fbpixel

Search icon
Search
Tips για να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο
INTERIORS

Tips για να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο

Ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες


Μήπως δεν μπορείτε να απολαύσετε το σπίτι σας εξαιτίας της δυσλειτουργικής του διαρρύθμισης και των λίγων τετραγωνικών; Δείτε παρακάτω τους πιο έξυπνους τρόπους για να το πετύχετε χωρίς περιττά έξοδα, ξεκινήστε το makeover και χαρείτε κάθε στιγμή στο living room των ονείρων σας!

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα

mk9yte-bnsil.jpg

Τα χρώματα είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα στάδια για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, ακόμα και ο χώρος σας είναι περιορισμένος. Καλό είναι να επιλέξετε μια παλέτα basic και πάντα διαχρονικών αποχρώσεων, όπως το λευκό, το μπεζ και ίσως το pale γκρι, που έχουν τον τρόπο να χαρίζουν φως κι extra διάσταση όπου κι αν τοποθετηθούν. Προτιμήστε τα, λοιπόν, τόσο για τους τοίχους όσο και για τα έπιπλα.

Αφαιρέστε τα περιττά έπιπλα

article-blog-craftberrybush.jpg

Ένας από τους βασικότερους λόγους που μπορεί να κάνει το σαλόνι σας να δείχνει «φορτωμένο» και άρα μικρό, είναι τα πολλά και ογκώδη έπιπλα. Εξετάστε τον χώρο σας και καταλήξτε σε ποια είναι αυτά που όντως χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας και αφαιρέστε όσα θεωρούνται περιττά. Εάν, ωστόσο, βρίσκεστε σε έρευνα για τα κατάλληλα έπιπλα που θα μπουν στο σαλόνι σας, καλύτερα να προτιμήσετε πολυχρηστικές κατασκευές που θα σας λύσουν τα χέρια, όπως ένας καναπές με αποθηκευτικό χώρο ή ένα τραπέζι όπου στο κάτω μέρος του θα μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο lifestyle σας.

Δώστε τέλος στην ακαταστασία

l.jpg

Αυτό είναι κάτι που καλό είναι να τηρείτε γενικώς! Όσο πιο μικρά είναι τα δωμάτια του σπιτιού σας τόσο πιο ακατάστατα φαίνονται, ακόμα κι αν θεωρείτε πως τα έχετε τακτοποιημένα. Μην αφήνετε ρούχα και αντικείμενα διάσπαρτα στον χώρο σας και για να πετύχετε ένα απόλυτα clean αποτέλεσμα προτιμήστε να αποθηκεύετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια, έτσι ώστε να μην είναι εκτεθειμένα και δημιουργούν «σύγχυση» στο μάτι. Κρατήστε έξω μόνο όσα λειτουργούν και σαν διακοσμητικά.

Εκμεταλλευτείτε τον φωτισμό

windows.jpg

Ο φωτισμός που μπαίνει από τα παράθυρα, είναι ένας φυσικός τρόπος για να φαίνεται το σαλόνι σας μεγαλύτερο. Εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός, λοιπόν, και κρεμάστε κουρτίνες που δεν εμποδίζουν τις ηλιακές ακτίνες, επιλέγοντας λεπτά και ανοιχτόχρωμα υφάσματα, τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν τα παράθυρά σας είναι περιορισμένα ή η πηγή φωτός εμποδίζεται από άλλους παράγοντες, εντάξτε στον χώρο σας φωτιστικά που εκπέμπουν θερμή απόχρωση, ένα μεγάλο πολυέλαιο που θα κοσμεί υπέροχα το ταβάνι, καθώς και table lambs σε designs που ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σας.

Προσοχή στα extras που θα τοποθετήσετε

250.jpg

Όσο κι αν σας αρέσει η διαδικασία της διακόσμησης, θα πρέπει να κινηθείτε σε μινιμαλιστικές λύσεις για να πετύχετε τον στόχο σας που δεν είναι άλλος από ένα φαινομενικά μεγαλύτερο σαλόνι. Διακοσμήστε με oversized καθρέφτες, οι οποίοι είναι ικανοί να μεταμορφώσουν εντελώς τον χώρο σας και να του δώσουν διάσταση. Τολμήστε, επίσης, να φτιάξετε έναν από τους τοίχους σας μόνο με επιφάνειες από καθρέφτη και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Last but not least, αποφύγετε τα ογκώδη διακοσμητικά και πείτε «ναι» σε minimal στοιχεία, σε φυτά εσωτερικού χώρου που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, ακόμα και σε διαφανείς επιφάνειες, όπως ένα coffee table.