fbpixel

Search icon
Search
Τι ζώδιο είναι οι αγαπημένες σας πρωταγωνίστριες σειρών και ταινιών;
LIFE & CAREER

Τι ζώδιο είναι οι αγαπημένες σας πρωταγωνίστριες σειρών και ταινιών;

Ένα χαρακτηριστικό που τελικά εξηγεί πολλά για το χαρακτήρα τους


Τα ζώδια έχουν πολλά να πουν. Έτσι, όταν η κουβέντα έρχεται στα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς, τότε δεν είναι λίγες οι φορές που και εσείς έχετε ανατρέξει στις γνώσεις σας περί των αστρολογικών θεμάτων, έτσι ώστε να κατανοήσετε, να δικαιολογήσετε και ίσως να προβλέψετε το τι μέλλει γενέσθαι. Εμείς, λοιπόν, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε αυτή τη γνώση λίγο παραπέρα, και να μη σταθούμε μόνο στις ξένες σειρές που πρέπει να δείτε ανάλογα με το ζώδιό σας, αλλά να αιτιολογήσουμε τον λόγο που η Carrie Bradshow θα παραμείνει για πάντα και η δική σας αγαπημένη.

Πρωταγωνίστριες που άφησαν εποχή, ρόλοι που έδωσαν το στίγμα τους στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη και, πάνω από όλα, προσωπικότητες που χάραξαν το δικό τους δρόμο. Οι παρακάτω 12 κυρίες είναι αντιπρόσωποι του κάθε ζωδίου και είμαστε σίγουροι πως μέσα από αυτές, θα βρείτε και εσείς, τα δικά σας -μοναδικά- χαρακτηριστικά. 

Κριός- Daenerys

zodia-protagonistries-game-of-thrones.jpg

Οι Κριοί, το πρώτο ζώδιο και ως εκ τούτου οι ηγέτες των υπολοίπων 11, είναι γεμάτοι πάθος, σθένος και ηγετικές ικανότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Όντας πολλές φορές εσωστρεφείς, κάνουν τη διαφορά...χωρίς οι υπόλοιποι να το καταλάβουν. H κύρια αντιπρόσωπος αυτού του ζωδίου της φωτιάς, λοιπόν, δε θα μπορούσε να ήταν άλλη από την Daenerys (Emilia Clarke), τη βασίλισσα των δράκων στο Game of Thrones. Στηρίζει με πάθος τις πεποιθήσεις της, διατηρώντας παράλληλα ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Κριού, τον παρορμητισμό. Μάλιστα, το γεγονός πως επιμένει πεισματικά να κάνει αυτό που πιστεύει η ίδια, χωρίς να ακούει συμβουλές... μάλλον θα της σταθεί μοιραίο! 

Ταύρος-Blair Walrdorf

zodia-protagonistries-6-gossip-girl.jpg

Οι γοητευτικοί και αρκετά glamorous Ταύροι είναι οι άνθρωποι που επιθυμούν να φορέσουν το ιδανικό outfit και να κατακτήσουν τον κόσμο. Η Blair Walrdorf (Leighton Meester) είναι μια γνήσια αντιπρόσωπος αυτού του ζωδίου, αφού σε κάθε στιγμή πετύχαινε -με τον τρόπο της- να κατακτήσει τον κόσμο. Με κυβερνήτη τον πλανήτη της Αφροδίτης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η αγάπη της για τη μόδα καθώς και για την κυριαρχία ήταν τόσο εμφανής. Με ένα στέμμα στο κεφάλι και με έναν πρίγκιπα στο πλευρό της, μια Ταύρος, παραμένει πάντα ευχαριστημένη.

Δίδυμος-Debbie Collins

zodia-protagonistries-5-oceans-8.jpg
Τίποτα δεν κάνει έναν Δίδυμο να βαρεθεί περισσότερο από μια μονότονη ρουτίνα στην καθημερινή του ζωή. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο ο εγκλωβισμός τους σε ένα γραφείο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που βάζουν με τον εαυτό τους, ενώ το δημιουργικό μυαλό τους βρίσκει πάντα περίεργες διεξόδους. Η σατανική, Debbie Collins (Sandra Bullock), λοιπόν, από την ταινία Ocean's 8 η οποία αποτελούσε πάντα την ιδανική παρέα, καθώς και το άτομο το οποίο μπορούσε να διαχειριστεί με μαεστρία κάθε task είναι ένας χαρακτήρας ξεκάθαρα βγαλμένος από το προφίλ ενός Διδύμου. Μια πολυάσχολη γυναίκα με -πολλές φορές- μη διαχειρίσιμο χαρακτήρα. 

Καρκίνος- Sookie Stackhouse

zodia-protagonistries-true-blood.jpg

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη στιγμή που η σειρά True Blood τελείωσε αλλά η Sookie Stackhouse (Anna Paquin) δε θα μπορούσε να μην υπάρχει σε αυτή τη λίστα. Η πρωταγωνίστρια η οποία βάσει σεναρίου γεννήθηκε 1 Ιουλίου, είναι εμφανές πως από τη φύση της ακούει, αφουγκράζεται και παραμένει πιστή στους ανθρώπους της. Ευαίσθητοι, διορατικοί και υπέρμετρα ρομαντικοί, οι Καρκίνοι βασίζουν τις αποφάσεις τους -ουκ ολίγες φορές- σε αυτό που θα τους πει η καρδιά τους.

Λέων-Sun Bak

zodia-protagonistries-sense8.jpg

Όποτε συναντήσετε ένα Λέων στο δρόμο σας θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή. Η μοναδική τους χαρούμενη αύρα, η οποία συνήθως συνοδεύεται από ένα υπέροχο χαμόγελο τους βοηθάει να πορεύονται σε αυτή τη ζωή -οπλισμένοι πάντα με τα χαρακτηριστικά της φωτιάς που τους καθορίζουν. Η Sun Bak (Bae Doona), από την πρωτότυπη σειρά Sense8, είναι απόλυτα εργατική και ποτέ δεν παρατάει οποιαδήποτε ιδέα. Μάλιστα, η σιγουριά που εκπέμπει την καθιστά ιδανική για φίλη.

Παρθένος-Olivia Pope

zodia-protagonistries-scandal.jpg

Οι Παρθένοι σκέφτεται πάντα 10 βήματα μπροστά. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα που να τους εξιτάρει περισσότερο από ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση! Για αυτό το λόγο και η Olivia Pope (Kerry Washington), από τη σειρά Scandal, πετύχαινε κάθε φορά να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις της, καθώς και να απομακρύνεται από τα drama scenes στα οποία προσπαθούσαν να τη μπλέξουν.  

Ζυγός-Carrie Bradshaw

zodia-protagonistries-sex-and-the-city.jpg

Οι άνθρωποι αυτοί είναι η ζωή του πάρτι. Είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και  -σχεδόν πάντα- πρόθυμοι να ευχαριστήσουν όλους τους άλλους. Γεννημένη στις 10 Οκτωβρίου, η αιώνια stylish Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) μπορεί να ορίσει το τι σημαίνει Ζυγός. Αναζητά την αγάπη, θέλει να περνάει χρόνο με τις φίλες της, δεν είναι ικανοποιημένη με τα λίγα και αγαπάει την καριέρα της φλογερά. Φυσικά, πολλές φορές στην ηρεμία της ισορροπημένης και αρμονικής φύσης της υπάρχουν μερικά σημάδια αυθορμητισμού αλλά πάντα καταφέρνει να βγει ασπροπρόσωπη. 

Σκορπιός-Hermione

zodia-protagonistries-4-emma-watson.jpg

H Emma Watson, ξεκίνησε την καριέρα της ως Hermione στη γνωστή σειρά ταινιών, Harry Potter. Εάν, αναρωτιέστε από που κατάφερνε να πηγάζει αυτή η φλογερή φύση της τότε η απάντηση είναι απλή: από το ζώδιο του Σκορπιού. Ευφυείς και πάντα μέσα στα πράγματα, οι άνθρωποι αυτοί είναι αποφασισμένοι να πετύχουν τους στόχους τους. Με κάθε κόστος. Οι φιλοδοξίες τους δε σταματούν εύκολα και -φυσικά- αυτό πολλές φορές κάνει τη συναναστροφή μαζί τους, μια δύσκολη διαδικασία.

Τοξότης-Rachel Chu

zodia-protagonistries-crazy-rich-asians.jpg

Ζώδιο της φωτιάς, με μια έμφυτη ανάγκη για περιπέτεια και ταξίδια, οι Τοξότες, είναι αναμφίβολα τα άτομα που θα ζήσουν μια ιδιαίτερη ζωή. Πολλοί τους χαρακτηρίζουν larger-than-life και τους προσδίδουν τα χαρακτηριστικά της ευγένειας καθώς και της γενναιοδωρίας...και δεν έχουν άδικο. Η Rachel Chu (Constance Wu), λοιπόν, από την ταινία Crazy Rich Asians λατρεύει την ανεξαρτησία της, όντας παράλληλα ένα γαλήνιο πλάσμα το οποίο οι άλλοι επιθυμούν να έχουν δίπλα τους. Έτσι, παρότι είναι απόλυτα αυτάρκης... όταν η συζήτηση φτάνει στην αγάπη τότε αυτή λέει ένα τεράστιο "ναι". 

Αιγόκερος-Dr. Cristina Yang

zodia-protagonistries-3-greys-anatomy.png

Ένας Αιγόκερος δεν έχει χρόνο για αστεία και το βασικό του μέλημα είναι να κρατήσει τα συναισθήματά του υπό έλεγχο έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του. Με χαρακτήρα ηγέτη και με έμφυτη την πειθαρχία η Cristina Yang (Sandra Oh) από την αγαπημένη σειρά Grey's Anatomy, είναι μια πραγματική αντιπρόσωπος αυτού του ζωδίου. Αμερόληπτη και πάντα με όρεξη για να προχωρήσει παρακάτω. 

Υδροχόος- Olivia Benson

zodia-protagonistries-2.jpg

Οι Υδροχόοι είναι ένα ζώδιο του αέρα και για αυτό τον λόγο έχουν μια κλίση προς τα φιλοσοφικά θέματα της ζωής. Μάλιστα, πολλές φορές αυτό τους το χαρακτηριστικό τους κάνει να φαίνονται πως ζουν στο δικό τους κόσμο. Δημιουργικοί και με βαθιά ενσυναίσθηση θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους και η Olivia Benson (Mariska Hargitay) στη σειρά Law & Order, φαίνεται πως το πετυχαίνει. Υπερασπίζεται αυτούς που το έχουν ανάγκη και δεν παύει να δείχνει το ενδιαφέρον της για το καλό των άλλων. 

Ιχθύς-Joan Holloway

zodia-protagonistries-1.jpg

Θεωρώντας ευθύνη τους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις των άλλων και να τους φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο, οι Ιχθύες, έχουν την τάση να ασχολούνται υπερβολικά με το συναίσθημα. Ευαίσθητη, πλήρως γοητευτική και βαθιά δημιουργική η αμφιλεγόμενη Joan Holloway (Christina Hendricks) από τη σειρά Mad Men είναι μια ανέλπιστα ρομαντική γυναίκα που σε κάθε επόμενή της σχέση δεν πετυχαίνει να πάρει αυτά τα οποία χρειάζεται, με αποτέλεσμα να φτάνει συχνά στην απογοήτευση.