fbpixel

Search icon
Search
Magma Resort Santorini: Το recap μιας πολυτελούς εμπειρίας στον πιο celebrated προορισμό
TRAVEL

Magma Resort Santorini: Το recap μιας πολυτελούς εμπειρίας στον πιο celebrated προορισμό

Tο πρώτο θέρετρο της Hyatt σε ελληνικό νησί, που μας υποδέχεται στο δεύτερό του καλοκαίρι


Βαλίτσες κι απόδραση στο ελληνικό νησί που δε χρειάζεται καμία σύσταση, διότι αποτελεί από μόνο του brand name! Ιδιαίτερος προορισμός, το Magma Resort Santorini, In The Unbound Collection By Hyatt που άνοιξε τις πόρτες του μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι σε μία τοποθεσία που φάνηκε πως του ανήκε από πάντα. Η ομάδα μας, με διάθεση στα ύψη, γνώριζε εκ των προτέρων πως αυτό το σαββατοκύριακο θα ήταν -κι αποδείχθηκε- μία μοναδική εμπειρία, με όλες τις υποσχέσεις που αφήνει στο υποσυνείδητο η υπογραφή ενός τέτοιου resort. Άλλωστε, από τη δική μας ειδική ματιά, έχουμε μάθει τι αποτελέσματα να περιμένουμε όταν κάποια σπουδαία ονόματα ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ως προς αυτό, υπολογίστε πως στη νέα πεντάστερη υπερδύναμη επιστρατεύτηκε το dream team από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, του design, της γαστρονομίας και του μπαρ, που συμμάχησαν για να προσφέρουν μια διαμονή που υπερβαίνει τα όρια της φαντασίας. Εξού κι, από πριν, καμία εντύπωση δεν μας δημιουργούνταν κάθε φορά που βλέπαμε το ξενοδοχείο αυτό να φιγουράρει στις παγκόσμιες λίστες των σημαντικότερων ανερχόμενων resorts. Από την αρχή, έχοντας στο πλευρό του τη SWOT Hospitality, ανέβηκε σε άλλο επίπεδο, ενώ ακούσαμε πως ο Απρίλιος τού πάει τέλεια!

Προσγείωση, λοιπόν, και ο σαντορινιός άνεμος πνέει ζεστός! Αυτές τις μέρες ο καιρός έχει επιλέξει να είναι ήδη καλοκαίρι. Από το πολυτελές αεροδρόμιο του νησιού, ξεκινάει μια σύντομη κι άκρως απολαυστική διαδρομή προς το ξενοδοχείο σ’ ένα από τα exclusive vans του, που αναλαμβάνουν να διευκολύνουν κάθε επισκέπτη. Πλησιάζουμε στον Βουρβούλο και στην πύλη του, και βρίσκεται εκεί, να ξεπροβάλλει σιγά σιγά σε όλο του το μεγαλείο! Το Magma Resort είναι λες και προέκυψε από τη φυσική έκρηξη του ηφαιστείου. Ενισχύει το τοπίο, μιμείται τη γεωμορφολογία, γίνεται «ένα» με τη Σαντορίνη. Κι όσο θαυμάσια και σπάνια η γη αυτού του τόπου, άλλο τόσο είναι κι αυτό από την πρώτη κιόλας ματιά. Σε αυτό το σημείο, η αποστολή εξετελέσθη: το “#paradisefound” θα είναι το hashtag σε όλα τα social για το τριήμερο από εδώ και στο εξής!

