fbpixel

Search icon
Search
Το GLOW.GR παρακολούθησε το press conference του Salone del Mobile στο Μιλάνο
DESIGN NEWS

Το GLOW.GR παρακολούθησε το press conference του Salone del Mobile στο Μιλάνο

Και μεταφέρει όσα ειπώθηκαν και πρόκειται να ακολουθήσουν στις 21-26 Απριλίου


Στην αίθουσα Aula Magna του Catholic University of Milan πραγματοποιήθηκε η εξαιρετικά ζωντανή κι ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου, για την 59η έκδοση του Salone del Mobile και το περιοδικό GLOW μαζί με το GLOW.GR ήταν επιλεγμένα μαζί με άλλους 60 δημοσιογράφους από διαφορετικές χώρες ο καθένας, για να το παρακολουθήσουν. Σε αυτό το συνέδριο έγιναν αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις, όπως η επιβεβαίωση των νέων εκθετικών μορφών Workplace3.0 και S.Project, καθώς και η επιστροφή της EuroCucina και της Διεθνούς Έκθεσης Μπάνιου.

Ο Claudio Luti, Πρόεδρος της Salone del Mobile, ανακύρηξε το 2020 σαν τη χρονιά της ομορφιάς, ένας όρος που περιλαμβάνει όλες τις 10 λέξεις. Η ομορφιά είναι η λέξη-κλειδί του 2020 που προστίθεται στις αξίες όπως - Συναίσθημα, Επιχείρηση, Ποιότητα, Σχεδιασμός, Δικτύωση, Επικοινωνία, Πολιτισμός, Νέοι, Έννοια, Μιλάνο. Το project αυτό θα μεταφερθεί σε μια εγκατάσταση που θα λειτουργεί παράλληλα με το Salone 2020, που σχεδίασε ο Davide Rampello και θα παρουσιαστεί στη Sala delle Cariatidi του Palazzo Reale. Η ομορφιά που θεωρείται ως ηθικό όραμα του έργου, εγγενές στο ανθρώπινο DNA, Θα ερμηνευτεί μέσω των 10 λέξεων από διάφορους δημιουργούς του ιταλικού κινηματογράφου.

design-week-2020.jpg

Το άλλο επίκαιρο θέμα της 59ης έκδοσης του Salone del Mobile είναι η βιωσιμότητα. Ο Δήμαρχος του Μιλάνου, Beppe Sala, αναφέρθηκε στους δεσμούς του Μιλάνου με τη Salone ως οδηγό δημιουργών, επιχειρήσεων κι επισκεπτών σε μια πόλη που έχει ανακαλύψει τη δική της «ομορφιά» και θέτει σταθερά την αειφορία, την κοινωνική ευθύνη και τους νέους, ενώ ο Francesco Morace μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να φανεί ο τομέας στο μέλλον: Η αειφορία θα είναι πιο έξυπνη, οι υπηρεσίες θα μοιραστούν, η ομορφιά θα είναι κοινό καλό και η επικοινωνία θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση της αυθεντικότητας.

salone-del-mobile-2020-press-conference-5.jpg
49524968408-0cc8774ee5-h-1200x800-c.jpg

Η 59η έκδοση της Salone del Mobile στο Μιλάνο και φέτος, από τις 21 έως τις 26 Απριλίου, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 2.200 εκθέτες, 600 νέους σχεδιαστές και 184 χώρες. Απειλείται η παρουσία 30.000 Κινέζων επισκεπτών, αγοραστών κι εταιριών λόγω της πρόσφατης επιδημίας. Ο σχεδιασμός είναι στην πραγματικότητα, στον πειραματισμό των σχημάτων και των υλικών, μια συνεχής αναζήτηση για την ομορφιά. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί επίσης στην ηθική, στη σχέση με το Μιλάνο και τις νέες γενιές. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Salone del Mobile Claudio Luti, ο Πρόεδρος του Federlegno Arredo Eventi Emanuele Orsini και ο Δήμαρχος του Μιλάνου Beppe Sala.

Στην επόμενη έκδοση της έκθεσης θα είναι η EuroCucina, η Διεθνής Έκθεση Μπάνιου, το S. Project - αφιερωμένο στα προϊόντα σχεδιασμού και τις διακοσμητικές και τεχνικές λύσεις για το εσωτερικό σχεδιασμό. Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση ειδικά για τον τόπο που επιμελήθηκε ο Davide Rampello θα παρουσιαστεί στο Sala delle Cariatidi του Palazzo Reale από τις 21 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου: Ένα αφιέρωμα στις 10 αξίες τπου προαναφέρθηκαν και ερμηνεύονται σε 10 μικρού μήκους ταινίες από 10 Ιταλούς σκηνοθέτες με τίτλο "La Scatola Magica". 

salone-del-mobile-2020-press-conference-1-694x450.jpg

Δέκα λέξεις για δέκα συγγραφείς «είναι ένα οραματικό λεξικό της ιταλικής δημιουργικότητας», όπως εξηγεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργικός παραγωγός της εγκατάστασης, επισημαίνοντας επίσης ότι «η ομορφιά είναι στο DNA μας, στον πολιτισμό μας» και θα περιλαμβάνει ένα παραλληλεπίπεδο ύψους 6 μέτρων και βάθους 24 μέτρων το οποίο θα φιλοξενήσει τo project.

salone.jpg

Info: Salone del Mobile, 21-26 Απριλίου 2020, Mιλάνο

Δείτε σε video, απόσπασμα του press comference: