fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Το απόλυτο seasonal χρώμα και πώς να το εντάξετε στην κατοικία σας

Tips για να εισάγετε στους χώρους σας το πορτοκαλί


Το απόλυτο seasonal χρώμα και πώς να το εντάξετε στην κατοικία σας


Οι τάσεις στο interior design έρχονται και φεύγουν με σκοπό να ανανεώσουν τους προσωπικούς μας χώρους. Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα συνώνυμο του φθινοπώρου, με την παρουσία τους σε ένα σπίτι να χαρίζει την αίσθηση της ζεστασιάς που απαιτεί αυτή η εποχή. Σε κάποιους η ιδέα και μόνο ακούγεται αρκετά τολμηρή, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ τρόποι ώστε να το εισάγετε στην κατοικία σας με επιτυχία, χωρίς το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικό. Μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί και μια διαχρονική επιλογή εάν ακολουθηθούν τα σωστά steps διακόσμησης, τα οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Πορτοκαλί στους τοίχους

98775791868d9919b6f88ccdcad63cdb.jpg


Μια πολύ trendy ιδέα είναι να βάψετε κάποιους από τους τοίχους σας σε αυτό το χρώμα, χαρίζοντας «ζωντάνια» ακόμα και στο πιο αδιάφορο μέχρι πρότινος σημείο. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένας χρώμα που κυκλοφορεί σε διάφορους τόνους - άλλους πιο pastel και άλλους πιο bold και ιδιαίτερους. Επιλέξτε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στη δική σας αισθητική, αλλά και στους προσωπικούς σας χώρους. 

Minimal προσέγγιση 

livingbylo-a3c0e37ad68d43bd9f30365e10372076.png


Εάν είστε λάτρεις του μινιμαλισμού, κινηθείτε σε ανάλογα μονοπάτια ως προς τη διακόσμηση. Τι σημαίνει αυτό; Αποφύγετε να βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο και προτιμήστε να το εντάξετε στους χώρους σας με μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τεράστια διαφορά στο συνολικό decor. Σε ένα περιβάλλον με λίγα και καλά στοιχεία, ένας πορτοκαλί καναπές, για παράδειγμα, θα δώσει την πινελιά που αναζητάτε.

«Ναι» στον μαξιμαλισμό

7bc5e2b19ea9a0cbf18b0ff5b62b9299.png


Από την άλλη, εάν σας αρέσει να τολμάτε και να επιλέγετε πιο maximal στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού σας, τότε αυτό το χρώμα είναι ιδανικό για εσάς! Μια all the way προσέγγιση είναι να το επιλέξετε σε ένα περιβάλλον που έχει ήδη αρκετές διακοσμητικές αναφορές, πετυχαίνοντας το απόλυτο mix & match και προσδίδοντας eclectic χαρακτήρα.

Mixing με άλλα χρώματα

fall-color-trends-2020-see-the-best-orange-interior-design-inspirations-and-start-designing-3.jpg


Κι όμως, πρόκειται για ένα χρώμα που μπορεί να ταιριάξει φανταστικά με άλλες αποχρώσεις, εξίσου statement. Για παράδειγμα ένα τέλειο color combo θα ήταν το πορτοκαλί με το σκούρο πράσινο ή το μπλε, με το κόκκινο και σίγουρα με το κίτρινο, που θα κάνει τον χώρο να μοιάζει σαν να «λούζεται» από το ηλιοβασίλεμα. Μη φοβηθείτε αυτούς τους συνδυασμούς, αρκεί να κινηθείτε σε κοντινή τονικότητα - θερμά με θερμά και ψυχρά με ψυχρά.

Glam πινελιές με metallics

c046439c720fc2f0339cab9f4b43ff04.jpg


Λίγο πριν ολοκληρώσετε το τελικό αποτέλεσμα, απογειώστε το όλο σκηνικό με μερικές extra προσθήκες. Το πορτοκαλί ταιριάζει υπέροχα με τα metallics και ιδίως με το χρυσό. Ένας χρυσός oversized καθρέφτης, ένα φωτιστικό δαπέδου και μερικά σερβίτσια ή κυροπήγια στο τραπέζι θα κάνουν τη διαφορά και θα χαρίσουν glam αισθητική με λίγα μόνο στοιχεία.

1

Pillow

H&M Home BUY HERE

2

Vase

Dior Maison BUY HERE

3

Plate

L' Objet x Lito, Link Jewellery SEE MORE

4

Candle holder

Loewe, My Theresa BUY HERE

5

Diffuser

Zara Home BUY HERE