fbpixel

Search icon
Search
Το "Moisture Sandwich" μάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας
FACE & BODY

Το "Moisture Sandwich" μάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας

Τι είναι αυτή η τεχνική και ποια είναι τα οφέλη της;


Ορισμένοι όροι για την περιποίηση της επιδερμίδας προκαλούν αμέσως απορία, και το "Moisture Sandwich" είναι μία από τις πιο πρόσφατες φράσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας που τράβηξαν την προσοχή μας. Για να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί πρέπει να ενσωματώσουμε αυτή τη μοναδική τεχνική των "στρώσεων" στη ρουτίνα μας, αναζητήσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Από τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσετε το "sandwich του δέρματος" και των χειλιών σας μέχρι τα οφέλη και τις προφυλάξεις, έχουμε μελετήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι το "Moisture Sandwich";

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους μοντέρνους όρους περιποίησης της επιδερμίδας αυτές τις μέρες, η φράση "σάντουιτς με υγρασία" πιθανότατα προέρχεται από το Reddit. Αναφέρεται στη διαδικασία διαστρωμάτωσης των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας. "Συνήθως αναφέρομαι στο σάντουιτς σε σχέση με την παγίδευση νερού στο δέρμα και τη μείωση της διαδερμικής απώλειας νερού", εξηγεί η Palermino, συνιδρύτρια της Dieux Skin. "Βάζοντας ελαφρύτερα, πιο υδαρή προϊόντα σε υγρό δέρμα και στη συνέχεια τοποθετώντας κάτι πιο παχύρρευστο, το νερό παγιδεύεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας πιο ενυδατωμένο και απαλό δέρμα".

3e2ea21f36ced14f5a6ccb02ce7bd5b3.jpg

Στο βίντεο της στο Instagram, η Palermino δείχνει πώς εφαρμόζει τη μέθοδο "σάντουιτς με υγρασία" στο πρόσωπο και τα χείλη της. Η τεχνική διαφέρει ελαφρώς για κάθε περιοχή.

  • Για τα χείλη σας: Η ειδικός συνιστά να βρέχετε το στόμα σας με νερό βρύσης, να εφαρμόζετε μια απλή ενυδατική κρέμα και στη συνέχεια να ακολουθείτε με ένα παχύρρευστο βάλσαμο. "Βρέχοντας το στόμα σας, δίνετε στην ενυδατική κρέμα μεγαλύτερη ευκαιρία να διεισδύσει. Δίνει στους υγραντικούς παράγοντες ή τα συστατικά που αγαπούν το νερό (όπως η γλυκερίνη) στη φόρμουλα περισσότερα για να κρατηθούν. Και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας κάτι πραγματικά "αποφρακτικό" (ή ένα συστατικό που μειώνει την εξάτμιση του νερού), δίνεις στα χείλη σου την ευκαιρία να επουλωθούν και να απορροφήσουν όλο αυτό το νερό", εξηγεί.
  • Για το πρόσωπό σας: "Μερικοί άνθρωποι έχουν ακμή, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τυχόν πλούσιες κρέμες, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν τα σπυράκια. Και αν έχετε ξηρό δέρμα, η βαζελίνη μπορεί να είναι η νέα σας νυχτερινή μάσκα", λέει.
6e54cf372f3db188e6069a745ad9a5fd-1.jpg

Ο σημαντικότερος κανόνας της για την ενυδάτωση του προσώπου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα σε δέρμα που έχει υγρανθεί με ομίχλη ή νερό βρύσης. "Από εδώ και πέρα, εφαρμόζω την ενυδατική κρέμα", μοιράζεται. "Αν έχετε ξηρό δέρμα, εδώ είναι που θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα λάδι προσώπου και στη συνέχεια κάτι που μοιάζει περισσότερο με βάλσαμο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και το κλίμα".

Τα οφέλη του "Moisture Sandwich"

Ακολουθώντας τη ρουτίνα "σάντουιτς υγρασίας" θα βελτιώσετε την εμπειρία της περιποίησης της επιδερμίδας σας. "Με αυτόν τον τρόπο, απλώς παγιδεύετε την υγρασία και επιτρέπετε στο δέρμα σας να δέχεται καλύτερα την περιποίηση, λέει ο Palermino. "Η ύγρανση του προσώπου σας βοηθάει στη διείσδυση των προϊόντων".

Ο γκουρού της περιποίησης της επιδερμίδας λέει επίσης ότι αυτή η τεχνική έχει και κάποια καλλυντικά οφέλη. "Ναι, μπορείτε να εφαρμόσετε highlighter, αλλά αν "επιστρώσω" το δέρμα μου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι γυαλιστερό, αυτό λειτουργεί επίσης", λέει. "Το να ξέρω ότι το δέρμα μου είναι προστατευμένο και ενυδατωμένο κάτω από τη λάμψη μου είναι άλλο ένα πλεονέκτημα".

3acbd42e9ca19df0420cfe7512c82aff.jpg

Οι προφυλάξεις

Η Palermino προσφέρει μια προειδοποίηση σχετικά με το σάντουιτς υγρασίας: "Μην το κάνετε με ρετινόλη, οξέα απολέπισης ή οτιδήποτε μπορεί να είναι ερεθιστικό, για να είμαστε σίγουροι". Τονίζει επίσης ότι ενώ η βαζελίνη δεν φράζει τους πόρους, μπορεί να παγιδεύσει σμήγμα, νεκρό δέρμα και βακτήρια και να προκαλέσει ξεσπάσματα για άτομα με δέρμα με τάση ακμής.

Προτείνουμε να το δοκιμάσετε!