fbpixel

Search icon
Search
Το So/ στο Παρίσι είναι το νέο design hotel με απέραντη θέα στο Σηκουάνα
DESIGN NEWS

Το So/ στο Παρίσι είναι το νέο design hotel με απέραντη θέα στο Σηκουάνα

Η καινούρια άφιξη στην Πόλη του Φωτός που αξίζει την προσοχή μας


Με μαγευτική θέα στον Σηκουάνα, ένα unique spa, ένα εστιατόριο κι ένα club με τη σφραγίδα Paris Society... Το So/ είναι το νέο design hotel που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε σε ένα από τα ταξίδια σας στο Παρίσι. 

Πολλοί Παριζιάνοι είχαν ήδη εντοπίσει αυτόν τον γυάλινο «κολοσσό» μήκους 50 μέτρων που μοιάζει να αιωρείται, τους τελευταίους μήνες στη μέση της Boulevard Morland. Το πανέμορφο αυτό κτίριο των '60s - από τα λίγα που υπάρχουν στην Πόλη του Φωτός - τελικά μετατράπηκε σ' ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, ιδιαίτερου σχεδιασμού, το οποίο άνοιξε τις πύλες μόλις εχθές. 

titlo-7kHUb.jpg

Στη θέση του design director βρέθηκε ο David Chipperfield και στη διακόσμηση, το διάσημο πρακτορείο RDAI. Το So/ είναι ένα πραγματικά alternative οικοδόμημα. Περνώντας κανείς τις πόρτες του ξεχωριστού lobby του, θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο Miami, στρέφοντας το βλέμμα του σε αυτές τις μεγάλες κολώνες σε σχήμα τουλίπας και τις πορτοκαλί φουτουριστικές πολυθρόνες. Παρακάτω, τέσσερις high tech ανελκυστήρες μεταφέρουν τους επισκέπτες στις 22 σουίτες που είναι «ντυμένες» με μωβ βελούδο και έχουν θέα στα πιο όμορφα μνημεία της πρωτεύουσας.

Το Πάνθεον, την Παναγία των Παρισίων, τον Πύργος του Άιφελ, το Beaubourg, την Sacré-Coeur... Δεν γνωρίζει κανείς που να στρέψει πρώτα το βλέμμα του. Αυτή είναι και η η ατελείωτη γοητεία του. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τον Σηκουάνα, τον οποίο οι Παριζιάνοι σπάνια είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία, η οποία κοιτάει προς τα δυτικά. Μεγάλα μαλακά κρεβάτια, κάθε ένα από τα δωμάτια περιλαμβάνει, ως bonus, μια βιβλιοθήκη αλλά και μια μοναδική μπανιέρα με θέα.

so.jpg

Την ώρα του γεύματος ή του δείπνου, ανεβείτε έως τον 15ο όροφο. Όπου ο όμιλος Paris Society, που κατέχει στη φαρέτρα του τα γνωστά Maison Russe, Bambini, MUN, Girafe, CoCo, έχει μόλις αναλάβει τον έλεγχο του Bonnie, του εστιατορίου του ξενοδοχείου. Αυτό διαθέτει εκπληκτική θέα, κι επανεξετάζει σε μια κομψή εκδοχή τις τυπικές συνταγές μπιστρό που πάντα απολαμβάνουμε να ανακαλύπτουμε εκ νέου: στρείδια, σαλάτα Niçoise, ταρτάρ τσιπούρας, αστακοσαλάτα με αβοκάντο, σορμπέ με ψάρια αμπέλου...

titlo-Q01Nz.jpg

Όλα αυτά συνοδεύονται από εποχιακά cocktails αλλά και μία προσεγμένη wine list. Μπροστά στο ηλιοβασίλεμα που φαίνεται σαν να «βάζει φωτιά» στον ουρανό, ο οποίος αντανακλάται μάλιστα στο λαμπερό έργο του Olafur Eliassonon που υπάρχει στην οροφή, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη βραδιά τους στο υπέροχο club του So/. Mε το πιο elegant μπαρ και ανοιχτή θέα 360 μοίρες , θα μπορούσε κανείς να φανταστεί τον εαυτό του στη Νέα Υόρκη, να χορεύει σκαρφαλωμένος στο υψηλότερο σημείο του ορίζοντα.

1-mXTrl.jpg

Τέλος, για όσους επιθυμούν περισσότερη ηρεμία, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να δοκιμάσουν στο Codage spa. Πρόκειται για μια ζεν φωλιά, όπου θα χαλαρώσετε πραγματικά, χάρη στα βαθιά μασάζ αλλά και στις εξατομικευμένες θεραπείες προσώπου που προσφέρει. Εξειδικεύεται στους ορούς από φυσικά προϊόντα, ενώ προσφέρει και τη δημιουργία των δικών του καλλυντικών συνδυασμών για να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δέρματος του καθενός.

732286-so-paris-un-hotel-arty-avec-rooftop-bar-restaurant-et-spa-prochainement-sur-les-quais-de-seine.jpg

Το ξενοδοχείο σας δίνει επίσης πρόσβαση στο υπέροχο γυμναστήριο Ô Zenhit, το οποίο περιλαμβάνει τεράστιους χώρους και μια όμορφη πισίνα όπου μπορείτε να βουτήξετε άνετε. Τι άλλο θέλετε;

Info: 10 rue Agrippa d'Aubigné, 75004 PARIS