή αλλά μόλις τα καταφέρετε θα εντυπωσιαστείτε.