fbpixel

Search icon
Search
Το απόλυτο new entry είναι το παριζιάνικο Κith Paris flagship store
DESIGN NEWS

Το απόλυτο new entry είναι το παριζιάνικο Κith Paris flagship store

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή της Snarkitecture


To νεοϋορκέζικο streetwear brand, Kith, και το αρχιτεκτονικό studio Snarkitecture συνεχίζουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους για να παρουσιάσουν το πρώτο ευρωπαϊκό flagship store του brand στο Παρίσι. Mε το opening λίγες μέρες πριν, στις 26 Φεβρουαρίου 2021, το έργο σηματοδοτεί τη δεύτερη διεθνή τοποθεσία μετά το άνοιγμα του Τόκιο στα τέλη του 2020. Ο ιδρυτής της Kith Ronnie Fieg συνεργάστηκε στενά με το παιχνιδιάρικο design studio, το οποίο ιδρύθηκε εν μέρει από τον Daniel Arsham, για να παρουσιάσει την έκτη και τη μεγαλύτερη ναυαρχίδα του brand.

screen-shot-2021-02-25-at-101019-am.jpg

Το κατάστημα εκτείνεται σε 16.000 τετραγωνικά πόδια σε τρία επίπεδα και μια αυλή του ιστορικού κτιρίου Pershing Building, όχι πολύ μακριά από την διάσημη Αψίδα του Θριάμβου. Προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία στον τρόπο ζωής, όπως και άλλα Kith καταστήματα, το συγκεκριμένο έχει τριπλή χρήση, αφού περιλαμβάνει καταστήματα λιανικής Kith Retail, λιχουδιές Kith Treats και το εστιατόριο Sadelle's.

Η Snarkitecture δημιουργεί τη ναυαρχίδα της Kith Paris ως πρότυπο της νέας φρέσκιας και μονοχρωματικής σχεδιαστικής «γλώσσας» της, μαζί με τα γηγενή στοιχεία της γαλλικής κουλτούρας της. Όπως με όλα τα υπόλοιπα stores, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια γλυπτική κατασκευή από Air Max 1 sneakers που «κρέμονται» από την θολωτή οροφή της εισόδου, η οποία είναι ντυμένη με μαρμάρινες πλάκες Carrara. Η είσοδος αυτή, βγάζει σε μια μεγάλη αυλή διπλού ύψους, με ένα σαλόνι αξεσουάρ και λιχουδιές Kith.

28-kith-paris-2021-02-11width-2880-pkrmgcz2k4fhg9av.jpg

Στο ισόγειο, οι επισκέπτες συναντούν μια αναπαλαιωμένη μαρμάρινη σκάλα, επίσης από μάρμαρο Carrara, που οδηγεί στο επόμενο επίπεδο όπου φιλοξενείται η κατηγορία της ένδυσης η οποία περιλαμβάνει τμήματα ανδρών, γυναικών, παιδικών και υποδημάτων. Η οροφή επάνω από τη σκάλα είναι διακοσμημένη με έναν custom-made πολυέλαιο κατασκευασμένο από sneakers, που αντίστοιχος υπάρχει και σε κάθε νέο flagship store στον κόσμο, από το μοντέλο Air Max 1, στο οποίο επιλέχθηκε για την Ευρώπη να γίνει αφιέρωμα στο Centre Pompidou του Παρισιού.

Ο ημιώροφος του πρώτου επιπέδου βλέπει στη γυάλινη στεγασμένη αυλή, που αναδεικνύει έναν πράσινο από φυτά τοίχο και πολύχρωμα στοιχεία από μάρμαρο Carrara. Ο λεγόμενος «πράσινος τοίχος» σχεδιάστηκε από τον διάσημο βοτανολόγο Patrick Blanc και επαναπροσδιορίστηκε για το Kith από τη γαλλική εταιρεία σχεδιασμού τοπίων, Jardins de Babylone. Το καθιστικό στην αυλή προορίζεται για πελάτες που συμμετέχουν στις γαστρονομικές επεκτάσεις του Kith Paris, το οποίο διαθέτει μια ειδική συνεργασία με το φημισμένο εστιατόριο Sadelle's που έχει ως βάση του τη Νέα Υόρκη, όπου σερβίρει το μοναδικό brunch μενού του. Το γνωστό restaurant καταλαμβάνει τον χώρο της αυλής και προσφέρει κλασικά πιάτα της Νέας Υόρκης κι ιδιαίτερες επιλογές χαβιαριού. Τέλος, το Kith Treats βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο, στο ισόγειο του κτιρίου.

kith-paris-07-1.jpg

Τέλος, στο υπόγειο υπάρχει ένας περιστρεφόμενος χώρος, που λειτουργεί ως γκαλερί και θα φιλοξενήσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, με τις τελευταίες συνεργασίες της Kith. Και, για να γιορτάσει περαιτέρω το grand opening, ο οίκος ένωσε τις δυνάμεις του με τη Nike και δημιούργησε ένα iconic sneaker, Air Force 1, εμπνευσμένο από τη γαλλική σημαία, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο νέο flagship store.

Ανακαλύψτε στη gallery μοναδικές φωτογραφίες του εντυπωσιακού χώρου!