fbpixel

Search icon
Search
Το Casa Ponte στην Πορτογαλία είναι μια ωδή στη slow living καθημερινότητα
INTERIORS

Το Casa Ponte στην Πορτογαλία είναι μια ωδή στη slow living καθημερινότητα

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του "Stu.dere"


Λένε ότι όταν ονειρεύεσαι να αποκτήσεις το ιδανικό για σένα καταφύγιο ηρεμίας, τότε το σύμπαν συνωμοτεί με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Αρκεί ο κατάλληλος σχεδιασμός, η πιστή ακολούθηση της αισθητικής σου και αφοσίωση. Στο σημερινό μας ταξίδι στη γοητευτική Πορτογαλία, έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε μια κατοικία, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Το έργο  με τίτλο "Casa Ponte" κουβαλά την αριστοτεχνική ματιά του "Stu.dere", δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη και ξεκούραστη καθημερινότητα.

The interesting camouflage 

casa-ponte-stere-32.jpg

Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της αρχιτεκτονικής της κατοικίας αποτελεί η αίσθηση ότι αιωρείται. Το στοιχείο αυτό οφείλεται στη μεγάλη οροφή από σκυρόδεμα, η οποία στηρίζεται σε δύο κουτιά φωτός, που έχουν ως κύριο δομικό υλικό το πολυκαρβονικό, μια έξυπνη εναλλακτική, κόντρα στην τοπική αρχιτεκτονική, η οποία εστιάζει ιδιαίτερα στη δημιουργία κεκλιμένων στεγών. Η συγκεκριμένη εικόνα ενός αιωρούμενου κτιρίου σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση του δάσους, το οποίο περιβάλλει την έπαυλη είναι ο κατάλληλος συνδυασμός του ατμοσφαιρικού σκηνικού, το οποίο επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες του. Πέρα, όμως, από αυτό, η ανάγκη για ιδιωτικότητα κρίθηκε απαραίτητη από τα πρώτα λεπτά του σχεδιασμού, στοιχείο που επιβεβαιώνεται από το υψηλό ύψος, στο οποίο βρίσκεται η κατοικία, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και κοντά στην ομορφιά της φύσης.

Τhe feeling of continuity

casa-ponte-stere-7.jpg

Η λέξη - κλειδί στην εξωτερική, αλλά και εσωτερική διαμόρφωση της κατοικίας είναι το φυσικό φως. Η ευχάριστη εισβολή του στους χώρους της πραγματοποιείται χάρη στα μεγάλα παράθυρα που διαθέτει, αλλά και στο χαρακτηριστικό ορθογώνιο οξυκόρυφο σχήμα, το οποίο κυριαρχεί στην οροφή της. Με αυτόν τον τρόπο επιτελούνται δύο σημαντικοί στόχοι: Οι αχτίνες του ήλιου λούζουν κάθε σημείο με διακριτικότητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα, την κομψότητα του χώρου, μέσα από μια ξεχωριστή αίσθηση συνέχειας, η οποία έχει δημιουργηθεί.

Clean lines and simplicity

casa-ponte-stere-30.jpg

Προχωρώντας στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας παρατηρούμε την έντονη ανάγκη των ιδιοκτητών της για ξεκούραση, απλότητα και ηρεμία. Είναι σημαντικό ότι κάθε επιλογή των υλικών, των επίπλων, αλλά και των διακοσμητικών αξεσουάρ μιμείται τα χαρακτηριστικά των φυσικών στοιχείων του τοπίου. Το λευκό είναι πρωταγωνιστής στους τοίχους, δημιουργώντας την κατάλληλη βάση για μια αισθητική διαμόρφωση, άρρηκτα συνδεδεμένη με μια slow living καθημερινότητα. Καθαρές γραμμές, γήινες χρωματικές παλέτες σε υφάσματα και pieces κατέχουν τον πρώτο και κύριο λόγο. Από το αισθητηριακό αυτό παιχνίδι δεν απουσιάζει το ξύλο, ένα υλικό άμεσα συνυφασμένο με την αίσθηση ζεστασιάς και θερμής και οικειότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τεράστια βιβλιοθήκη, φτιαγμένη από το συγκεκριμένο υλικό η οποία βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού και λειτουργεί και ως ένα κομψό διαχωριστικό ανάμεσα στους χώρους.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery! 

Source: ArchDaily

Photos: Ivo Tavares Studio