fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε καλλίγραμμα πόδια; Οι πιο εύκολες ασκήσεις για να τα αποκτήσετε
WELLNESS

Θέλετε καλλίγραμμα πόδια; Οι πιο εύκολες ασκήσεις για να τα αποκτήσετε

Δε θέλει πολύ κόπο, αλλά κυρίως θέληση


Το θετικό με το κομμάτι της γυμναστικής είναι πως μπορούμε να γυμναστούμε οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε -στο σπίτι, σε πάρκο, στο γυμναστήριο. Όταν υπάρχει θέληση και διάθεση, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει στο να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε. Μάλιστα, για πολλές γυναίκες τα καλλίγραμμα πόδια αποτελούν βασικό στόχο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολεύονται να τον κατακτήσουν. Κι όμως, υπάρχουν ασκήσεις τις οποίες εάν ακολουθήσετε θα δείτε θαυματουργά αποτελέσματα.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Γέφυρα

shutterstock-277230338.jpg

Αυτή η άσκηση βοηθά να ενδυναμώσετε τους γλουτούς και τα πόδια σας και μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι. Είναι επίσης ιδανική για γυναίκες που θέλουν να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα, μια για πάντα. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας στο πλάι. Λυγίστε τα πόδια σας μέχρι οι πατούσες να στηρίζονται τελείως στο έδαφος. Τώρα σηκώστε την λεκάνη σας προς τα πάνω και μείνετε εκεί για όσο περισσότερο μπορείτε. Προσπαθήστε να σχηματίσετε μια «ευθεία γέφυρα», για όσο περισσότερο μπορείτε. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε έναν δίσκο βάρους πάνω στην κοιλιά σας -ξεκινήστε με κάτι ελαφρύ.

Προβολές

provoli-696x465.jpeg

Από την όρθια θέση, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Λυγίζοντας το γόνατο στο μπροστινό πόδι, κατεβάζετε ολόκληρο το σώμα κατακόρυφα σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά σας, έτσι ώστε ο μηρός του μπροστινού ποδιού να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος και το γόνατο του πίσω ποδιού ίσα ίσα να ακουμπήσει κάτω. Επανέρχεστε στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι. Η επαναφορά στην αρχική θέση πρέπει να γίνεται όσο πιο αργά μπορείτε για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την άσκηση αυτή. Εκτελείτε 3 σετ με 15-20 επαναλήψεις. Όσες περισσότερες επαναλήψεις κάνετε τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Καθίσματα

shutterstock-1185036880.jpg

Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και τα πέλματα ελάχιστα στραμμένα προς τα έξω. Βάλτε τα χέρια σας στη μέση ή ευθεία μπροστά. Λυγίστε τα γόνατα, σαν να κάθεστε σε καρέκλα, φροντίζοντας όμως η μέση σας να παραμένει ίσια και τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Κοιτάτε ευθεία μπροστά. Όταν τα γόνατα κάνουν γωνία 90 μοιρών περίπου, επανέλθετε αργά στην όρθια θέση και επαναλάβετε. Εκτελείτε 4 σετ από 15-20 επαναλήψεις.

Σχοινάκι

shutterstock-1419692573.jpg

Η δημοφιλής αυτή άσκηση θα σμιλεύσει τα πόδια και τα χέρια σας. Ανοίξτε τα πόδια σας κατά μήκος των γοφών σας. Οι αγκώνες σας θα πρέπει να είναι λυγισμένοι σχηματίζοντας ορθή γωνία και τα χέρια σας να στρίβουν 45 μοίρες προς τα έξω. Κάνετε δυο σετ των 15 αλμάτων. Ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα και ξεκινήστε πάλι. Προσπαθήστε κάθε φορά να κάνετε όλο και πιο γρήγορα. Μπορείτε να βρείτε και παραλλαγές για να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας.

Side leg raises

4-ki8ny.png

Η ισορροπία παίζει σημαντικό ρόλο, γι αυτό μπορείτε να σταθείτε όρθιοι δίπλα από ένα τοίχο και ακουμπώντας το ένα σας χέρι να σηκώνετε το πόδι σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Μην κουνάτε όλο σας το κορμί, πρέπει να είστε σταθεροί. Εκτελείτε πρώτα το δεξί και έπειτα το αριστερό πόδι και όχι εναλλάξ. Επίσης, η ίδια άσκηση μπορεί να εκτεληθεί κι αν ξαπλώσετε στο έδαφος, έχοντας πλάι το κορμό σας και σηκώνετε το πόδι σας. Επαναλάβετε ξεχωριστά την κάθε μεριά από 3 κύκλους από 20 επαναλήψεις.