1pool-magma.jpg

Με την πισίνα σχεδόν να αιωρείται από πάνω μας, εισερχόμαστε στον μυστηριώδη χώρο της ρεσεψιόν, ο οποίος νιώθεις πως σου αναθέτει την αποστολή να συνθέσεις από μόνος σου τα στοιχεία για ό,τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει. Γιατί το ξενοδοχείο αυτό το ανακαλύπτεις τμηματικά, δεν σου αποκαλύπτεται με τη μία. Από εκεί, όσο το φιλόξενο προσωπικό μάς υποδέχεται με φρέσκα ροφήματα, οι αποσκευές μας έχουν φτάσει ήδη στα δωμάτια. Σε λίγο, ανεβαίνοντας τη μεγάλη πέτρινη σκάλα, ο καθένας μας θα οδηγηθεί στη σουίτα του. Μπροστά από τη δική μου, με την κάρτα στο χέρι, ενθουσιασμός! Όταν η πανύψηλη πόρτα ανοίγει, ξεκινά αμέσως μια εντυπωσιακή παράσταση, με τις κουρτίνες να πηγαίνουν στην άκρη αυτόματα για ν’ αποκαλύψουν τη βεράντα με την infinity ιδιωτική πισίνα και μια μοναδική θέα σε ιστορικούς αμπελώνες και το γαλάζιο του Αιγαίου. Σωστό όνειρο! Πώς να σας το πω; Είναι σαν οι συντελεστές του Magma να κατάλαβαν σε απόλυτο βαθμό το assignment. Σαν να σου λένε εκείνη τη στιγμή: «Και τώρα θα αναθεωρήσεις ό,τι ήξερες πως σημαίνει η λέξη πολυτέλεια». Ένα king bed στολίζεται με πλούσια υφάσματα και μαξιλάρια στις διάφορες αποχρώσεις των πετρωμάτων του νησιού. Λευκό, μαύρο, γκρι και πορτοκαλοκόκκινο συνδυάζονται άψογα με τους ουδέτερους τόνους του ξύλου στα έπιπλα και τα ψάθινα χαλιά. Ο χώρος έχει μεσογειακή αισθητική που δε θυμίζει νησί, αλλά Σαντορίνη!

king-bedroom-private-pool-bedroom-1.jpg

Απολαμβάνοντας ένα γρήγορο brunch στο δωμάτιο με εκλεκτές γεύσεις από το εστιατόριο, αμέσως επόμενος προορισμός είναι το spa για ένα εξασφαλισμένο ραντεβού για χαλαρωτικό μασάζ (don’t blame me, οι editors ζούμε με τα laptops μας). Για αυτή την εμπειρία μού είχαν ήδη αφηγηθεί τα καλύτερα, αλλά, το ομολογώ, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

spa1.jpeg

Με το πού μπαίνει κανείς στο υπόσκαφο Lava Spa & Wellness Center του ξενοδοχείου, αισθάνεται πως βρίσκεται στην καρδιά ενός βράχου, μέσα σε μια ζεστή, φιλόξενη σπηλιά χαλάρωσης. Πρώτη θέα, η τεράστια πισίνα κάτω από τους φεγγίτες, που δίνουν την αίσθηση ότι ο έξω κόσμος δε γνωρίζει τίποτα γι’ αυτή την υπόγεια όαση: είναι το σημείο στο οποίο οδηγούνται όλοι οι επισκέπτες μετά από κάθε ευεργετικό session τους, για ν’ απολαύσουν ένα τσάι ή έναν detox χυμό στις άνετες ξαπλώστρες. Γυμναστήριο, σάουνα, δωμάτια μασάζ και facials σ’ έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί για να «παγιδεύει» τις αισθήσεις, να κάνει τον καλεσμένο ν’ αφήνει τα άγχη πίσω του και να αισθάνεται πως έχει φωλιάσει σ’ ένα κρησφύγετο ευεξίας.

magma-hotel-santorini-dining-14.jpg

Κι αφού ανανεώσαμε διάθεση, ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε για ένα ιδιαίτερο cocktail party και για το dinner. Το dress code επιτρέπει τη λάμψη κι αυτό γιατί το τραπέζι στρώνεται στο σαντορινιό παράρτημα του γνωστού και πολυβραβευμένου εστιατορίου της χώρας μας Σπονδή, ενώ τα ποτά σερβίρονται με υπογραφή Barro Negro. Στο Magma by Spondi, το γαστρονομικό μενού ξεδιπλώνει πιάτο-πιάτο το ταλέντο και τη φαντασία του μισελενάτου Executive Chef του Trastelis Group, Arnaud Bignon, ο οποίος εμπνεύστηκε τις γεύσεις αλλά και την παρουσίασή τους από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Τα χτένια ψήνονται μπροστά σου σε μαύρη ηφαιστειακή πέτρα, τα ντοματάκια Σαντορίνης γίνονται μέχρι και σορμπέ, ενώ η λευκή μελιτζάνα, ιδιαίτερη παραγωγή του νησιού, «δένει» υπέροχα με το marbling wagyu. Στην κουζίνα, ο chef de cuisine Θανάσης Γκαλάπης αναλαμβάνει με μαεστρία και σχολαστικότητα την εκτέλεση των πιάτων. Με τη σειρά του, ως ένα από τα ισχυρότερα μπαρ του κόσμου, το αθηναϊκό Barro Negro φέρνει κι αυτό τις αλχημείες του στο Magma, δημιουργώντας κλασικά cocktails σε ενδιαφέροντα twists. Negroni spaggliato και smokey margarita, όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει, δίνουν έξτρα πόντους σε κάθε βραδιά!

