fbpixel

Search icon
Search
Τα φυτά που θα φέρουν τύχη κι ευημερία στην κατοικία σας σύμφωνα με το Feng Shui
INTERIORS

Τα φυτά που θα φέρουν τύχη κι ευημερία στην κατοικία σας σύμφωνα με το Feng Shui

Πρέπει να πάρουν θέση στους χώρους της κατοικίας σας


Μια νέα σεζόν όπου να 'ναι ξεκινάει και ήδη έχουμε μπει σε εργασιακούς ρυθμούς, έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να πραγματοποιήσετε μερικές αλλαγές στη διακόσμηση των προσωπικών σας χώρων, με τρόπο που να σας δίνεται το motivation που χρειάζεστε καθημερινά για να αξιοποιείτε κάθε λεπτό της ημέρας. Συγκεντρώσαμε τα φυτά που θα «πλημμυρίσουν» τον χώρο σας με τύχη κι ευημερία.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα indoor plants!

1. Ορχιδέα

orchid.jpg

Ένα ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που θα σας χαρίσει πολλή τύχη! Βάσει των κανόνων του Feng Shui, έχει τη μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη κι ευημερία στα ερωτικά σας. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρείτε την πραγματική αγάπη. Μπορεί να απαιτεί αρκετή φροντίδα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο το να προσθέσετε τουλάχιστον μία γλάστρα μέσα στο σπίτι σας.

2. Bonsai

shutterstock-1052868659.jpg

Μια γλάστρα bonsai στο σπίτι είναι σύμβολο καλής τύχης και οικονομικής ευημερίας. Συνηθίζεται να την εντάσσουν σε χώρους γραφείου ή ακόμα και σε κάποιες γωνιές της κατοικίας σας που θέλετε απλά να ανανεώσετε και να εισάγετε χρώμα. Bonus, είναι μια ωραία επιλογή για εσάς που προτιμάτε τις μινιμαλιστικές γραμμές στη διακόσμηση.

3. Bamboo

bamboo-1.jpg

Το bamboo, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Εάν θέλετε, λοιπόν, τοποθετήστε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή. Εάν πάλι θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο, όπως στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποιο τραπέζι.

4. Σανσεβιέρια

snakeplant-1.jpg

Γνωστή και ως snake plant, η σανσεβιέρια σε αντίθεση με την ορχιδέα δε χρειάζεται πολλή περιποίηση. Εντυπωσιάζοντας με την ποικιλία που φέρει από την παλέτα των πράσινων χρωμάτων, μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι και να διατηρηθεί για τεράστιο χρονικό διάστημα εφόσον χαρακτηρίζεται για την αντοχή της μέσα στον χρόνο. Υποστηρίζεται πως έχει μια συγκεκριμένη ενέργεια απέναντι στις απειλές και προστατεύει τους κατοίκους του σπιτιού στο οποίο τοποθετείται από την αρνητική αύρα.

5. Χρυσάνθεμο

xrisanthemo.jpg

Τα χρυσάνθεμα είναι φορείς ευεξίας και θετικής ενέργειας και είναι κατάλληλα για χώρους που υπάρχουν συνεχείς εντάσεις. Επιλέξτε να τα εντάξετε στη διακόσμησή σας, μιας και το φθινόπωρο είναι η εποχή που ανθίζουν, όπως και την άνοιξη. Μπορείτε να βρείτε χρυσάνθεμα σε διάφορες αποχρώσεις, όπως λευκό, ροζ, σκούρο κόκκινο και κίτρινο.

6. Σπαθίφυλλο

entypwsiako-spathifyllo-saloni-glastra.jpg

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα, αλλά από τα πιο ωραία φυτά για το σπίτι σας. Είναι ένα indoor plant με εντυπωσιακά λευκά λουλούδια που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο των φύλλων του. Επιπλέον, κάτι που θα σας συναρπάσει είναι πως το συγκεκριμένο φυτό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού και συνάμα του γραφείου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες.