fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Το λεξικό των αντηλιακών: Aνακαλύψτε τη σημασία των ενδείξεων στη συσκευασία

Προστατέψτε τα και πείτε αντίο στα ηλιακά εγκαύματα


Το λεξικό των αντηλιακών: Aνακαλύψτε τη σημασία των ενδείξεων στη συσκευασία

Πλέον γνωρίζουμε πως το αντηλιακό είναι πιο must από ποτέ. Με την ηλιακή ακτινοβολία να αυξάνεται και με τα καλοκαιρινά ρούχα να παίρνουν τη θέση του μακρύ πουλόβερ, είναι βέβαιο πως η προστασία αποτελεί -ξανά- πρώτη προτεραιότητα. Όταν, όμως, έρχεται η ώρα της επιλογής δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε όλα όσα υπόσχονται. Ποικίλες ανάγκες, πολλές προτάσεις, διαφορετικές υφές και μορφές και φυσικά μια ετικέτα που χρειάζεται αποκωδικοποίηση. 

Για όλους εμάς που βάζουμε αντηλιακό και που θέλουμε να προστατευτούμε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα του κάθε προϊόντος. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να αποκαλύψουμε όλα τα μυστήρια πίσω από τους UV συμβολισμούς και να σας κάνουμε expert στα αντηλιακά.

suncare2-utYXZ.jpg

UVA

Αναφέρεται στη υπεριώδη ακτινοβολία. Πιο συγκεκριμένα πλέον που είναι γνωστό πως οι UVA ακτίνες αποτελούν την πλειοψηφία της UV ενέργειας που προέρχεται από τον ήλιο και φτάνει ως τα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη. Αν και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ερυθρότητα ή κάψιμο σε βάθος μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και να καταστρέψει τα γονίδια των κυττάρων. 

SPF

Είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας και μετράει το πόσο καλά σας προστατεύει το προϊόν από τις ακτίνες UVB. Πρέπει να γνωρίζεται πως αν απαιτούνταν 10 λεπτά για να κοκκινίσει μία επιδερμίδα χωρίς UV προστασία, αν εφαρμοστεί αντηλιακό με SPF 30, τα ίδια συμπτώματα θα εμφανιστούν σε 30 φορές περισσότερο χρόνο (30Χ10 λεπτά). Ακόμη, στο κεφάλαιο αντηλιακό  η κλίμακα SPF έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: 

  • Το SPF 15 μπλοκάρει το 93% των ακτίνων UVB
  • Το SPF 30 το 97%
  • Το SPF 50 το 98%
sun-f588822e97224724b8b21d14b46256ee.jpg

Water resistant

Σημαίνει ότι ο δείκτης SPF διατηρείται για περισσότερο από 40 λεπτά ενώ κολυμπάμε ή ιδρώνουμε. Οι πολύ ανθεκτικές στο νερό συνθέσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 80 λεπτά κάτω από το νερό.

Broad Spectrum

Τα αντηλιακά αυτά που είναι γνωστά και ως full-spectrum, προστατεύουν και από τις UVA και τις UVB ακτίνες. Για να αναγράφεται αυτό, προϋποθέτει ότι πρέπει το 90% της συνολικής του UV απορρόφησης να βρίσκεται κάτω από τα 370 nm. Μπορεί, λοιπόν, όλα αυτά να σας ακούγονται  αρκετά επιστημονικά αλλά το σημαντικό είναι πως ο FDA έχει κάνει τους δικούς του ελέγχους και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους. 

sunscreens3.jpg

The sunscreens

Bee Sun Safe, Apivita: Mια νέα γενιά φυσικών
αντηλιακών που προστατεύουν την
επιδερμίδα και αγαπάνε τη φύση. Περιέχουν το πολυδύναμο φύκος Laminaria Digitata και το πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης της APIVITA.

Anti-Wrinkle Face Suncare, Caudalie: Ένα νέο πατενταρισμένο αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνδυάζει 3 ισχυρά δραστικά συστατικά: πολυφαινόλες, εκχύλισμα ερυθρελάτης & βιταμίνη Ε, παρέχοντας διπλή προστασία κατά της γήρανσης της επιδερμίδας.

Oil Shield UV Defense SPF 50, SkinCeuticals: Το νέο Oil Shield UV Defense SPF 50 μειώνει αισθητά τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα
προσφέρει υψηλή προστασία UV με ματ τελείωμα και αίσθηση φρεσκάδας. Έχει
ανάλαφρη υφή που δεν αφήνει λευκά ίχνη και είναι κατάλληλο για όλους αυτούς που
επιθυμούν ματ αποτέλεσμα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για τη λιπαρή επιδερμίδα.

Tinted Sunscreen Face Cream, Korres: Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη. Ενισχυμένη με Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και πανθενόλη για υγιή όψη.

Anthelios Age Correct, La Roche-Posay: Καθημερινή αντηλιακή κρέμα νέας γενιάς που προστατεύει και διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης. O υψηλός δείκτης προστασίας την κάνει να ξεχωρίζει. 

Natural Hydrating Sunscreen SPF30, Grown Alchemist: To καινοτόμο αντηλιακό διαθέτει μια πρωτοποριακή, αόρατη, ανάλαφρη, vegan σύνθεση. Δημιουργήθηκε από φυσικό οξείδιο ψευδαργύρου και παρέχει προστασία από UVA και UVB ακτινοβολία. 

Sun Protective Hyaluronic Cream, Tzimas: Αντηλιακή κρέμα μεσαίας προστασίας με απαλή υφή, εύκολη εφαρμογή και γρήγορη απορρόφηση, που δεν αφήνει λευκή χροιά. Προσφέρει προστασία ευρέως φάσματος, τόσο από την υπεριώδη όσο και την υπέρυθρη ακτινοβολία. Παράλληλα παρέχει ενυδάτωση και βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Sun Sensitive Oil-Free Body Milk, Lancaster: Η αποκλειστική μας τεχνολογία Full Light προστατεύει από τις ακτίνες UVA/UVB, το Ορατό φως και τις Υπέρυθρες ακτίνες, ενώ το φυσικής προέλευσης σύμπλεγμα Sunsicalm καταπραΰνει και προφυλάσσει την ευαίσθητη επιδερμίδα από τη φθορά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

 Natural sincere

Natural sincere

Bee Sun Safe, Apivita

BUY ME
 Face protection

Face protection

Anti-Wrinkle Face Suncare, Caudalie

 Medical brand of aesthetic dermatology

Medical brand of aesthetic dermatology

Oil Shield UV Defense SPF 50, SkinCeuticals

BUY ME
 Hyaluronic treatment

Hyaluronic treatment

Sun Protective Hyaluronic Cream, Tzimas

BUY ME
 Love it

Love it

Tinted Sunscreen Face Cream, Korres, Attica

BUY ME
 Correction of signs

Correction of signs

Anthelios Age Correct, La Roche-Posay, Attica

BUY ME
 Vegan choices

Vegan choices

Natural Hydrating Sunscreen SPF30, Grown Alchemist, Attica

BUY ME
 Body coverage

Body coverage

Sun Sensitive Oil-Free Body Milk, Lancaster, Attica

BUY ME