fbpixel

Search icon
Search
Το ιδανικό προϊόν για κάτω από τα μάτια, που πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι
BEAUTY

Το ιδανικό προϊόν για κάτω από τα μάτια, που πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι

Έχει γίνει viral στο TikTok γιατί αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο να ενυδατώσετε το under eye area - και όχι μόνο!


Ρυτίδες κάτω από τα μάτια, πόδια της χήνας, λεπτές γραμμές, σημάδια γήρανσης - πείτε τα όπως θέλετε, αλλά ένα είναι το σίγουρο, τα έχουμε όλοι. Είναι γεγονός ότι όταν φτάνουμε σε μια ορισμένη ηλικία, το δέρμα μας γίνεται λίγο πιο λεπτό, το κολλαγόνο μας εξαντλείται και χάνουμε λίγο volume. Οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια δεν χρειάζεται να "αντιμετωπίζονται" γιατί, ειλικρινά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στο να τις έχετε. Αλλά αν θέλετε να γεμίσετε και να συσφίξετε την περιοχή, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι έχετε επιλογές - και μάλιστα πολλές.

Μια από αυτές έγινα πρόσφατα viral στο TikTok, και καθιστά τη βαζελίνη ως την go-to μέθοδο για να "φρεσκάρετε" το σημείο κάτω από τα μάτια, να αποτρέψετε τις σακούλες και να ενυδατώσετε βαθιά. Μην ξεχνάτε, ακόμα, πως καμιά φορά, ένας καλός νυχτερινός ύπνος μπορεί να κάνει θαύματα - όπως και η χρήση ρετινόλης. 

Πότε είναι safe η βαζελίνη;

Γνωστό και ως petroleum gelly, πρόκειται για ένα μείγμα φυσικών κεριών και ορυκτελαίων, το οποίο έχει δημιουργηθεί με βάση τα φαρμακευτικά πρότυπα και είναι ασφαλές για την επιδερμίδα. Ωστόσο δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν είναι βιοδιασπώμενο.

Αν τυχόν παρατηρήσετε κάψιμο, τσούξιμο, ερεθισμό ή κοκκινίλα μετά την εφαρμογή της, σταματήστε τη χρήση της και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Επίσης, φροντίστε πάντα να κάνετε patch testing πριν τη χρήση κάθε καλλυντικού προϊόντος. 

shutterstock-2225899075.jpg

Μπορεί η βαζελίνη να λειτουργήσει ως κρέμα ματιών;

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτό, οπότε μπορεί να είναι επιρρεπές στην ξηρότητα και την ευαισθησία. Ενώ, δυστυχώς, η βαζελίνη δεν θα κάνει πολλά για να βοηθήσει να σβήσουν οι βαθιές ρυτίδες ή να φωτιστούν οι μαύροι κύκλοι, το προϊόν μπορεί να προσφέρει μερικά από τα ίδια ενυδατικά αποτελέσματα με την κρέμα ματιών που χρησιμοποιείτε - ειδικά όταν συνδυάζεται με μια ενυδατική κρέμα, λειτουργεί σαν φράγμα. Εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας και στη συνέχεια ακολουθώντας την με βαζελίνη, προσθέτετε υγρασία στην περιοχή και στη συνέχεια την κλειδώνετε. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να παρατηρήσετε plumping στην περιοχή και μειωμένη εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί βαζελίνη στην περιοχή κάτω από τα μάτια;

Σύμφωνα με ειδικούς, η εφαρμογή βαζελίνης είναι μια πολύ καλή ιδέα για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων - όπως αυτούς των οποίων το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πραγματικά ξηρό, αντιδραστικό ή ευαίσθητο, όπου άλλες κρέμες για τα μάτια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή.

Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν την τάση να αναπτύσσουν milia (ή μικρές κύστεις) γύρω από τα μάτια τους, ίσως να θέλουν να παραλείψουν την πρακτική. Παρόλο που η βαζελίνη είναι τεχνικά μη κωμειογόνος, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να φράζει τους πόρους, για κάποιους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί και με την καθημερινή χρήση της. 

shutterstock-526402678.jpg

Περισσότερες καλλυντικές χρήσεις της βαζελίνης

Σύμφωνα με το American Academy of Dermatology Association, πρόκειται για ένα multi-tasking προιόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

1. Στα χείλη και στα βλέφαρα.

2. Στις άκρες των μαλλιών.

3. Ως βάση για άρωμα, για να το κάνετε να διαρκέσει παραπάνω.

4. Όταν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι αποτρέπει τους λεκέδες του δέρματος από την βαφή.

    5. Για ντεμακιγιάζ, ως balm, πριν από το face wash.

    6. Ως κρέμα χεριών και νυχιών.

    7. Στις άκρες της μύτης, όταν ταλαιπωρήστε από συνάχη και ξηρότητα στην περιοχή.