fbpixel

Search icon
Search
Ένα exclusive club μόνο για γυναίκες μόλις άνοιξε στο Mayfair του Λονδίνου
DESIGN NEWS

Ένα exclusive club μόνο για γυναίκες μόλις άνοιξε στο Mayfair του Λονδίνου

Ένας επίγειος παράδεισος design


Η πολυτελής λέσχη AllBright μόνο για γυναίκες άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της στο Mayfair του Λονδίνου και έχει ήδη γίνει το αγαπημένο spot της καλής κοινωνίας της Αγγλίας. Σχεδιάστριες και αρχιτέκτονες συγκεντρώθηκαν μαζί και με σκληρή δουλειά κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό το μεγαλείο, υποστηρίζοντας θερμά το γυναικείο φύλο.

Το πενταόροφο κτίριο βρίσκεται στην οδό Maddox. Ο εσωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε από τη Suzy Hoodless ενώ τα ιδιαίτερα έργα τέχνης επιλέχθηκαν από την επιμελήτρια Beth Greenacre. Πιο συγκεκριμένα, ξεχώρισε περίπου 120 έργα από περισσότερες από 80 γυναίκες καλλιτέχνες, άλλα νέα και άλλα πιο παλιά με μεγαλύτερη από 60 χρόνια ιστορία.

2-allbright-london-design-news.jpg

«Είναι αυτονόητο ότι θα επιλέγαμε female-only έργα. Σκοπός μας ήταν τόσο να υποστηρίξουμε το γυναικείο φύλο όσο και να απευθυνθούμε στο γυναικείο μας κοινό.», δήλωσε η Greenacre. Ήθελε ο χώρος να είναι πιο οικείος για τα μέλη του, διαλέγοντας έργα με θηλυκές φιγούρες και καλλιτέχνες που είχαν μελετήσει σε βάθος την πορεία της γυναίκας στην ιστορία.

Μεταξύ άλλων, θα βρείτε έργα από φημισμένα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα της φωτογράφου Diane Arbus, της οποίας η φωτογραφία του 1961 “Headless Woman” κρέμεται στον τρίτο όροφο, μέχρι και πιο σύγχρονων όπως για παράδειγμα της Alexi Marshall, που αποφοίτησε πέρυσι από τη Σχολή Καλών Τεχνών Slade. Η Greenacre αφιέρωσε πολλές ώρες με την interior designer Suzy Hoodless ώστε να καταλήξει σε ποια ακριβώς αισθητική στοχεύει για τον εκπληκτικό αυτό χώρο. Μαζί επέλεξαν τα χρώματα, τα σχέδια και τα υλικά, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η τέχνη ταιριάζει απόλυτα με τον συνολικό σχεδιασμό του κτιρίου.

1-allbright-london-design-news.jpg

Η σύντομη δήλωση που δόθηκε από τους ιδρυτές της Allbright ήταν ότι ήθελαν να δημιουργηθεί ένα «θηλυκό αλλά όχι girly» interior, το οποίο θα έκανε να αισθάνονται άνετα τόσο τα κορίτσια όσο και οι καλεσμένοι άντρες επισκέπτες. Σε αυτό το κτίριο παλαιότερα βρίσκονταν τα κεντρικά γραφεία ενός οίκου δημοπρασιών, γι’ αυτό και θέλησαν να διατηρήσουν την ιστορία του. «Ο στόχος της Suzy ήταν να μετατρέψει το κτίριο σε ένα κομψό αρχοντικό του Λονδίνου χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από ξύλινα δάπεδα και τοίχους με επένδυση από ξύλο, μένοντας πιστή στην αισθητική των ημερών που λειτουργούσε ο χώρος ως οίκος δημοπρασιών» δήλωσε η Anna Jones, συνιδρύτρια του Allbright.

Οι μεγάλοι καθρέφτες και ο επιβλητικός πολυέλαιος είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος κατά την είσοδό του στη λέσχη. Η brasserie στον πρώτο όροφο διαθέτει μία μπλε δερμάτινη τραπεζαρία και καρέκλες “Thonet”, ντυμένες με φωτεινά πράσινα υφάσματα. Η μαρμάρινη επιφάνεια του bar ταιριάζει πλήρως με τα ψηλά πράσινα σκαμπό που έχουν βέβαια πιο παλ αποχρώσεις.

6-allbright-london-design-news.jpg

Ο επόμενος όροφος είναι αφιερωμένος στην ευεξία! Διαθέτει ένα μεγάλο και πλήρως εξοπλισμένο studio γυμναστικής καθώς και διάφορες αίθουσες περιποίησης για κάθε είδους θεραπεία. Στον ίδιο όροφο θα βρείτε μεταξύ άλλων ένα hair salon που διαθέτει εξαιρετικά τροπικό design. Το μπλε φυλλώδες print είναι μια επανέκδοση της γνωστής ταπετσαρίας Mille Feuille, που σχεδιάστηκε αρχικά από τον Raoul Dufy. Οι καρέκλες μπροστά από τους καθρέφτες είναι ντυμένες με μπλε δέρμα, ενώ εκείνες για το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι πολύ πιο αναπαυτικές, με απαλές αποχρώσεις.

Ο τρίτος όροφος είναι πολύ πιο φωτεινός καθώς διαθέτει μεγάλα παράθυρα και εκπληκτική θέα! Τον αποκαλούν ως “co-working space” καθώς εκεί μπορούν να γίνονται meetings, επαγγελματικές συζητήσεις και διάφορες άλλες συγκεντρώσεις. Οι τοίχοι, όπως θα παρατηρήσει κανείς, είναι λευκοί καθώς στο μέλλον ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως καμβάδες για installations καλλιτεχνών. Τα διάσπαρτα καθίσματα με τα στρογγυλά τραπεζάκια προσφέρουν σίγουρα άνεση στην εργασία και στα gatherings. Ήδη υπάρχουν προτάσεις για book and wine groups!

4-allbright-london-design-news.jpg

Στο τέταρτο επίπεδο υπάρχει ένα all-day εστιατόριο και μπαρ με πρόσβαση σε μια πλακόστρωτη εξωτερική βεράντα που οδηγεί στον τελευταίο όροφο. Οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι ντυμένες με απαλό ροζ και πράσινο βελούδο δίνοντας έτσι μια ζεστή και πιο οικεία νότα στην όλη ατμόσφαιρα! Το μπαρ από την άλλη έχει γυάλινες και χρυσές λεπτομέρειες που το καθιστούν ιδανικό για ένα cocktail από τις μεσημεριανές μέχρι και τις πιο βραδινές ώρες.

Ο πέμπτος και τελευταίος όροφος είναι ένας loft-style χώρος εκδηλώσεων με ένα μεγάλο και ιδιαίτερα περιποιημένο μπαρ. Δίνει την αίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται μέσα σε ένα γυάλινο θερμοκήπιο καθώς υπάρχουν παντού φυτά, καθρέπτες και tropical διακοσμητικά στοιχεία.

5-allbright-london-design-news.jpg

Το club στην Maddox Street ακολουθεί σε γενικές γραμμές το ίδιο στιλ του Rathbone Place που άνοιξε πέρυσι στην Oxford Street. Η λέσχη έχει ως στόχο να προσφέρει ένα female-friendly μέρος για όλα τα μέλη που βρίσκονται στο κεντρικό Λονδίνο. Φυσικά, οι άντρες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι και μπορούν να επισκεφτούν στο χώρο, ύστερα όμως από ειδική πρόσκληση!

3-allbright-london-design-news.jpg