fbpixel

Search icon
Search
Το interior design του Mark's Club στο Λονδίνο ανανεώθηκε φέρνοντας τη γοητεία της βρετανικής υπαίθρου στην καρδιά του Mayfair
DESIGN NEWS

Το interior design του Mark's Club στο Λονδίνο ανανεώθηκε φέρνοντας τη γοητεία της βρετανικής υπαίθρου στην καρδιά του Mayfair

Μια ματιά στο υπέροχο εσωτερικό του


Μπαίνοντας στο Mark's Club, οι επισκέπτες αισθάνονται σαν να πατάνε το πόδι τους σε ένα αγγλικό εξοχικό αρχοντικό, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται ακριβώς στη μέση του Mayfair. Σε έναν ήσυχο δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας, η ιστορική λέσχη ιδιωτικών μελών άνοιξε ξανά τις πόρτες της μετά από μια εκλεπτυσμένη ανακαίνιση, την οποία επέβλεψε ο επιχειρηματίας Richard Caring

Το νέο εσωτερικό συνεχίζει τη διαχρονική γοητεία του εμβληματικού social club, για την οποία είναι γνωστό παγκοσμίως, ενώ παράλληλα εισάγει την πεμπτουσία της γοητείας του εξοχικού αρχοντικού στην καρδιά του Λονδίνου.
xhnybi6vxfjxqag2ryngfa-768-80jpg.webp


Το club, που ιδρύθηκε το 1972, προέκυψε ως εναλλακτική λύση στα αντίστοιχα της εποχής του στο St James's, και ο χώρος και οι ανέσεις του, συμπεριλαμβανομένου ενός πλούσιου βρετανικού μενού, απολαμβάνονται από τα μέλη του από τότε.

Καθώς εισέρχεται κανείς στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο, η ρεσεψιόν λειτουργεί ως κομψή γκαρνταρόμπα, ενώ είναι και ο χώρος που οδηγεί στο κύριο ισόγειο σαλόνι. Ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής του George Stubbs προσελκύει τους θαμώνες, μαζί με ένα αγγλικό ρολόι fusee από τη δεκαετία του 1900.

zqzqeeoqyvrxutzmdv6maz-768-80jpg.webp


Το καθιστικό και η τραπεζαρία προσφέρουν ένα εύγλωττο σκηνικό για τα μέλη να καθίσουν και να χαλαρώσουν. Προχωρώντας πιο μέσα στο Mark's Club, το μοναδικά διακοσμημένο bar προσφέρει τσάι, καφέ και χυμούς, με μια επιλογή από φρέσκα φρούτα και γαλλικά αρτοσκευάσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ένα κλασικό μενού cocktail αποτελεί πόλο έλξης το βράδυ, με Bellini που σερβίρονται σε ποτήρια Murano.

zqvxnuwda4thwcb8mscm6b-768-80jpg.webp


Στην τραπεζαρία, μια νέα επέκταση καλωσορίζει τους επισκέπτες. Με γλάστρες, κρεμαστά φυτά και γοητευτικά φανάρια, ένας χώρος που μοιάζει με θερμοκήπιο φέρνει έναν κλασικό αγγλικό κήπο στο εσωτερικό του club. Ο καινούριος αυτός χώρος τραπεζαρίας ακροβατεί όμορφα ανάμεσα σε ένα ευάερο σκηνικό και σε ένα spot ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης - είναι το τέλειο σημείο για να μοιράζονται τα μέλη σιωπηλές συζητήσεις υπό το φως των κεριών.

Το μενού στο Mark's Club αντικατοπτρίζει το εσωτερικό του, προσφέροντας κλασική βρετανική κουζίνα, από chicken pie μέχρι γλώσσα Dover και καπνιστό σολομό Loch Duart. Οι σομελιέ βρίσκονται εκεί για να κατατοπίσουν το κοινό ώστε να αποφασίσει τον καλύτερο συνδυασμό από την εκτενή λίστα κρασιών, που περιλαμβάνει παλαιωμένα clarets και ιταλικά διαμάντια. Πρόκειται, επίσης, για ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσουν ένα χαλαρό απογευματινό τσάι, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά για το προσεχές μέλλον.

qd48a47gzzfifu3pjkbnuz-768-80jpg.webp


Η σκάλα με το δρύινο δάπεδο οδηγεί στον κύριο χώρο του bar του πρώτου ορόφου και στο παρακείμενο σαλόνι, το οποίο προσφέρει έναν λιγότερο επίσημο τόνο κι ένα πληθωρικό μενού με cocktails. Το game room στον δεύτερο όροφο συνεχίζει αυτό το laissez-faire θέμα, με τα σετ τάβλι που είναι υπέροχα τοποθετημένα κι στον χώρο κι έτοιμα για παιχνίδι.

Η βεράντα του πρώτου ορόφου εξακολουθεί να φιλοξενεί το "Mark's Club cigar programme", το οποίο περιλαμβάνει vintage και συλλεκτικά πούρα από όλο τον κόσμο. Η βεράντα προσφέρει επίσης μια πιο χαλαρή γευστική εμπειρία, με ένα μενού που εκτείνεται από χαβιάρι Exmoor μέχρι Petit Fours για να ολοκληρώσει μια μοναδική βραδιά.

wnch5frgspvysunelsyg6a-768-80jpg.webp


I
nfo: Mark's Club, 46 Charles St, Λονδίνο W1J 5EJ.

Πηγή: Wallpaper | Φωτογραφίες: Courtesy of Mark's Club