fbpixel

Search icon
Search
Το color of the year της Pantone πιθανότατα βρίσκεται ήδη στο makeup bag σας
MAKE UP

Το color of the year της Pantone πιθανότατα βρίσκεται ήδη στο makeup bag σας

Peach is the new black


 Κοντά στο τέλος κάθε έτους η Pantone δημοσιεύει την επιλογή της για το "Χρώμα της Χρονιάς", με σκοπό να προβλέψει ποια απόχρωση θα είναι αναπόφευκτη, αλλά και να συνοψίσει τη γενική διάθεση ή το theme της επόμενης χρονιάς. Το 2023 αφορούσε το Viva Magenta, το 2022 ήταν η ανοιχτή μοβ απόχρωση Very Peri και το 2021 είχε δύο: Ultimate Gray και Illuminating Yellow. Πριν από λίγες μέρες, στις 7 Δεκεμβρίου, η Pantone έδωσε στη δημοσιότητα το χρώμα της χρονιάς 2024, και παραδόξως είναι μία από τις πιο wearable επιλογές μέχρι στιγμής.


Αφού εξέτασαν τις πασαρέλες του Fashion Week, τις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού, τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, ακόμη και την ανάλυση του ανθρώπινου εγκεφάλου, η ομάδα του Ινστιτούτου Χρωμάτων της Pantone κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Peach Fuzz θα καθορίσει τη νέα χρονιά. Η Leatrice Eisman, εκτελεστική διευθύντρια του Ινστιτούτου Pantone, δήλωσε στην επίσημη ανακοίνωση: "Επιλέξαμε ένα χρώμα που ακτινοβολεί ζεστασιά και σύγχρονη κομψότητα. Μια απόχρωση που συντονίζεται με τη συμπόνια, προσφέρει μια απτή αγκαλιά και γεφυρώνει αβίαστα το νεανικό με το διαχρονικό".

c34e939b3faf85e8aabfd6084d42b75e.jpg

Είπε επίσης στο CNN ότι επειδή "περνάμε πολλές αναταραχές στη ζωή μας", η Pantone θεώρησε ότι "έχουμε ανάγκη για ένα χρώμα που είναι θρεπτικό". Ευτυχώς για εμάς, η "ζεστή και άνετη απόχρωση" είναι εξαιρετικά εύκολο να εφαρμοστεί στην καθημερινή σας γκαρνταρόμπα, στη ρουτίνα ομορφιάς, ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού σας, για όποτε χρειάζεστε άμεση άνεση.

Οι αποχρώσεις του ροδακινί αποτελούσαν πάντα βασικό στοιχείο στο μακιγιάζ, με το ρουζ να είναι μία από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του χρώματος. Μάρκες όπως οι Refy, Makeup by Mario, Rare Beauty, Anastasia Beverly Hills και Huda Beauty διαθέτουν εξαιρετικά δημοφιλείς αποχρώσεις ροδακινί ρουζ, στις οποίες ορκίζονται οι αφοσιωμένες λάτρεις του ροδακινί. Τα χείλη είναι ένας από τους πιο εύκολους και κομψούς τρόπους για να εφαρμόσετε το trendy χρώμα στη ρουτίνα σας. Οι Pat McGrath Labs, Dior, Hourglass και άλλες εταιρείες διαθέτουν κλασικές ροδακινί αποχρώσεις που είναι τόσο εύχρηστες όσο και όμορφες.

Φυσικά, δεν υπάρχουν όρια στο πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ροδακινί απόχρωση στο glam σας. Νύχια, σκιά ματιών, highlighter - ό,τι θέλετε, και το ροδακινί μπορεί να ταιριάξει άψογα σε κάθε εμφάνιση. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι επίσης το τέλειο γλυκό άρωμα.

5e22377b5e587b354c45c1526dcfc3fb.jpg

"Θεωρούμε ότι το ροδακινί είναι ένα σημαντικά νοσταλγικό χρώμα", δήλωσε ο Eisman στο CNN. Και συνέχισε: "Πιο συχνά είναι γυναικείο χρώμα. Και όμως, έχει προσαρμοστεί και συγκεντρωθεί στις ανδρικές γκαρνταρόμπες και το περιβάλλον. Νομίζω ότι αυτό μιλάει για τη νεωτερικότητα της απόχρωσης".

Η Beyoncé, ο Dwayne "The Rock" Johnson, η Zoë Kravitz και η Rihanna ήταν όλοι μεταξύ των διασημοτήτων που η ομάδα του Eisman παρατήρησε ότι βοήθησαν να καθοριστεί η τάση για το Peach Fuzz - το φόρεσαν σε πολλά κόκκινα χαλιά και εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, εμπνέοντας δεκάδες να κάνουν το ίδιο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται μια εκδήλωση στο κόκκινο χαλί για να πρέπει να φορέσετε το χρώμα. Είναι πιθανότατα η πιο εύκολη απόχρωση που μπορείτε να αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε μαύρο, ουδέτερο ή λευκό χρώμα στη ντουλάπα σας -αξεσουάρ, statement pieces και παπούτσια.

Τα Peach Fuzz προιόντα που αξίζουν μια θέση στο makeup bag σας
uk200032790-rare-1-removebg-preview.png

BUY HERE: Rare Beauty Stay Vulnerable - Liquid Eyeshadow in Nearly Apricot


1.webp

BUY HERE: Dior Backstage Rosy Glow Natural Glow Blush in Coral


3614271469991-p-1.jpg
BUY HERE: Armani Ecstasy Lacquer Lip Gloss in 508-Pink

befunky-design.jpg

BUY HERE: L'oreal Paris Glow Mon Amour Highlighter in Loving Peach



Κεντρική φωτογραφία: @alexandradaddario