fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki's theatre: Οι 6 πολλά υποσχόμενες παραστάσεις του μήνα
CITY VIBES

Thessaloniki's theatre: Οι 6 πολλά υποσχόμενες παραστάσεις του μήνα

Τα έργα στην πόλη που μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τους δημιουργικούς τους κόσμους


Αποκάλυψη, συγκίνηση, ρομαντισμός και σαγήνη κατακλύζουν ένα θέατρο. Η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη αδυναμία της στον πολιτισμό και υπόσχεται να μας χαρίσει ενδιαφέρουσες παραγωγές. Ο Μάιος είναι εδώ και η δημιουργικότητα δεν σταματά να σκορπά ποικίλα συναισθήματα. Οι ημέρες αυτές μας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη εμπειρία γνωριμίας με τους ξεχωριστούς χαρακτήρες ποικίλλων θεατρικών παραστάσεων. Εμείς μετράμε, ήδη, αντίστροφα για τις επερχόμενες πρεμιέρες τους.

Ας συστηθούμε μαζί τους!

Αίας του Σοφοκλή στο θέατρο Αριστοτέλειον

aias-2.jpg


Μια συνεργασία, η οποία έχει αποδείξει μέχρι στιγμής τη δημιουργική της ισχύ, χάρη στη θετική ανταπόκριση του αθηναϊκού κοινού. Το έργο Αίας του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Αριστοτέλειον για δύο αποκλειστικές παραστάσεις. Στη σκηνή, ο Μιχάλης Σαράντης, καλείται να ερμηνεύσει και τους εννιά ρόλους της αρχαίας τραγωδίας, και ταυτόχρονα ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς πρόκειται να ολοκληρώνει μπροστά στα μάτια μας μια σειρά από πίνακες.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2. Πέμπτη 4 Μαΐου στις 21:00 (τελευταία παράσταση)

Λευκές Νύχτες του Fyodor Dostoevsky στο θέατρο Φαργκάνη

lefkes-nikhtes.jpg

«Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;» αναρωτιούνται δύο μοναχικοί νέοι, οι δρόμοι των οποίων συναντιούνται ξαφνικά σε μια προκυμαία του ποταμού Νέβα. Και έτσι, μια ιστορία ενηλικίωσης πρόκειται να ξετυλιχθεί μπροστά μας.   Στις Λευκές Νύχτες του Fyodor Dostoyevsky η τρυφερότητα, αλλά και η πίκρα του έρωτα αναμένεται να αποκαλυφθούν μαζί με τα μυστικά, τα οποία κουβαλούν οι κεντρικοί ήρωες. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί μαζί με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Info: Θέατρο Φαργκάνη, Αγίου Παντελεήμονος 10. Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Μαίου στις 21:00. Διάρκεια: έως 14 Μαΐου

Οικόπεδα με θέα του David Mamet στο Θέατρο Κολοσσαίον

88.jpg

«Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία!» Το θεατρικό έργο Οικόπεδα με θέα μας μεταφέρει σε μια μικρή αμερικανική πόλη και σε μια συνθήκη ανταγωνισμού μεταξύ τεσσάρων απελπισμένων μεσιτών. Καθώς ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία του κτηματομεσιτικού γραφείου τους, τόσο για έναν από αυτούς πλησιάζει το άγγιγμα της προσωπικής του ευτυχίας. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν! Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, κ,ά.

Info: Θέατρο Κολοσσαίον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150. Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Μαΐου στις 21:30. Διάρκεια: έως 14 Μαΐου

 Οι παίχτες του Nikolay Vasilyevich Gogol στο Ράδιο Σίτυ

99.jpg

Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση - οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε "δίπλα", κυριεύουν την πένα του Nikolay Vasilyevich Gogol κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα "Οι παίχτες". Σκηνοθεσία - μετάφραση - διασκευή: Γιώργος Κουτλής. Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Βασίλης Μαγουλιώτης, κ.ά. Guest star o Θανάσης Δήμου.

Info: Ράδιο Σίτυ, Φάληρο, Λεωφ. Βασ. Όλγας 11, Παρασκευοπούλου 9. Πέμπτη στις 21:00. Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00. Σάββατο (διπλή) στις 18:00.Διάρκεια: έως 7 Μαΐου

Σωτηρία με λένε της Σοφίας Αδαμίδου στο θέατρο Αυλαία

sotiria.jpg

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία, σε σκηνοθεσία, διασκευή & δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Είναι βράδυ και η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Η Κάτια Γκουλιώνη ενσαρκώνει στη σκηνή τη σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική και στην πόλη μας. Επί σκηνής παίζουν μουσικοί οι Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00. Διάρκεια: έως 7 Μαΐου.

Ψηλά απ' τη γέφυρα του Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αριστοτέλειον

psila-ap-ti-gefira-730x410.webp

Μια παράσταση, η οποία μας συγκλόνισε από τα πρώτα λεπτά της πρεμιέρας της, την οποία παρακολουθήσαμε. Έξυπνος φωτισμός και ερμηνείες φυσικά δοσμένες, κατάφεραν για ακόμη μια φορά να κάνουν τους Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και Ιωάννα Παππά, να κατακτούν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας. Το θεατρικό έργο Ψηλά απ' τη γέφυρα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη μας μεταφέρει στην Αμερική μιας περασμένης και νοσταλγικής εποχής και σε μια ιστορία απαγορευμένου έρωτα. Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Ρένος Ρώτας, Ευγενία Ξυγκόρου. 

Info: Θέατρο Αριοστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2. Παρασκευή στις 21:00. Σάββατο & Κυριακή στις 18:00 & 21:00. Διάρκεια έως 14 Μαίου. 

Απολαύστε τη δημιουργική ατμόσφαιρα της πόλης!