fbpixel

Search icon
Search
Το πολύτιμο έλαιο που θωρακίζει τα μαλλιά μας από το φριζάρισμα
HAIR & NAILS

Το πολύτιμο έλαιο που θωρακίζει τα μαλλιά μας από το φριζάρισμα

Εφαρμόζουμε έξυπνα το αμυγδαλέλαιο εξασφαλίζοντας την πιο εκλεπτυσμένη και λαμπερή εικόνα της τρίχας μας


Ένα έλαιο, που ξέρει πολύ καλά πως να επιμελείται με τον πιο άρτιο τρόπο τον οργανισμό μας. Πηγή του αποτελεί το αμύγδαλο, μια τροφή που έχει εκτιμηθεί σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς για τις θεραπευτικές και υγιεινές ιδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων πρωτεΐνης, ωμέγα-9 λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, που το αμυγδαλέλαιο μπορεί να βελτιώσει τη λάμψη και τη δύναμη των μαλλιών μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας beauty ιεροτελεστίες, οι οποίες θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στη θρέψη, ενυδάτωση και ενίσχυση της ποιότητας της τρίχας μας. 

Ας δούμε μαζί μερικά σημαντικά οφέλη του αμυγδαλέλαιου στα μαλλιά μας, αλλά και πως μπορούμε να το εφαρμόσουμε για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας της τρίχας μας. 

Η υγεία των μαλλιών σε προτεραιότητα 

shutterstock-2169146089.jpg

Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο έλαιο, χάρη στην απλή, αλλά θαυματουργή του σύνθεση έχει καταφέρει να γίνει ο αγαπημένος σύμμαχος της υγείας των μαλλιών μας. Μια από τις κεντρικές του ιδιότητες αφορά στη μεταξένια υφή που χαρίζει στην τρίχα μας. Μόλις το ενσωματώσουμε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα μαλλιά μας να χτενίζονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Μια εξίσου σημαντική του λειτουργία αφορά στη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους, μειώνοντας ορατά και την ψαλίδα, το σπάσιμο των άκρων και το φριζάρισμα. Το στοιχείο αυτό συνδέεται άμεσα με τη συμβολή του στην ανάπτυξη των μαλλιών μας, καθώς περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Όταν τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν το περιβαλλοντικό στρες γύρω από τα μαλλιά μας, τότε κάνουν την όψη τους να φαίνεται πιο υγιής. 

Πώς να το εφαρμόσουμε σωστά 

shutterstock-1640917213.jpg

Μπορούμε να εφαρμόσουμε αμυγδαλέλαιο απευθείας στα μαλλιά μας, τρίβοντας μια μικρή ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες μας πριν το εφαρμόσουμε. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τη λάμψη και την απαλότητα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες. Κάνουμε μασάζ με το έλαιο στην άκρη του κορμού της τρίχας και αφήνουμε το έλαιο στα μαλλιά μας μετά το styling. Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε το αμυγδαλέλαιο ως συστατικό σε μια μάσκα περιποίησης μαλλιών, με κεντρικό υλικό την καρύδα. Εφαρμόζουμε αυτή την ισχυρή μάσκα μαλλιών σε καθαρά, στεγνά μαλλιά και αφήνουμε να δράσει έως και 40 λεπτά.  

Ακόμη μια χρήση του είναι ως leave-in conditioner για να προσφέρουμε άμεση θρέψη. Απλώνουμε μερικές σταγόνες στα μέσα και τις άκρες των νωπών μαλλιών μας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αμυγδαλέλαιο σε μορφή κάψουλας ή υγρού ως συμπλήρωμα διατροφής από το στόμα. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία των μαλλιών μας, αλλά μας χαρίζει μια μεγάλη δόση πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη συνολική μας υγεία. Μπορούμε να βρούμε συμπληρώματα αμυγδαλέλαιου σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Take xare of your hair!