fbpixel

Search icon
Search
To Bulgari Hotel στο Λονδίνο γιορτάζει τη 10η επέτειό του σε συνεργασία με τον πολυδιάστατο σχεδιαστή Yinka Ilori
DESIGN NEWS

To Bulgari Hotel στο Λονδίνο γιορτάζει τη 10η επέτειό του σε συνεργασία με τον πολυδιάστατο σχεδιαστή Yinka Ilori

Του οποίου το πληθωρικό όραμα για ένα απογευματινό τσάι σερβίρεται στο Bulgari Lounge στο Knightsbridge


Το Bulgari ανέθεσε στον Βρετανο-Νιγηριανό σχεδιαστή με έδρα το Λονδίνο να χρησιμοποιήσει τη χαρακτηριστική οπτική του «γλώσσα», η οποία αντλεί από την πολυπολιτισμική του κληρονομιά, σε μια μοναδική ερμηνεία του δημοφιλούς afternoon tea. Το έργο του Yinka Ilori στηρίζεται στη σταθερή πεποίθηση ότι η τέχνη και το design πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους - χρησιμοποιώντας την πόλη ως καμβά, επανασχεδιάζει χώρους για να ενθαρρύνει την αίσθηση της κοινότητας και να προσκαλέσει το κοινό να ασχοληθεί με το έργο και το περιβάλλον του.

Ο χαρούμενος συνδυασμός χρωμάτων και prints του Ilori συμπληρώνει τέλεια την κομψή αίγλη του Bulgari Lounge, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του. Tα παραδοσιακά τραπέζια του afternoon tea έχουν επανασχεδιαστεί ως τολμηρά έργα τέχνης, που εντυπωσιάζουν με τις φανταστικές πολύχρωμες σφαίρες ως στήριγμα - ένα σχέδιο, που πάλλεται από ενέργεια και ζωή και που συναντάμε ξανά στην πρόσοψη του κτιρίου, καθώς και στις λινές χαρτοπετσέτες.

yinka-2.jpg

Ο Ilori σχολιάζει: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που συνεργάστηκα με το Bulgari Hotel London για την 10η επέτειό του. Τα σχέδιά μου για αυτήν τη συνεργασία είναι μια ωδή στο πολιτιστικό μωσαϊκό του Λονδίνου και στη χαρά της συνάντησης με φαγητό. Τα stands του τσαγιού βασίζονται στη γεωμετρία της σφαίρας και στον συνδυασμό διαφορετικών πολιτισμών κι ελπίζω ότι οι άνθρωποι που θα βρεθούν στο ξενοδοχείο θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν μια ζωντανή και πολύχρωμη γευστική εμπειρία». Όπως αρμόζει σε ένα brand, του οποίου η κληρονομιά έχει τις ρίζες της στα fine jewelry, τα κέικ που παρουσιάζει η Bulgari μοιάζουν με πολύτιμους λίθους - σε χρώματα νέον και αρκετά εκθαμβωτικά, έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την εντυπωσιακή γεωμετρία και τους χρωματισμούς των έργων του designer.

Ο τελευταίος άλλωστε, ένωσε τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο Ιταλό σεφ ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιό in residence, Gianluca Fusto, του οποίου οι προσεκτικά μελετημένες δημιουργίες - γλυκές και αλμυρές - είναι απόλαυση τόσο για τον ουρανίσκο, όσο και για το μάτι. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από ένα μενού εκλεκτών και σπάνιων τσαγιών, συμπεριλαμβανομένου ενός σκωτσέζικου μαύρου τσαγιού με την ονομασία "Nine Dancing Ladies", από το οποίο παρασκευάζεται μόνο ένα κιλό το χρόνο.

yinka-3.jpg

Για όσους προτιμούν ένα διαφορετικό είδος ποτού το απόγευμα, η σαμπάνια Ruinart και τα κοκτέιλ προστίθενται στη λίστα. Το λανσάρισμα αυτής της exclusive tea εμπειρίας συμπίπτει με τα εγκαίνια της πρώτης θεσμικής έκθεσης του Ilori στο London Design Museum (που λαμβάνει χώρα τώρα, "Yinka Ilori: Parables for Happiness"), καθώς η βρετανική πρωτεύουσα γιορτάζει επίσης, το London Design Festival 2022 και ετοιμάζεται για τη Frieze London.

Πράγμα που καθιστά το Bulgari Lounge το ιδανικό «καταφύγιο» για μια στάση αναψυχής για όποιον λατρεύει τα events τέχνης και design. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της δουλειάς του Ilori, μπορείτε να κάνετε δικιά σας ένα limited edition 200 σετ πετσετών Yinka Ilori x Bulgari Hotel London.

Πηγή: Wallpaper