fbpixel

Search icon
Search
Τι περιμένουν οι γυναίκες στο πρώτο ραντεβού;
PSYCHOLOGY

Τι περιμένουν οι γυναίκες στο πρώτο ραντεβού;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη γυναικεία ψυχολογία


Πολλές εικασίες, σενάρια και προσδοκίες συνοδεύουν το πρώτο ραντεβού. Παρεξηγημένες ως προς τις απαιτήσεις τους, οι γυναίκες, πιστεύεται ότι περιμένουν το τέλειο ραντεβού, με τον τέλειο άντρα, στο τέλειο μέρος. Όντως σε αυτόν τον ισχυρισμό υπάρχει μια δόση αλήθειας που οφείλεται κατά βάση στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, τότε που μας διηγούνταν ιστορίες με πρίγκιπες και παλάτια. 

Τα χρόνια όμως πέρασαν και τα κορίτσια έγιναν γυναίκες, οι οποίες, ναι, έχουν διατηρήσει κάποιες μνήμες ως παιδιά, ωστόσο έχουν γίνει πιο συγκαταβατικές αφού αναγκάστηκαν να ζουν στον πραγματικό κόσμο, εκεί όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο δύσκολες, πιο περίπλοκες. Τι περιμένουν όμως στο πρώτο τους ραντεβού σήμερα; Η απάντηση είναι μία: απλά πράγματα!

Συνέπεια

6-KzFfT.jpg

Είναι το Α και το Ω στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε αναφέρεται σε επαγγελματικές, είτε στο πρώτο ραντεβού, είτε στη συνέπεια του λόγου. Όμως, με τους ρόλους να έχουν αντιστραφεί και να έχουν μπερδευτεί τελευταία, είναι συχνό το φαινόμενο των αργοπορημένων ανδρών στα πρώτα ραντεβού. Κι όχι, δεν είναι το γεγονός ότι θα μας κάνετε να περιμένουμε αυτό που μας ενοχλεί, αλλά τίθεται θέμα γενικότερης συμπεριφοράς και καλών τρόπων. Εδώ λοιπόν δεν ισχύει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ»!

Ευγένεια

Συνεχίζοντας με τους καλούς τρόπους, ένας άντρας δεν έχει τίποτα να χάσει παρά να κερδίσει με την ευγένεια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το αποδείξει με μεγάλες πράξεις (για παράδειγμα να πείσει μια ηλικιωμένη κυρία να την περάσει στην απέναντι μεριά του δρόμου!). Αναφερόμαστε σε μικρά πράγματα όπως το άνοιγμα μιας πόρτας ή η ευγένεια προς το προσωπικό ενός μαγαζιού. Ναι! Αυτό είναι πιο ελκυστικό και από μια καλή εμφάνιση!

Εμφάνιση

Έχοντας έρθει λοιπόν η ώρα της συνάντησης, σειρά έχει η εμφάνιση. Μπορεί μια γυναίκα να ετοιμάζεται ώρες (μπορεί και μέρες!) πριν για το πρώτο της ραντεβού, δεν απαιτεί ωστόσο κι από έναν άνδρα να κάνει το ίδιο. Αντίθετα όσο πιο χαλαρή (εντάξει όχι και τόσο χαλαρή σαν να πηγαίνει τον σκύλο του βόλτα) και απλή είναι η εικόνα του -φυσικά πάντα περιποιημένη και καθαρή, χωρίς στιλιστικές υπερβολές- τόσο το καλύτερο. Γενικά, να είναι ο εαυτός του!

Το μέρος του ραντεβού

prvto-rantebou.jpg

Δεν νομίζω το μέρος της συνάντησης να αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα για δύο ανθρώπους που σκοπό έχουν να γνωριστούν. Αντιθέτως τα πιο καλοστημένα ραντεβού στα πιο ψαγμένα μέρη έχουν καταλήξει σε αποτυχία, ενώ άλλα πιο αυθόρμητα εξελίχθηκαν σε ιδανικά. Το μόνο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε αυτήν την περίπτωση είναι η αποφασιστικότητα. Δεν λογομαχούμε δηλαδή μισή ώρα στον δρόμο για το που θα πάμε και φυσικά δε δεχόμαστε το σπίτι του ως μέρος συνάντησης!

Επικοινωνία

rantebou.jpg

Σίγουρα οι γυναίκες έχουν τη φήμη ότι μιλούν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια! Όπως και να έχει δεν θα θέλαμε απέναντι μας έναν άνθρωπο που να μονολογεί και να μην κάνει ερωτήσεις, αλλά ούτε και κάποιον που να φοβάται να μιλήσει ή το χειρότερο, να ασχολείται με το κινητό! Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα αποκαλύψει τα κοινά ενδιαφέροντα ζητάμε.

Θέμα προς αποφυγή

Κι ενώ η συζήτηση που άρχισε, εξελίσσεται με ενδιαφέρον, αναφέρει το λάθος άτομο. Φυσικά και αναφέρομαι στην πρώην! Ένα θέμα που όσο άνετα κι αν έχει νιώσει, δεν είναι ανάγκη να το ανοίξει από το πρώτο ραντεβού. Σίγουρα, είμαστε πολύ περίεργες να μάθουμε τι έγινε, γιατί χώρισε και τι δεν του αρέσει σε μια γυναίκα, αλλά όχι από τώρα! Εξάλλου υπάρχουν πολύ καλύτερα θέματα για συζήτηση, όπως τα ταξίδια!

Λογαριασμός

Η πιο κρίσιμη και μακράν πιο αμήχανη στιγμή του ραντεβού είναι όταν τελικά φτάνει ο λογαριασμός. Φυσικά και μια ανεξάρτητη γυναίκα δεν θα είχε ποτέ πρόβλημα να πληρώσει έναν λογαριασμό, αλλά ειδικά στο πρώτο ραντεβού, είναι (το ξαναείπαμε!) θέμα καλών τρόπων και ευκαιρία, θα έλεγα, να υπάρξει και δεύτερο -«την επόμενη φορά κερνάω εγώ». 

Goodnight Κiss

ranteboy-A82sV.jpg

Αναφερθήκαμε σε σημαντικές και αμήχανες στιγμές όμως αυτή που τελικά θα καθορίσει την έκβαση της ιστορίας και θα κλείσει μια είτε αποτυχημένη είτε όμορφη συνάντηση, είναι η στιγμή του φιλιού. Έχω ακούσει άντρες να ισχυρίζονται ότι δεν το κάνουν για να αφήσουν την γυναίκα να περιμένει, για να θέλει κι άλλο ραντεβού ή για να μην τους παρεξηγήσουν. Καλό θα ήταν όμως οι προθέσεις να ήταν ξεκάθαρες, γιατί η αποφυγή αυτής της στιγμής μπορεί όντως να παρεξηγηθεί και να θεωρηθεί φιλικό ραντεβού, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει δεύτερο. Οπότε ναι, σίγουρα περιμένουμε ένα φιλί για καληνύχτα, εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που δεχτήκαμε εξαρχής να συναντηθούμε.