fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Τάνιας Παπαδοπούλου
SKG STORIES

SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Τάνιας Παπαδοπούλου

Συνομιλώντας με μια εκ των ιδρυτών της 4Tailors, Τάνια Παπαδοπούλου για όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Δημιουργική και πολυπράγμων, η Τάνια Παπαδοπούλου κάνει πραγματικότητα όσα ονειρεύεται. Η ίδια αποτελεί μια εκ των τεσσάρων ιδρυτών της 4Tailors - ενός 100% ελληνικού brand, που κινείται σε απόλυτα μίνιμαλ ρυθμούς. Η αυθεντική αισθητική της και το οξυδερκές πνεύμα της περνάει όχι μόνο μέσα στα κομμάτια που υπογράφει αλλά και στην καθημερινότητα και τις επιλογές της ζωής της. Η ίδια δεν εφησυχάζεται, αφού ήδη βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση του Master της στον τομέα του Fashion Brand. Η Θεσσαλονίκη πλέον είναι ο τόπος που την εμπνέει, ενώ σε αυτήν βρίσκει πια το προσωπικό της οικογενειακό καταφύγιο. Ο λόγος δικός της...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα μέχρι τα 10. Έπειτα, μετακομίσαμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους των γονιών μου. Παρόλο που έχω πολύ όμορφες παιδικές αναμνήσεις στην γενέτειρά μου, με ατελείωτο παιχνίδι στους δρόμους της γειτονιάς, όποτε δική μου πόλη νιώθω τη Θεσσαλονίκη.

Η αγαπημένη μου γειτονιά βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στη Μητροπόλεως, όπου είναι κατάστημα της 4Tailors και περνάω αρκετές ώρες. Λατρεύω τα όμορφα δέντρα που πλαισιώνουν τα πεζοδρόμια και τα γνώριμα πρόσωπα που αντικρίζω.

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω μάλλον κάτι σχετικό με αυτό που είμαι σήμερα, μιας και από μικρή μεγάλωσα μέσα στα υφάσματα, τα πατρόν και τα ρούχα.

Σπούδασα Business Administration και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου άρχισα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ρούχων. Το 2015 ξεκινήσαμε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου, το δικό μας brand 4Tailors ανοίγοντας και δυο ομώνυμα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Σήμερα συνεχίζοντας να εξελίσσομαι, πιο στοχευμένα πλέον στον κλάδο που επέλεξα, είμαι λίγο πριν την ολοκλήρωση του Master μου στον τομέα του Fashion Brand.

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι σχέση αγάπης και εξάρτησης.

1-fYVuN.jpg

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόλησή μου με τη μόδα ήταν το εργοστάσιο παραγωγής ρούχων που ίδρυσαν οι γονείς μου και η αγάπη μου για τον υπέροχο κόσμο της μόδας.

Αντλώ έμπνευση από τα πάντα γύρω μου. Τα ταξίδια, την τέχνη, την φύση!

Η γυναίκα που έχω στο μυαλό μου όταν σχεδιάζω είναι δυναμική, ανεξάρτητη, δραστήρια, δεν έχει ταμπού και δεν μπαίνει σε καλούπια!

Η αγαπημένη μου τάση για την SS23 season είναι τα cargo παντελόνια και τα bustier.

Ένα κομμάτι που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στη συλλογή της δεν είναι άλλο από ένα oversized blazer.

Ένας σχεδιαστής που ξεχωρίζω είναι ο Simon Porte Jacquemus για όλα όσα έχει καταφέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και για την αστείρευτη δημιουργικότητά του.

Η νέα μου συλλογή με τίτλο Heliophilia, περιλαμβάνει λινά φορέματα, κοστούμια, βαμβακερά t-shirt, cargo παντελόνια και bustier σε γήινους τόνους αλλά και σε αποχρώσεις magenta και λεβάντας.

Η κινητήριος δύναμή μου είναι ο ενθουσιασμος και το πάθος μου για δημιουργία.

Η κομβική στιγμή στην καριέρα μου ήταν το 2015 που ξεκινήσαμε το δικό μας brand, το 4Tailors.

Για μένα δημιουργία σημαίνει ελευθερία, μοναδικότητα, έμπνευση.

Ένας όνειρό μου που έχει γίνει πραγματικότητα είναι να ταξιδεύω σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Ένας χώρος Τέχνης της πόλης που αγαπώ είναι το Momus.

Ένας άνθρωπος-μέντορας για μένα είναι η μητέρα μου.

Ένα 24ωρο μου περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα στις 7, προετοιμασία του γιου μου για το σχολείο και έπειτα δουλεία, είτε στα γραφεία της 4Tailors ή στη boutique. Η μέρα περιλαμβάνει αρκετά meetings και πολλά email. Αν θα βρίσκομαι στη boutique στο κέντρο, θα κάνω lunch break σε κάποιο κοντινό εστιατόριο. Το απόγευμα επιστροφή στο σπίτι με διάφορες οικογενειακές υποχρεώσεις και σίγουρα διάβασμα για το μεταπτυχιακό μου. Το βραδάκι θα δούμε κάποια σειρά στο Netflix μαζί με τον σύζυγο μου και το γιο μας.

mg-9071.jpg

Το μαγαζί - «στέκι» στη Θεσσαλονίκη που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Local.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι όλο το παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι έως το μέγαρο μουσικής για το απέραντο γαλάζιο που με γαληνεύει και μου δίνει της αίσθηση της ελευθερίας.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ είναι να χαμογελάω.

Μια από τις καθημερινές μου συνήθειες είναι ο πρωινός μου καφές, take away από το exereton και το κουλούρι από τον Κούκο πριν πάω στη boutique.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί είναι παραλιακή και αρκετά μεγάλη προσφέροντας μου πολλαπλές επιλογές, αλλά ταυτόχρονα μικρή ώστε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Την πόλη θα την ήθελα περισσότερο eco-friendly, σύγχρονη και καθαρή. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις αυτές είναι όμορφη, μοναδική, οικογενειακή!