fbpixel

Search icon
Search
Το πιο hot right now cocktail bar στην Αμερική προσφέρει ασύλληπτη θέα σε ολόκληρο το Manhattan
DESIGN NEWS

Το πιο hot right now cocktail bar στην Αμερική προσφέρει ασύλληπτη θέα σε ολόκληρο το Manhattan

Μια ματιά στο ολοκαίνουριο Nubeluz Cocktail Bar, δημιουργία του περίφημου σεφ José Andrés


Στον 50ό όροφο του θρυλικού Ritz-Carlton, NoMad, το νέο Nubeluz Cocktail Bar άνοιξε τις πόρτες του με σκοπό να προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στο Manhattan και να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του fine dining με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο.

Από κάθε γωνία του, το ολοκαίνουριο αυτό rooftop bar απογειώνει τις αισθήσεις των επισκεπτών, ειδικά όταν η μέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα και τα φώτα της πόλης ανάβουν. Ο φανταστικός σχεδιασμός του φέρει την υπογραφή του Martin Brudnizki Design Studio, χάρη στο οποίο έχει αποτυπωθεί όλα όσα ορίζουν την αισθητική της Νέας Υόρκης: πολυτέλεια, καινοτομία, λάμψη.

nubeluz-ritz-carlton-10.jpg


Το Nubeluz ήταν μια ιδέα του διάσημου σεφ José Andrés, ο οποίος κατάγεται από την Ισπανία και την Αμερική. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως η ονομασία του συγκεκριμένου cocktail bar είναι ένας συνδυασμός των ισπανικών λέξεων για το σύννεφο (nube) και το φως (luz).

Αναφορικά με το interior design του, μια γρήγορη ματιά αρκεί για να καταλάβει κανείς πως το όλο σκηνικό παραπέμπει σε μια άλλη, χρυσή εποχή, γεμάτη αίγλη και πολυτέλεια. Οι αποχρώσεις είναι σκούρες, απόλυτα μοντέρνες και ταιριαστές με το vibe της περιοχής, ενώ διάσταση και λάμψη επιτυγχάνεται χάρη στις χρυσές λεπτομέρειες, τις επιφάνειες από φωτιζόμενο μάρμαρο που παρατηρούμε στο bar, καθώς και τους καθρέφτες που ντύνουν τους τοίχους και τις κολώνες.

Ο υπέροχος θερμός φωτισμός, τα κεριά και οι βελούδινες υφές δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ένα κλίμα ρομαντισμού, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση πως βρίσκεται σ' ένα υπερπολυτελές resort ή ακόμη και σ' ένα ανάκτορο κάποιου άλλου αιώνα. Πλούσιες αποχρώσεις του μπλε, του ροζ και του μπορντό, ιδιαίτερα ταπετσαρίες και σατέν κουρτίνες προσθέτουν extra πόντους στο εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα.

nubeluz-01-hero-crop-ratio-1024x663.jpg


Η σάλα διαθέτει 132 καθίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bar, ενώ οι δύο βεράντες, διαθέτουν 12 και 20 θέσεις αντίστοιχα, με θέα 270 μοιρών στην πόλη. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους στο outdoor περιβάλλον, νιώθοντας στο έπακρο τον παλμό της Νέας Υόρκης. Ακόμη και από το εσωτερικό του bar, o κόσμος μπορεί να χαθεί στην ανεμπόδιστη θέα με τα φώτα που αναβοσβήνουν κι εντυπωσιάζουν.

Σε ό,τι αφορά στις γεύσεις, το θεσπέσια ποτά που σερβίρονται φέρουν την έμπιστη υπογραφή του Cocktail Innovator, Miguel Lancha. Εάν βρεθείτε εκεί και καταφέρετε να κάνετε πραγματικότητα το dream travel σας, μην παραλείψετε να αφεθείτε στην απόλυτη fine dining experience, δοκιμάζοντας κάτι από του πλούσιο finger food menu του bar. Στρείδια, foie gras, χωνάκι bagel με τυρί κρέμα, αυγοτάραχο και μαύρο σουσάμι, αλλαντικά, τυριά ή χαβιάρι.

nubeluz-cocktails-liz-clayman.jpg


Τα μεθυστικά αρώματα και οι one-of-a-kind γεύσεις, το ατμοσφαιρικό vibe και το κλίμα αίγλης που αποπνέεται, αλλά και το φανταστικό location που αντικρίζει τον ορίζοντα κάνουν όλα τα φώτα του Manhattan να στρέφονται στο Nubeluz Cocktail Bar, το οποίο δικαιολογημένα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στο πιο hot αυτήν τη στιγμή spot της Νέας Υόρκης.

nubeluz-ritz-carlton-4.jpg


Info:
Nubeluz Cocktail Bar, 25 W. 28th Street, Broadway, Manhattan.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του bar!

Φωτογραφίες: The Spaces