fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Το πιο εμβληματικό ελληνικό fashion house κλείνει 130 χρόνια από την ίδρυσή του στον χώρο της μόδας και του στυλ

Η KALOGIROU γιορτάζει, εστιάζοντας στη σημασία των οικογενειακών δεσμών


Το πιο εμβληματικό ελληνικό fashion house κλείνει 130 χρόνια από την ίδρυσή του στον χώρο της μόδας και του στυλ

Σε μια εποχή που η ενδοσκόπηση γίνεται ανάγκη, και ο εσωτερικός κόσμος του καθενός μας ξεδιπλώνεται σαν ένα κομμάτι χαρτί, η μόδα και ο,τιδήποτε την ορίζει δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη. Άλλωστε, για μια γυναίκα ποτέ ένα ζευγάρι παπούτσια δεν ήταν μόνο αυτό. Όλα αυτά τα κομμάτια που αποτελούν μια γκαρνταρόμπα και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φιγούρας κι ενός συγκεκριμένου στυλ, δεν μπορούν παρά να αποτελούν μέρος ενός μαγικού κόσμου. Ενός κόσμου που αναδεικνύει το αίσθημα της αγάπης και της φροντίδας που περνάει από γενιά σε γενιά, αλλά και της έμπνευσης για δημιουργία. 

Ένα ζευγάρι παπούτσια κουβαλάει μαζί του αναμνήσεις και φέρνει εικόνες που επιθυμούμε να παραμένουν στη μνήμη μας και να σημαίνουν κάτι. Tο στυλ και η κομψότητα είναι συνήθειες, εγγεγραμμένες στο DNA, καθώς κληροδοτούνται από πατέρα σε γιο και μητέρα σε κόρη, ενώ  ταυτόχρονα μεταμορφώνονται σε κάτι εντελώς νέο και μοναδικό καθώς ακολουθούν μια προσωπική ιστορία.

Ορμώμενο από την βαθιά έννοια της κληρονομικότητας και των «απόρθητων» οικογενειακών δεσμών, το ιστορικό brand KALOGIROU γιορτάζει την επέτειο των 130 χρόνων από την ίδρυσή του παρουσιάζοντας μια υπέροχη καμπάνια, με τίτλο, "A Family Affair".

kalogirou-130-years-campaign-13.jpg


Με κεντρικό μήνυμα "Ιn a house that becomes a home, 130 years of aesthetics evolve from generation to generation", κατανοούμε τη σημασία που δίνει ο οίκος στα αντικείμενα που εκφράζουν κάτι το προσωπικό. Μια οικογένεια, γύρω από ένα τραπέζι εκφράζει την αίσθηση της «ζεστασιάς» που αναζητούμε σε κάθε τι μας θυμίζει οικείες εικόνες. Πόσες φορές άλλωστε, σαν νεαρά κορίτσια δεν ανοίξαμε την ντουλάπα της μητέρας μας, δοκιμάζοντας τα παπούτσια της και αποκτώντας για λίγο από τη λάμψη της; Αυτήν τη λάμψη έρχεται να μας θυμίσει και πάλι η KALOGIROU. 

Στη νέα καμπάνια της μας βάζει μέσα σε μια θεσπέσια κατοικία, με vintage αισθητική, που περιπλέκει το σύγχρονο με το παλιό, μέσα από τις αντίστοιχες σχέσεις των μελών της οικογένειας. Εκφράζοντας τις συμβολικές αξίες που δημιουργούν οι οικογενειακοί δεσμοί καταφέρνει και αναδεικνύει καινούριες εικόνες, που εναρμοζίνονται με την εποχή και μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί της τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Η «αισθητική αγωγή» που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά είναι αυτό που καθιέρωσε στον χώρο της ελληνικής μόδας τον οίκο ως ένα από τα πιο εμβληματικά brands στη χώρα.

Η φυσική μας ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και σε ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε «σπίτι» αναδεικνύεται σε κάθε εικόνα της καμπάνιας. Πώς όμως κατάφερε η KALOGIROU να αποτελεί αυτό το «σπίτι της μόδας», ορίζοντας το στυλ και την κομψότητα για 130 χρόνια τώρα;

Success Story

kalogirou-130-years-campaign-12.jpg


Με αφορμή τo "A Family Affair", λοιπόν, ας «ξετυλίξουμε» τη σημαντική εξέλιξη του εμβληματικού οίκου από το πρώτο κατάστημα, μέχρι και σήμερα...

Όλα ξεκίνησαν το 1890 στο κέντρο της Αθήνας όταν η πρώτη boutique «Καλογήρου» έκανε την εμφάνισή της, μαγεύοντας το κοινό της πρωτεύουσας με τα μοναδικά χειροποίητα παπούτσια και τα πρώτα για την εποχή έτοιμα καλούπια υποδημάτων. Έτσι, το ελληνικό brand μέσω της πίστης στην άρτια τεχνική και την άψογη αισθητική προσέγγιση κατάφερε να καθιερωθεί στον χώρο για την «άγρυπνη» ματιά του.

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα μοντέρνα και ομώνυμα σχέδια ΚΑLOGIROU, τα οποία ξεχώρισαν όσο λίγες στον χώρο της ελληνικής μόδας και αγαπήθηκαν από τις γυναίκες, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ντουλάπας του μέχρι και σήμερα. Ο οίκος με στόχο του την άριστη ποιότητα εμπνέεται από το στυλ των σύγχρονων δυναμικών γυναικών που ξέρουν τι θέλουν και αναζητούν τις top choices της βιομηχανίας. 

Μάλιστα, οι συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μόδας δεν έλειψαν, καθώς το όνομα KALOGIROU ξεκίνησε να διαμορφώνει τα fashion trends, να «γαλουχεί» αισθητικά αμέτρητες γενιές, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να αποτελεί συνώνυμο του high-end shopping. 

Φυσικά, αυτό επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη ποικιλία του brand, το οποίο αναδεικνύει στο κοινό προτάσεις από περισσότερους από 50 iconic, αλλά και ανερχόμενους οίκους μόδας και σχεδιαστές του εξωτερικού, διευρύνοντας την έννοια του luxury shopping στην χώρα μας. Στο portfolio της KALOGIROU θα συναντήσετε μοναδικές επιλογές από shoe designs των πιο διάσημων fashion houses της βιομηχανίας, γεγονός που συνθέτει ένα πολυδιάστατο mix προτάσεων.

Παρακολουθήστε το βίντεο της εμπνευσμένης καμπάνιας:


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «περπατάς» στο μέλλον με επιτυχία, από το να θυμάσαι από που ξεκίνησες και να κληροδοτείς την ιστορία σου στους απογόνους σου!

Εμείς ξεχωρίσαμε παρακάτω μερικά από τα πιο iconic μοντέλα παπουτσιών του οίκου που πρέπει να βρίσκονται μέσα σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα!

    1

    The stiletto

    Casadei, Kalogirou.com Buy here

    2

    The nude choice

    Jimmy Choo, Kalogirou.com Buy here

    3

    The mule

    Salvatore Ferragamo, Kalogirou.com Buy here

    4

    The cowboy boot

    Saint Laurent, Kalogirou.com Buy here

    5

    The high heel boot

    Red Valentino, Kalogirou.com Buy here

    6

    The chunky boot

    Gucci, Kalogirou.com Buy here

    7

    The sneaker

    Prada, Kalogirou.com Buy here

    8

    The chelsea boot

    Kalogirou.com Buy here