fbpixel

Search icon
Search
Tι επιλέγουν τα Scandinavian girls στη διακόσμηση των κατοικιών τους;
INTERIORS

Tι επιλέγουν τα Scandinavian girls στη διακόσμηση των κατοικιών τους;

Όταν η φιλοσοφία του slow living βρίσκεται σε πρώτο πλάνο


Απλότητα, λειτουργικότητα, επικέντρωση στα natural υλικά και γεωμετρία συνθέτουν τους κεντρικούς πυλώνες της σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής. Ο συγκεκριμένος τύπος σχεδιασμού, παρόλο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις επικρατέστερες τάσεις του interior και exterior design, η οποία αποκτά όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις. Μιλώντας ακόμη πιο συγκεκριμένα, με βάση τις εικόνες των κατοικιών που μοιράζονται οι γυναίκες των Σκανδιναβικών χωρών, μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media, παρατηρούμε έντονα μια slow living καθημερινότητα. Ήρεμο πρωινό ξύπνημα, clean eating επιλογές και εστίαση στην ψυχική και σωματική ισορροπία μέσω της επαφής με την φύση, πρωταγωνιστούν. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα στην εσωτερική διακόσμηση, χάρη στην έμφαση στις λευκές και κρεμ αποχρώσεις σε τοίχους και υφάσματα, την επικράτηση ξύλου σε δωμάτια, όπως το dining και living room, αλλά και την αξιοποίηση "έξυπνου" καμουφλάζ, ειδικά στις περιπτώσεις μικρότερων χώρων.

Ας δούμε, όμως, μαζί εκείνες τις επιλογές, που πάντα αποτελούσαν τις αγαπημένες τους για την εσωτερική διαμόρφωση των κατοικιών τους...

The smart combination

6a9b2eaae4cd634ef909cbc9eb113745.jpg

Κύριο κατασκευαστικό υλικό στη σκανδιναβική αρχιτεκτονική αποτελούσε πάντα το ξύλο. Πλέον, το next big think είναι ο συνδυασμός των μεταλλικών φινιρισμάτων με το ξύλινο στοιχείο, μια άκρως ενδιαφέρουσα αισθητική ταυτότητα, που έχει δημιουργήσει τη δική της αυτοκρατορία, ενισχύοντας το minimal styling, και χαρίζοντας, ταυτόχρονα, βάθος και fresh χαρακτήρα στην εικόνα των χώρων.

Natural gifts

e8e17aecbb6125a0a3491ad961827b2a.jpg

Αποτελεί ακόμη μια αναγκαιότητα για τη διακόσμηση ενός σκανδιναβικού σπιτιού, καθώς προσφέρει την απαραίτητη δροσερή προσωπικότητα σε κάθε γωνιά του. Η προσθήκη αληθινών φυτών εσωτερικού χώρου, καθώς και φρέσκων ανθών, όπως οι αγαπημένες τουλίπες των γυναικών αυτών, προσφέρουν μια αισιόδοξη και ζεστή ατμόσφαιρα, στην οποία τον πρώτο λόγο έχει το χρώμα και η χαλάρωση που αποπνέει.

The marble king

6ac7d5e3abee749599232fc4f43a6add-1.jpg

Επιθυμώντας να ολοκληρώσουν την τελική εικόνα της interior διακόσμησης, οι Σκανδιναβές στρέφονται προς ένα διαχρονικό υλικό, που διακρίνεται για τον super luxurious αέρα που προσδίδει, αναβαθμίζοντας αυτόματα το ύφος οποιουδήποτε χώρου. Το μάρμαρο, ειδικά ως δομικό υλικό στα μικρά βοηθητικά τραπεζάκια, έχει καταφέρει να ταυτιστεί με τον βασιλιά του σχεδιασμού, χαρίζοντας ισχυρές δόσεις εκλεπτυσμένης αισθητικής. 

Fresh light

b5a9dab4fb9e42579f4be1f7633ab36c.jpg

Εξαιτίας της μακράς διάρκειας του χειμώνα και του γκρίζου ουρανού, οι σκανδιναβικές κατοικίες είναι χτισμένες με τέτοιον τρόπο, ώστε να εισέρχεται όλο το διαθέσιμο φυσικό φως. Τα περισσότερα στιλ σπιτιών έχουν μεγάλα παράθυρα, γυάλινες πόρτες και ίσως φεγγίτες για το σκοπό αυτό, στοιχείο που συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση της διάθεσης των ιδιοκτητών τους, καθώς λειτουργεί ως natural boost.

Flexibility is the answer 

7b1e49becf13c0c57be294a67db65aa1.jpg

Ακολουθώντας την κουλτούρα του "less is more", οι Σκανδιναβές επιλέγουν έπιπλα, τα οποία ανταποκρίνονται σε περισσότερες από μία λειτουργία. Η λέξη - κλειδί είναι η ευελιξία στον σχεδιασμό τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν μια σειρά από έξυπνα καμουφλάζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα τραπεζάκι του καφέ, το οποίο προσφέρει μια κρυφή λύση αποθήκευσης μαζί με έναν μηχανισμό ανύψωσης για τις λεπτές επιφάνειές του, ώστε να παρέχεται καλύτερο ύψος για χρήση.

Go with the minimal flow!