fbpixel

Search icon
Search
Feng Shui: 5 πράγματα στη διακόσμησή σας που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια
INTERIORS

Feng Shui: 5 πράγματα στη διακόσμησή σας που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια

Plus, όλα αυτά με τα οποία μπορείτε να τα αντικαταστήσετε


Η θετική ενέργεια είναι κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Πολλές φορές, όμως, τα αρνητικά vibes μάς κάνουν να έχουμε μειωμένη διάθεση και αυτό αποτυπώνεται σε οτιδήποτε με το οποίο καταπιανόμαστε. Ακόμα και μικρές, καθημερινές συνήθειες ή αντικείμενα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας, μπορεί τελικά να επηρεάζουν αρνητικά τις σκέψεις μας χωρίς, ωστόσο, να το καταλαβαίνουμε. Οι κανόνες του Feng Shui, μάς δείχνουν πώς τελικά ακόμα και η διακόσμηση της κατοικίας μας μπορεί να προσελκύει αρνητικότητα, κάτι που φυσικά μπορούμε να το αλλάξουμε.

Ανακαλύψτε τα 5 αυτά πράγματα που υπάρχουν στη διακόσμησή σας & ετοιμαστείτε για αλλαγές!

1. Ακαταστασία

2-JaASn.jpg

H τάξη αποτελεί το Α και το Ω στην όψη οποιουδήποτε χώρου μέσα στο σπίτι. Προφανώς και όταν το σπίτι σας είναι ακατάστατο δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά, με αποτέλεσμα να πανικοβάλλεστε εξαιρετικά εύκολα. Πείτε για πάντα «αντίο» στα περιττά πράγματα που υπάρχουν στους χώρους και στερούν την αρμονία, που τόσο πολύ χρειάζεστε σε αυτήν την περίεργη φάση.

Tip: Χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης, ώστε να «κρύψετε» τα πράγματα που δε χρειάζεστε καθημερινά.

2. Μαύρη πόρτα εισόδου

4-bPpi4.jpg

Όσο chic κι αν σας ακούγεται σαν ιδέα, καλό είναι να αποφύγετε το μαύρο χρώμα στην πόρτα της εισόδου. Σύμφωνα με τα όσα λέει το Feng Shui, μια τέτοια προσθήκη προσελκύει κακή τύχη στο σπίτι. Επίσης, καλό θα ήταν η πόρτα σας να κοιτάει προς τον βορρά, για περισσότερη θετική ενέργεια, ενώ φροντίστε να μην υπάρχει κάποιος καθρέφτης ακριβώς μπροστά από την πόρτα σας, κάθε φορά που την ανοίγεται.

Tip: Προτιμήστε το λευκό χρώμα, το οποίο είναι εξίσου κομψό και πολύ διαχρονικό.

3. Καλυμμένα παράθυρα

5-lRquE.jpg

Είναι πολύ σημαντικό το να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού μας όσο πιο συχνά είναι εφικτό. Γι' αυτό, λοιπόν, φροντίστε να ανοίγετε επί καθημερινή βάση τα παράθυρά σας έτσι ώστε να γίνεται η απαραίτητη ανακύκλωση του αέρα, νιώθοντας στη στιγμή vibes αναζωογόνησης και καθαριότητας. Πραγματοποιήστε το τουλάχιστον για είκοσι λεπτά, χωρίς να εμποδίζετε το φυσικό φως να εισχωρήσει, εξαιτίας χοντρών υφασμάτων στις κουρτίνες ή τα παντζούρια.

Tip: Πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε κουρτίνες από λινό ύφασμα ή ακόμα και σε στόρια, για να εξασφαλίσετε πολύ φως.

4. Κακτοειδή φυτά

6-i7BJX.jpg

Τα φυτά που έχουν αγκάθια -εκτός από τα τριαντάφυλλα-, αποτελούν μια λανθασμένη προσθήκη κατά το Feng Shui και λέγεται, μάλιστα, ότι φέρνουν αρνητική ενέργεια και κακή τύχη στην κατοικία. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα μαραμένα φυτά, τα οποία καλό είναι να απομακρύνετε κάθε φορά που τα βλέπετε σε κακή κατάσταση, φροντίζοντας από την επόμενη φορά να τα ποτίζετε και να τα περιποιείστε περισσότερο.

Tip: Τοποθετήστε τα ιδανικά indoor plants, όπως bamboo, η ορχιδέα και το σπαθίφυλλο.

5. Δεν εκμεταλλεύεστε τα κεριά σας

7-W8CMU.jpg

Δεν υπάρχει λόγος να μην ανάβετε τα κεριά που έχετε στη διακόσμησή σας, ακριβώς επειδή μπορούν να συντελέσουν στην ηρεμία σας όσο καίγονται. Ακόμα μια άκρως αποτελεσματική ιδέα, λοιπόν, είναι η αρωματοθεραπεία που έχει γίνει trend τα τελευταία χρόνια. «Ταξιδέψτε» σε στιγμές και μέρη που σάς κάνουν να μαγεύεστε, με τη βοήθεια κεριών, aromatic liquids που ψεκάζονται στον χώρο, ελαίων για να ρίξετε στο νερό όταν παίρνετε το μπάνιο σας, αλλά κι εύχρηστα sticks που λειτουργούν και σαν ένα μοντέρνο στοιχείο διακόσμησης.

Tip: Γεμίστε μια πιατέλα με κεριά και diffusers και απολαύστε τα χρώματα και τα αρώματά τους όταν ο ήλιος πέσει.