fbpixel

Search icon
Search
Το νέο Gucci store στο Λονδίνο αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο καταφύγιο για τους λάτρεις της τέχνης
FASHION NEWS

Το νέο Gucci store στο Λονδίνο αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο καταφύγιο για τους λάτρεις της τέχνης

Ο οίκος εισάγει την ιδέα Salon για VIP πελάτες στην Ευρώπη - με αρχή τη New Bond Street του Λονδίνου


Μόλις αυτή την εβδομάδα, η νέα boutique Gucci άλλαξε την παραδοσιακή του διεύθυνση από Old Bond Street στη New Bond Street, μετατρέποντας μια πρώην gallery τέχνης, που είναι διατηρητέα με βαθμό ΙΙ, σε ένα κομψό καταφύγιο που είναι έτοιμο για το τελευταίο κεφάλαιο της μάρκας.

Αργότερα αυτό το μήνα στο Μιλάνο, ο Sabato De Sarno - ένας Ιταλός σχεδιαστής που εργαζόταν προηγουμένως στον οίκο Valentino - θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή ως δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci. Αν και η νέα boutique δεν έχει σχεδιαστεί από τον De Sarno, η συγκρατημένη μεγαλοπρέπειά της - ξύλινα πατώματα από παρκέ, αναπαλαιωμένες κλασικές κολώνες, καλούπια και μαρμάρινα τζάκια - υποδηλώνει μια απομάκρυνση από τον αστραφτερό μαξιμαλισμό του πρώην δημιουργικού διευθυντή Alessandro Michele, ο οποίος αποχώρησε από τον οίκο τον Νοέμβριο του 2022.

screenshot-2023-09-05-at-43613-pm.png

Inside the Gucci New Bond Street boutique

Το εμβληματικό κτίριο έχει υποστεί μια σημαντική ανακαίνιση, που συνάδει με το ιστορικό καθεστώς της τοποθεσίας και την εξαιρετική δεξιοτεχνία του οίκου. Το κατάστημα επεκτάθηκε σε πέντε ορόφους και 15.000 τετραγωνικά μέτρα. Το εκτεταμένο ισόγειο έχει επανασχεδιαστεί για να παρουσιάζει τσάντες, εκλεκτά κοσμήματα, γυναικεία ready to wear ρούχα και παπούτσια. Μια επιβλητική καμπυλωτή σκάλα οδηγεί στον κάτω όροφο και στην ανδρική πτέρυγα, με ρούχα, ρολόγια, μικρά δερμάτινα είδη και άλλες κατηγορίες.

pezmwmkzk3wpt2utdz4pbz-1280-80jpeg.webp

Εν μέρει, ο κομψός χώρος θυμίζει ένα παραδοσιακό παριζιάνικο σαλόνι, ενώ ο οίκος σημειώνει την επιθυμία του να αφήσει την "εξαιρετική δεξιοτεχνία" των ρούχων και των αξεσουάρ του να μιλήσει. Αυτή τη στιγμή στεγάζει τη ζωντανή, εμπνευσμένη από τα αρχεία συλλογή A/W 2023 - που σχεδιάστηκε από μια εσωτερική ομάδα και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας A/W 2023 του Μιλάνου αυτόν τον Φεβρουάριο - μια σειρά από κούκλες εκτείνονται κατά μήκος του ισογείου για να παρουσιάσουν την πολύχρωμη συλλογή της πασαρέλας, ενώ τα αξεσουάρ είναι κλεισμένα σε κομψές γυάλινες και μεταλλικές βιτρίνες. Με γνώμονα την αίσθηση της ανύψωσης, η Gucci υπόσχεται πολύτιμα δέρματα, καθώς και αξεσουάρ διακοσμημένα με κρύσταλλα ή διαμάντια και υλικό από χρυσό 18 καρατίων.

Στον ανώτερο ημιώροφο φιλοξενείται η συλλογή ταξιδιών Valigeria της Gucci, που περιλαμβάνει βαλίτσες, ταξιδιωτικές τσάντες και θήκες για αξεσουάρ και είδη υγιεινής, οι οποίες εδώ εκτίθενται σε ξύλινα ράφια με χαραγμένα κεφάλια λιονταριών, ένα μοτίβο που έχει εμφανιστεί σε προηγούμενες συλλογές της Gucci.

gucci-new-bond-street-opi7B.jpeg

Ένας άλλος χώρος έχει τίτλο "The Tudor Room", που πήρε το όνομά του από τους ξύλινους τοίχους του - καθένας από τους οποίους έχει αποκατασταθεί προσεκτικά από τον οίκο - και περιλαμβάνει κομμάτια από το αρχείο του Gucci στη Φλωρεντία, από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1980.

Το "Gucci Salon", εν τω μεταξύ, είναι ο πρώτος τέτοιος χώρος στην Ευρώπη, μια υπηρεσία μόνο για VIP clientele που θυμίζει τα παραδοσιακά σαλόνια υψηλής ραπτικής, όπου οι πελάτες μπορούν να ψωνίζουν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο που ο οίκος λέει ότι θα είναι ειδικά επιμελημένο για κάθε επισκέπτη. Αντλεί έμπνευση από την "Gucci Galleria", τον χώρο που ιδρύθηκε το 1977 πάνω από το κατάστημα του Gucci στο Beverly Hills του Los Angeles, στον οποίο η πρόσβαση γινόταν μέσω ενός ασανσέρ από κρύσταλλο και μπρούντζο και άνοιγε με ένα ειδικό δερμάτινο κλειδί.

htlgpjztmzavrkyc3pxgtz-1280-80jpeg.webp

Νέα έργα θα προστίθενται κατά τη διάρκεια του έτους, για την επιθυμία της Gucci, όπως λέει, για έναν διαρκώς εξελισσόμενο χώρο, που θα αντικατοπτρίζει τον κύκλο εργασιών μιας gallery σύγχρονης τέχνης. Έτσι, ένα έργο του 1967 του Αργεντινο-Ιταλού καλλιτέχνη Lucio Fontana - που προέρχεται από το "Concetto Spaziale", μια διάσημη σειρά μονόχρωμων έργων τέχνης που έχουν χαραγμένες επιφάνειες - θα εκτεθεί στο Gucci Salon κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Frieze τον Οκτώβριο.