fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας; Με αυτά τα 8 tips θα το καταφέρετε
HAIR & NAILS

Θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας; Με αυτά τα 8 tips θα το καταφέρετε

Οι συμβουλές που αξίζει να υιοθετήσετε asap


Μπορεί τα κοντά μαλλιά να είναι το haircut που βλέπουμε σε πάμπολλες streetstyle εμφανίσεις των απανταχού fashionistas, να είναι κομψό κι ένα από το πιο ινσταγκραμικά που έχουν υπάρξει ποτέ -ένα scroll down στην αρχική σας θα σας πείσει-, αλλά όλες κατά βάθος ονειρευόμαστε να έχουμε μακριά μαλλιά. Δίχως ίχνος ψαλίδας, απαλά και μεταξένια, όπως αυτά που είχαμε όταν ήμασταν μικρές.

Φυσικά, δεν είναι ανέφικτο να πετύχετε τον στόχο σας, αφού τα παρακάτω, πολύτιμα hair tips, σας βοηθούν να δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν εύκολα και γρήγορα!
hair-cover.jpg

1. Μη φοβάστε να κόψετε τα μαλλιά σας

Ναι, μπορεί η επίσκεψη στο κομμωτήριο και η ιδέα και μόνο ότι ο hair stylist σας μπορεί να κοντύνει αρκετά τα μαλλιά σας, να είναι κάτι που σας φοβίζει ιδιαίτερα, αλλά αποτελεί μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται κάθε 8 εβδομάδες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να τα κόψετε πάρα πολύ, ένα διακριτικό τριμάρισμα θα σας βοηθήσει να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

2. Μελετήστε τις ετικέτες των σαμπουάν

Ένα ακόμη μυστικό για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν είναι να επιλέξετε και τα σωστά προϊόντα. Για παράδειγμα, προτιμήστε σαμπουάν που να έχουν φυσικά συστατικά και αποφύγετε όσα μπορεί να αναγράφουν στην ετικέτα τους SLS και SLES, να έχουν parabens και σιλικόνες, που συνήθως αναφέρονται ως dimethicone. Αυτά τα χημικά στοιχεία, λοιπόν, μπορούν να φράξουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής και να αποτρέψουν την τρίχα να μακρύνει πιο γρήγορα.

3. Μην ξεχνάτε να βάζετε conditioner

Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που πρέπει να υιοθετήσετε κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα τα περιποιηθείτε με τον μέγιστο δυνατό τρόπο. Μετά το σαμπουάν, βάλτε στα μαλλιά σας το αγαπημένο σας conditioner και αφήστε το να δράσει για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία του. Εναλλακτικά, εάν βιάζεστε και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα leave-in conditioner, που εφαρμόζετε σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και έπειτα τα χτενίζετε προσεκτικά. Θα είναι σαν να έχετε ένα φιλμ προστασίας πάνω τους όλη μέρα.

4. Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την πετσέτα σας

Εάν κι εσείς μαζεύετε τα μαλλιά σας πάνω με μια πετσέτα, σηκώστε το χέρι σας. Αυτή η συνήθεια που πολλές από εσάς έχετε από τότε ακόμη που ήσασταν μικρές, μπορεί να τα αποδυναμώσει. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αντί να τα τυλίξετε πάνω, να τα στεγνώσετε ελαφρώς ταμπονάροντάς τα με την πετσέτα προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο και θα φύγει η περιττή υγρασία και θα καταφέρετε να περιορίσετε το «σπάσιμο».

hair1.jpg


5. Πείτε «ναι» στις χαμηλές αλογοουρές

Και πείτε «όχι» στις ψηλές και σφιχτές, που τείνουν να αποδυναμώνουν την τρίχα και ασκούν περιττή πίεση. Αντίθετα, πιάστε τα μαλλιά σας χαμηλά, χωρίς να τα πιέσετε πολύ, με κάποιο λαστιχάκι. Για πιο messy αποτέλεσμα, μπορείτε να αφήσετε μερικές τούφες να πέσουν μπροστά στο πρόσωπό σας ακανόνιστα. Όσον αφορά στα accessories, προτιμήστε όσα είναι πιο hair-friendly, όπως τα clips.

6. Sleep on silk

Μπορεί να πιστεύετε ότι ο ύπνος παίζει μικρό ρόλο στο μήκος των μαλλιών σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικό το που και πώς κοιμάστε. Για παράδειγμα, οι satin μαξιλαροθήκες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο να μακρύνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Επίσης, περιορίζουν την ψαλίδα, το σπάσιμο και τη συνολική αποδυνάμωσή τους, οπότε φροντίστε να αντικαταστήσετε τις παλιές και κλασικές μαξιλαροθήκες, με άλλες που, όσο απαλές είναι στην υφή τους, άλλο τόσο φιλικές είναι και για το τριχωτό της κεφαλής.

7. Δοκιμάστε το μασάζ

Το μασάζ στο σώμα μπορεί να σας χαλαρώσει στο μέγιστο και να σας αναζωογονεί ψυχικά και σωματικά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί κι εάν δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας. Το scalp massage όπως ονομάζεται, μπορεί να σας φτιάξει αμέσως τη διάθεση, να αποβάλει το άγχος και να ενισχύσει τον αγώνα σας για πιο μακριά μαλλιά, αφού ανοίγει τους πόρους. Ξεκινήστε από μπροστά και πηγαίνετε με κυκλικές κινήσεις προς τα πίσω. Διαφορετικά, μπορείτε να αναζητήσετε hair salons, που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

8. Αφήστε για λίγο τα μαλλιά σας ήσυχα

Ξεχάστε για λίγο το ψαλίδι για μπούκλες, το στέγνωμα με πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος, τις επαναλαμβανόμενες βαφές και φυσικά περιορίστε την έκθεση στον ήλιο. Περιορίζοντας, λοιπόν, αυτές τις beauty συνήθειες, θα καταφέρετε να αποκτήσετε τo πολυπόθητο μήκος. Long hair, don't care!

Κεντρική φωτογραφία: Uwe Konrad Fashion Photographer