magma-hotel-santorini-dining-29.jpg

Την επόμενη μέρα, το πρωινό παρουσιάζεται μέσα στο εστιατόριο, δίπλα στην πισίνα, και η θέα στην Ανάφη και στο πέλαγος είναι ανεμπόδιστη και ασυναγώνιστη. Αυτό το σημείο είναι το Α και το Ω του resort. Εδώ, για να ξεκινήσει τη μέρα του δυναμικά ο κάθε επισκέπτης, πέρα από τον μπουφέ, ετοιμάζονται κατά παραγγελία πιάτα με φρέσκα αυγά και κάτι τρομερά French toasts με φρούτα του δάσους, που δεν πρέπει να χάσετε αν το επισκεφτείτε. Μετά ακολουθεί καφές και ροφήματα by the pool, απολαμβάνοντας τον βουτιές και τον δυνατό ήλιο.

Στο Magma Resort Santorini, η κάθε στιγμή κυλά ήρεμα, ανενόχλητα. Αισθάνεσαι τόσο «γειωμένος» κι ας βρίσκεσαι σ’ έναν παράδεισο πολυτελείας. Και τελικά αυτό είναι το νόημα: να νιώθεις πως το νησί σε έχει αγκαλιάσει όπως ήρθες να το αγκαλιάσεις κι εσύ!

My to-do list!

maria.jpeg
  • Μια εκδρομή στη Σαντορίνη αποκτά άλλο νόημα αν επιλέξετε να κάνετε μια κρουαζιέρα στη Θηρασιά, στο ηφαίστειο και γύρω από την Καλντέρα. Οι περιπέτειες στη θάλασσα με τη Saint Yachting, που επιλέξαμε για το δικό μας ταξίδι, ξεκίνησαν από το Αμμούδι και συνεχίστηκαν με άπειρο γέλιο, βουτιές, μουσική και εδέσματα, αλλά και τις πιο αφοπλίστηκες θέες που μπορεί να δει κανείς στη ζωή του.
  • Φυσικά, ερχόμενος κάποιος στη Σαντορίνη δε γίνεται να μην επισκεφτεί ένα από τα δυνατά οινοποιία της για ένα wine tasting. Στο Κτήμα Σιγάλα, μαζί με τον εξαιρετικό γνωστή Σπύρο Λεμάνη, μάθαμε για τις πλούσιες ποικιλίες (αγαπημένη μου το Νυχτέρι) και συζητήσαμε για το ισχυρό πλεονέκτημα και τις ιδιαιτερότητες των αμπελώνων του νησιού.
  • Αν θέλετε να δείτε τα χωριά του μέρους αυτού αλλιώς κι από την πιο αυθεντική πλευρά τους, η Show Me Greece αναλαμβάνει το πρόγραμμα της εμπειρίας “Meet the wise locals”, όπου θα συναντήσετε, θα συνομιλήσετε, ακόμα και θα επισκεφτείτε τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Μακριά από τα resorts και τα πολύβουα τουριστικά της σημεία, η Σαντορίνη παραμένει γοητευτικά ήρεμη και χαμηλών τόνων.
  • Μπορεί τα κυκλαδίτικα νησιά να είναι κατά βάση ξερά, όμως μια μικρή ομάδα γεωργών αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις ιδιαίτερες παραγωγές του τόπου τους ζωντανές. Το ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης έχει κάνει τη γη της να «γεννά» ξεχωριστούς καρπούς. Αυτούς απολαύσαμε στο Anydro και στο κτήμα του κ. Πέτρου Οικονόμου. Φάβα, τοματοκεφτέδες και λευκή μελιτζάνα τηγανιτή στο προαύλιο της παραδοσιακής κουζίνας της οικογένειας και η παρέα του οικοδεσπότη ήταν υπέροχη.
      Έκρηξη και λάβα και στη βραχώδη Θήρα γεννιέται το Magma Resort Santorini! Μεγαλειώδες κι ανυπέρβλητo, ταιριάζει απόλυτα με το σκηνικό αλλά και το lifestyle του διάσημου αυτού τόπου.

      Info: Magma Resort Santorin, Instagram: @magmaresortsantorini, Facebook: Magma Resort Santorini