fbpixel

Search icon
Search
Τι είναι το power dressing και πώς θα πετύχετε αυτήν τη μεγάλη τάση
THE LOOK

Τι είναι το power dressing και πώς θα πετύχετε αυτήν τη μεγάλη τάση

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε


Η μόδα αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας αλλά κι έναν τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων. «Ταξιδεύοντας» πολλές δεκαετίες πίσω, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν πολλές φορές τα ρούχα τους για να κάνουν μία δήλωση, για να ξεπεράσουν τα όρια, για να «σπάσουν» στερεότυπα. Σ' αυτήν ακριβώς την ιδέα βασίζεται και η έννοια του power dressing.

Το power dressing ως τάση εκτοξεύτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ως μέσο που επέτρεπε στις γυναίκες να εδραιώσουν την εξουσία τους στον εργασιακό χώρο. Με κινητήρια δύναμη τους Giorgio Armani και Ralph Lauren, το power dressing είχε να κάνει με υπερβολικές, boxy σιλουέτες που μείωναν την κλασική γυναικεία μορφή και αντ' αυτού τόνιζαν τα ανδρικά στοιχεία. Η βασική ιδέα σ' αυτήν την προσπάθεια ήταν ότι αυτά τα σχήματα θα ενθάρρυναν την αποδοχή των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα. Η διάσχιση της ανδροκρατούμενης κουλτούρας του γραφείου με μερικά φοβερά shoulder pads και ένα ακομπλεξάριστο κοστούμι έχει έκτοτε εξελιχθεί σε μια τάση που σήμερα αφορά περισσότερο τη δημιουργία μιας αξιόπιστης εργασιακής γκαρνταρόμπας που ενισχύει την εμπιστοσύνη στις ικανότητές της κάθε γυναίκας.

Πίσω όμως από τα κομμάτια που επιλέγονται κρύβεται ένας βαθύτερος σκοπός, κι αυτός δεν είναι άλλος από την προσπάθεια των γυναικών να θεωρούνται πλέον ισότιμες με τους άντρες. Όσο περνάει ο καιρός αυτός ο σκοπός έγκειται και στην έκφραση του πραγματικού μας εαυτού αλλά και στην τόνωση της αυτοπεποίθησής μας.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα κομμάτια που θα συμβάλουν στη σωστή ολοκλήρωση ενός power dressing!

The structured blazer

334445696-1427567651112093-8519989875633353718-n.jpg
Image source: @ariviere

Ένα αιχμηρό σακάκι είναι ένα από τα βασικά κομμάτια του power dressing. Ο ρόλος του είναι πολλαπλός, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το 1/2 ενός κοστουμιού, ως πανωφόρι αλλά και πάνω από φορέματα, φούστες ή και τζιν παντελόνια για πιο cool looks. Τα τελευταία χρόνια, τα σακάκια έχουν ξεφύγει από το στενά όρια της workwear collection και επιλέγονται από όλες τις fashion lovers, ανεξαρτήτως ώρας και περίστασης. Η πιο συχνή και ευέλικτη εκδοχή δεν είναι άλλη από τη μαύρη. Ωστόσο η επέλαση των έντονων χρωμάτων έχει θέσει στο επίκεντρο τα bold items που προσφέρουν φωτεινότητα και ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

The no-nonsense heels

9a808ff3337d3448566d38d683422c34.jpg

Κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα χρειάζεται τουλάχιστον ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Μπορεί η κυριαρχία των sneakers και των πιο casual look να έχουν κάνει πολλές fashionistas να τα αφήσουν για λίγο στην άκρη. Παρόλα αυτά τα high heels αποτελούν βασικό στοιχείο του power dressing, καθώς απογειώνουν τη θηλυκότητα και την κομψότητα. Τα stilettos είναι η ιδανική επιλογή για να ολοκληρώσουν τα office looks και ταιριάζουν υπέροχα με A-line midis φορέματα αλλά και φούστες.

The tailored trousers

8954a2e1ff373c946351a16021b1c7e2.jpg
Image source: @popsugar

Το μυστικό πίσω από ένα υπέροχο παντελόνι είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Ο κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός, οπότε έχει ανάγκη από το σχέδιο που του ταιριάζει περισσότερο. Οι πιο κοντοί σωματότυποι για παράδειγμα μπορούν να δείχνουν υπέροχοι με ένα cigarette trousers μέχρι τον αστράγαλο, ενώ αν είστε πιο «ανοιχτή» στους γοφούς, ένα φαρδύ κόψιμο μπορεί να εξισορροπήσει τη σιλουέτα σας. Σ΄αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα wide leg αλλά και τα high waisted ψηλώνουν το σώμα και μας βοηθούν να φαίνεται πιο αδύνατο.

The must-have bag

58bea9bbfcd6d5f6b0d91662688d1fda-7zOeT.jpg

Ένα ποιοτικό και κομψό αξεσουάρ μπορεί να αναβαθμίσει ακόμα και το πιο απλό σύνολα μέσα σε λίγα λεπτά και φυσικά μία all time classin τσάντα θα συμβάλει αποτελεσματικά σ' αυτήν τη διαδικασία. Μη διστάσετε λοιπόν να επενδύσετε σε σχέδια που θα σας συνοδεύουν μια ολόκληρη ζωή. Η ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το μαύρο, το καφέ, το μπεζ και το ταμπά θα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και «μακροζωία» στη γκαρνταρόμπα σας.