fbpixel

Search icon
Search
Το ''Downton Abbey'' επιστρέφει με την τρίτη και τελευταία ταινία
ARTS & CULTURE

Το ''Downton Abbey'' επιστρέφει με την τρίτη και τελευταία ταινία

Μετά από 6 επιτυχημένες τηλεοπτικές σεζόν


Η τρίτη ταινία “Downton Abbey” είναι γεγονός! Η ηθοποιός Imelda Staunton, η οποία υποδυόταν την Lady in waiting της βασίλισσας Mary, Lady Maud Bagshaw στις δύο πρώτες ταινίες, επιβεβαίωσε τα συναρπαστικά νέα τον Μάρτιο του 2024. «Θα υπάρξει η τελευταία ταινία – ορίστε», είπε η Staunton σε συνέντευξή της στην παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του BBC Radio 2, Zoe Ball. Σε αυτό το σημείο, καμία άλλη λεπτομέρεια σχετικά με την ταινία δεν έχει κοινοποιηθεί δημοσίως - εκτός από το ότι θα υπάρξει!

Παρόλα αυτά, η ίδια δημιουργική ομάδα και το καστ αναμένεται να επιστρέψουν στο κάστρο Highclere στο Hampshire αυτό το καλοκαίρι, με την ταινία να έχει προγραμματιστεί για διεθνή κυκλοφορία το 2025.

Οι παγκόσμιες επιτυχίες των δύο προηγούμενων ταινιών

Η πρώτη ταινία του Downton κυκλοφόρησε το 2019, με τον Hugh Bonneville και την Elizabeth McGovern ως κεντρικοί χαρακτήρες. Διαδραματίζεται το 1927 και απεικονίζει την επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας της Αγγλίας στο αρχοντικό σπίτι της οικογένειας Crawley στο Yorkshire. Καθώς τα μέλη του βασιλικού προσωπικού κατεβαίνουν στο Downton, ένας δολοφόνος έχει επίσης φτάσει και προσπαθεί να σκοτώσει τον μονάρχη. Οι Crawley και οι υπηρέτες τους θα έρθουν αντιμέτωποι με το βασιλικό περιβάλλον, ενώ ένα κληρονομικό ζήτημα θα ταράξει την οικογένεια.

1.png

Η επίσημη αφίσα της ταινίας Downton Abbey, το 2019 @downtonabbey_official

Η ταινία κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 από την Universal Pictures και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 από την Focus Features. Έλαβε γενικά θετικές κριτικές και κέρδισε 194 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Μαζί με τη Maggie Smith ως Dowager Countess, επέστρεψαν όλοι στη δεύτερη ταινία του 2022, Downton Abbey: A New Era, με την υπόθεση να χωρίζεται μεταξύ του αρχοντικού σπιτιού και της Νότιας Γαλλίας. Διαδραματίζεται το 1928 και παρουσιάζει την Violet Crawley, την Dowager Countess του Grantham να εκπλήσσει την οικογένεια αποκαλύπτοντας ότι πριν από πολύ καιρό της δόθηκε μια βίλα στη Νότια Γαλλία από τον Μαρκήσιο de Montmirail, ο οποίος πέθανε πρόσφατα. Η Violet το κληροδοτεί στη δισέγγονή της, Sybbie, κόρη του Tom και της αείμνηστης εγγονή της Lady Sybil Crawley, για να διασφαλίσει ότι είναι πιο κοινωνικά και οικονομικά ισότιμη με τα ξαδέρφια της George, Caroline, Marigold και Peter.

2.png

Η επίσημη αφίσα της ταινίας Downton Abbey: A New Era @downtonabbey_official

Κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Απριλίου 2022 από την Universal Pictures και ένα μήνα αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Focus Features. Η ταινία δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο η προκάτοχός της, κερδίζοντας μόνο 92,7 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ως επί το πλείστον έλαβε θετικές κριτικές από θεατές και κριτικούς.

Η τρίτη ταινία, που επίσης γυρίζεται από την Carnival Films, αναμένεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Οι φορές που το ”Downton Abbey’’ μάς δίδαξε ιστορία

Το βρετανικό, ιστορικό δράμα έχει γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τις ιστορίες του για τις περιπέτειες της αριστοκρατικής οικογένειας, των υπηρετών της και την τύχη της ομώνυμης περιουσίας τους. Η σειρά, ωστόσο, περιέχει δεκάδες αναφορές σε πραγματικά γεγονότα, από τη βύθιση του Τιτανικού που συναντάμε στην 1η σεζόν της σειράς, την ισπανική γρίπη, την προεκλαμψία μέχρι την ομιλία του βασιλιά Γεωργίου V τον Απρίλιο του 1924. Αυτό ήταν ένα αληθινό γεγονός και η πρώτη φορά που πολλοί Βρετανοί πολίτες - και άλλοι σε όλο τον κόσμο - άκουσαν τη φωνή του μονάρχη.