fbpixel

Search icon
Search
Το ημερολόγιο της Pirelli αναζητά τη νέα Ιουλιέτα μέσα από μεγάλες stars
ARTS & CULTURE

Το ημερολόγιο της Pirelli αναζητά τη νέα Ιουλιέτα μέσα από μεγάλες stars

H νέα χρονιά αποζητά δυναμικές πρωταγωνίστριες


Όπως, κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Pirelli calendar είναι εδώ για να μας εμπνεύσει και να μας ταξιδέψει στον χρόνο μέσα από τις μαγικές εικόνες του. Σε κάθε ημερολογιακό τεύχος συγκεντρώνονται κορυφαίοι φωτογράφοι και γνωστοί celebrities όπως η Nicole Kidman και η Adriana Lima και φέρνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα με πόζες επηρεασμένες από διάφορα γνωστά έργα, όπως αυτό της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, αλλά και δυνατά statements, όπως το ημερολόγιο του 2017 με τίτλο "The guts to be yourself".

8-DPB7N.jpg
Rosalía, Pirelli 2020

Τη χρονιά που μας έρχεται, η ιστορία του calendar εμπνέεται από ένα από τα πιο κλασικά αριστουργήματα του Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», και ξαναφέρνει στην επιφάνεια την παρουσία της Ιουλιέτας, υποδυόμενη από πολλά γνωστά ονόματα, όπως αυτό της Emma Watson και της Kristen Stewart. Το ημερολόγιο απαθανατίζει για πρώτη φορά ένας Ιταλός φωτογράφος, ο Paolo Roversi, που υποστηρίζει ότι κάθε γυναίκα κρύβει μια Ιουλιέτα μέσα της και σκοπός του είναι να τη βρει! Το cast των μοντέλων του περιλαμβάνει τις Chris Lee, Claire Foy, Emma Watson, Indya Moore, Kristen Stewart, Mia Goth, Rosalía, Yara Shahidi, και την κόρη του Roversi, Stella.

5-QiWQr.jpg
Indya Moore, Pirelli 2020

Το θέμα του ημερολογίου είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση, καθώς δεν ασχολείται καθόλου με τον Ρωμαίο και περνάει το μήνυμα ότι κάθε γυναίκα είναι μια πηγή δύναμης και κρύβει μια δική της ιστορία να καταθέσει στον φακό. Οι γυναίκες που πρωταγωνιστούν καλούνται να περάσουν από audition για τον ρόλο της Ιουλιέτας και να πείσουν τον Roversi ότι όλες κρύβουν κάτι από την αγνότητα, την ομορφιά, αλλά και τον δυναμισμό της πραγματικής ηρωίδας του Σαίξπηρ. Κάθε γυναίκα φέρνει στον φακό ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό της τραγικής αυτής φιγούρας και όλες μαζί συμπληρώνουν την εικόνα της.

Ο Ιταλός φωτογράφος δήλωσε: «Έψαχνα μια αγνή ψυχή, κάποια που να συνδυάζει την αθωότητα, τη δύναμη, την ομορφιά, την τρυφερότητα και το κουράγιο. Βρήκα την Ιουλιέτα στις λέξεις της Emma και της Yara, της Indya και Mia, στα δάκρυα και στο γέλιο της Kristen και της Claire, στις φωνές της Rosalia και της Chris, αλλά και στην αθωότητα της Stella».

3-TEX0b.jpg
Kristen Stewart, Pirelli 2020

Η φωτογράφηση έλαβε μέρος τον περασμένο Μάιο. Στο πρώτο στάδιο, οι πρωταγωνίστριες έρχονται μπροστά στον φακό χωρίς μακιγιάζ και κοστούμια και προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την ψυχή της Ιουλιέτας, καθώς συζητάνε με τον Roversi για τη δική τους προσωπική εκδοχή του ρόλου. Σε δεύτερο στάδιο, ντύνονται και μεταμορφώνονται σε Ιουλιέτα και φωτογραφίζονται. Οι εικόνες είναι αρκετά αρμονικές χρωματικά χωρίς ένταση. Τη δυναμική στις φωτογραφίες τη δίνουν τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών και το συναίσθημα που προβάλλουν.

Pirelli History 

6-BmIEX.jpg
Indya Moore, Pirelli 2020

Όταν η Sophia Loren συμφώνησε να εμφανιστεί ημίγυμνη για λογαριασμό του Ημερολογίου Pirelli το 2007 στα 72, η απόφασή της χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αμφιλεγόμενη. Αυτή η σκέψη δεν αποτέλεσε κάτι απρόσμενο για τους δημιουργούς του καινοτόμου λευκώματος, οι οποίοι πάντοτε έβλεπαν μπροστά από την εποχή τους. Παραδόξως, το διάσημο ημερολόγιο που διανέμεται σε μερικούς από τους πιο γνωστούς celebrities παγκοσμίως ξεκίνησε πολύ απλά.

Ο Giovanni Pirelli ίδρυσε τη γνωστή εταιρία ελαστικών και καλωδίων το 1872, απασχολώντας μόνο 45 άτομα. Σήμερα απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και κερδίζει περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Παράλληλα, χρηματοδοτεί διάσημους αγώνες, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και το Παγκόσμιο Superbike. Το πρώτο ημερολόγιο κυκλοφόρησε το 1962 και περιελάμβανε μοντέλα από τις βασικές αγορές της Pirelli με εικόνες ελαστικών, ενώ η θυγατρική της Pirelli στη Βρετανία παρήγαγε το λεύκωμα. Ουσιαστικά, επρόκειτο για ένα απλό "pin-up" ημερολόγιο, αλλά ήταν ο Robert Freeman, ο οποίος κάλυπτε τις μαγικές περιοδείες των Beatles, που το αναβάθμισε, τοποθετώντας τα μοντέλα του στην ακτή Cote d’Azur.

2-CBZ8f.jpg
Emma Watson, Pirelli 2020

Το ημερολόγιο, δυστυχώς, σταμάτησε το 1974 λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, ενώ χρειάστηκαν συνολικά δέκα χρόνια για να αναστηθεί. Από τη στιγμή που επανήλθε, όμως, εμφανίστηκε πιο εξελιγμένο, δείχνοντας ότι το προϊόν των ελαστικών δεν ήταν πλέον απαραίτητο. Σύντομα έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, ενώ η Pirelli άρχισε να χρησιμοποιεί τους καλύτερους φωτογράφους και τα πιο όμορφα μοντέλα σε εκπληκτικές τοποθεσίες όπως η Μεσόγειος και η Σαγκάη. Η κυριότητα του ημερολογίου έγινε αποκλειστική και μόνο 40.000 συλλεκτικά παράγονται κάθε χρόνο.

Οι φωτογράφοι που εργάστηκαν για τη δημιουργία του συμπεριλαμβάνουν τον Richard Avedon, τον Mario Testino και τον Patrick Demarchelier. Τα top models που έχουν περάσει από τις σελίδες τους ακούνε στα ονόματα των Cindy Crawford, Kate Moss και Helena Christiansen. Κάθε φωτογράφος έφερε το δικό του στιλ στο ημερολόγιο.

7-jKqm2.jpg
Chris Lee, Pirelli 2020

Το φετινό πολυσυζητημένο Pirelli calendar για το 2020 περιλαμβάνει: 132 σελίδες, με 58 φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την Ιουλιέτα και τα highlights της ιστορίας της με τον Ρωμαίο. Μάλιστα, για πρώτη φορά το συνοδεύει μια ταινία μικρού μήκους που θα αποκαλύπτει σκηνές από τα παρασκήνια και όλη τη διαδικασία δημιουργίας του.

Aπολαύστε το!