fbpixel

Search icon
Search
Summer loading: Φτιάξτε υγιεινά παγωτά και σορμπέ
TASTE

Summer loading: Φτιάξτε υγιεινά παγωτά και σορμπέ

Βρείτε τις πιο ελαφριές και νόστιμες συνταγές για μία απολαυστική λιχουδιά χωρίς τύψεις


Μαζί με τον καλό καιρό συνήθως ανοίγει και η όρεξη για κάτι δροσιστικό και νόστιμο. Αν προσέχετε τη διατροφή σας και θέλετε να αποφύγετε τα παγωτά με πολλές θερμίδες, δοκιμάστε τις παρακάτω εναλλακτικές συνταγές με απλά καθημερινά υλικά!

Εκτός από λιχουδιά, αποτελούν και εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων για μικρούς και μεγάλους.

honeydew-shutterstock-1239549076.jpg

Σορμπέ πεπόνι

Μία πανεύκολη συνταγή είναι εκείνη του πασίγνωστου Tasty, το κανάλι που ξεκίνησε τα viral βίντεο συνταγών όπου εμφανίζονται μόνο τα χέρια. Χρησιμοποιώντας μόνο τρία απλά υλικά, δηλαδή κομμάτια κατεψυγμένου πεπονιού, λεμόνι και λίγο μέλι (ή αν θέλετε σφένδαμο) μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να απολαύσετε ένα δροσιστικό σορμπέ.

Η μέθοδος απλή: σε ένα μπλέντερ προσθέτετε το πεπόνι, το λεμόνι και λίγο μέλι και το χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνετε μία ώρα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο! Προσθέστε ξύσμα λεμονιού (ή και lime) για επιπλέον γεύση.

Το πεπόνι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και καλή πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β6 και καλίου. Επίσης μπορεί να συμβάλει στην ενυδάτωση αφού το πεπόνι αποτελείται από 90% νερό

Δείτε το βίντεο εδώ 
Tip: γίνεται εξαιρετικό χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα μέλι


strawberry-shutterstock-704384185.jpg

Παγωτό φράουλα

Αν είστε λάτρης της φράουλας, τότε η συνταγή αυτή είναι για εσάς. Κόψτε τις φράουλες σε κομμάτια και παγώστε τες στην κατάψυξη. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 500γρ φράουλες και 2 κ.σ. μέλι (αν οι φράουλες είναι ξινές). Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και απολαύστε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο. Η συνταγή βγάζει 3 χορταστικές μερίδες.

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και μαγγάνιο κα αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης Β6. Το γιαούρτι εκτός από καλύτερη υφή, προσφέρει και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη Β12, ασβέστιο και φώσφορο.


srtawberry-banana-shutterstock-284491145.jpg

Σορμπέ Μπανάνα/Φράουλα

Ψάχνετε την πιο απλή συνταγή για σορμπέ; Κόψτε μία μπανάνα και 2 φλ. φράουλες σε κομμάτια και καταψύξτε τα. Προσθέστε τα παγωμένα κομμάτια φρούτων σε ένα μπλέντερ και ομογενοποιήστε τα. Τόσο απλό! Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο μέλι ή σφένδαμο για γλυκάδα.


ghiaoyrtioy-shutterstock-1131077843.jpg

Frozen Yogurt Bars

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό αλλά εξαιρετικά απλό, φτιάξτε παγωμένες μπάρες γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ένα κεσεδάκι γιαουρτιού 2% με λίγο μέλι, ανάλατα αμύγδαλα και cranberries. Απλώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε! Μπορείτε να το φτιάξετε με πολλές παραλλαγές, όπως να πασπαλίσετε αμυγδαλοβούτυρο και κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή καβουρντισμένα φουντούκια και goji berry. Φτιάξτε τον δικό σας αγαπημένο συνδυασμό! Βρείτε τη συνταγή εδώ.

girl-ice-creamshutterstock-1674789781.jpg

Το πιο σημαντικό

Οι παραπάνω συνταγές μπορούν να αντικαταστήσουν το βαρετό σας σνακ ή να ιντριγκάρουν εκείνους που δεν αγαπούν πολύ τα φρούτα ή το γιαούρτι (μικρούς και μεγάλους). Όπως και να’ χει, δεν χρειάζεται να αντικαταστήσουν εξολοκλήρου τα γλυκά. Σε μία ισορροπημένη διατροφή, το «απαγορευμένο» γεύμα επιτρέπεται, εφόσον είναι σε μία εύλογη ποσότητα και συχνότητα. Το πιο βασικό για μία υγιεινή διατροφή είναι η ισορροπία και όχι οι ακραίες επιλογές.

niki-4-dzhjc.jpg


Η Νίκη Αθανασιάδου MSc RDN CDN, είναι κλινική διαιτολόγος με πολυετή εμπειρία στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα!