fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με την Managing Director Έλενα Μεσσαρίτη
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με την Managing Director Έλενα Μεσσαρίτη

Για μια ζωή γεμάτη δημιουργία


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σε μια οικογένεια γεμάτη αγάπη που την υποστήριζε σε κάθε της βήμα. Παρόλο που είναι παιδί χωρισμένων γονιών, η Έλενα Μεσσαρίτη έμαθε από νωρίς παρατηρώντας τους γονείς της ότι, με καλή διάθεση, η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να κάνει θαύματα. Τα σχολικά χρόνια δεν είναι η αγαπημένη περίοδος της ζωής της. Όμως, η δεκαπενταετία μετά το σχολείο ήταν πραγματικά υπέροχη! Μέσα σε αυτό το διάστημα σπούδασε, ταξίδεψε σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους γύρω της και δούλεψε σκληρά. Οι σπουδές της ήταν πάνω στο φανταστικό αντικείμενο του τουρισμού που της επέτρεψε να ταξιδέψει πολύ και να γνωρίσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι αλήθεια πως στην έως σήμερα πορεία της έχει αλλάξει πολλούς τομείς στα επαγγελματικά της και αυτό διότι έδινε χώρο στις ευκαιρίες που της παρουσιάζονταν να την πάνε και κάπου παραπέρα. Σήμερα, κοιτάζοντας πίσω, μετράει εμπειρίες άνω των είκοσι ετών σε κλάδους όπως τα ξενοδοχειακά, ο τουρισμός, τα καλλυντικά και το fitness. Όταν όμως κοιτάει μπροστά βλέπει τη Lalu, μια εταιρεία «επικοινωνιακής εξωστρέφειας», την οποία ίδρυσε μαζί με έναν άνθρωπο που εκτιμάει πάρα πολύ, τη Μάρω Κάκαρη.

Περιέγραψέ μας τα βασικά στοιχεία της δουλειάς σου και ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό σου επίτευγμα; 

Σε αυτήν τη φάση ζωής μου, το μοναδικό επαγγελματικό αντικείμενο είναι η Lalu και το πιο σημαντικό μου επίτευγμα αφορά αυτή και τους τρεις πυλώνες της που έχει τόση ανάγκη η αγορά... επικοινωνία-εξωστρέφεια-εξέλιξη. Η εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι άνθρωποι πίσω από τις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας και το θετικό feedback που λαμβάνουμε για τις συνεργασίες μας, με γεμίζει όσο τίποτα.

2-80vvX.jpg

Τι ξεχωριστό έχεις κερδίσει από κάθε πεδίο, με το οποίο έχεις ασχοληθεί;

Τουρισμός: Η χαρά του να περιποιείσαι κάποιον και να τον κάνεις να νιώθει “σαν στο σπίτι του” ιδίως όταν το πελατολόγιό μου περιλάμβανε ιδιαίτερα απαιτητικούς και διεθνώς καταξιωμένους ανθρώπους.

Καλλυντικά: Η χαρά της δημιουργίας και της αξιοποίησης των αισθήσεων. Η ομορφιά. Η ενασχόληση με τη γυναίκα του σήμερα.

Fitness: Δραστηριοποίηση, για δεύτερη φορά στη ζωή μου, σε πολυεθνικό περιβάλλον (τελικά είναι και αυτό σαν το ποδήλατο: άπαξ και το κάνεις μια φορά η δεύτερη είναι πολύ homie), η ευχαρίστηση του να συνεργάζεσαι με ανθρώπους επικοινωνιακούς, εξωστρεφείς και... fit. Εκεί κατάλαβα πόσο λυτρωτική είναι για μια προσωπικότητα η καλή φυσική κατάσταση!

Lalu: Η χαρά της δημιουργίας – το να ξεκινάς από το “τίποτα”, μια ιδέα – και να τη βλέπεις να παίρνει μορφή, να αποκτά υπόσταση, να καμαρώνεις καθημερινά. Να βλέπεις την ομάδα να ανθίζει και να μεγαλώνει και το όνειρό σου να παίρνει σάρκα και οστά με σταθερά βήματα προς ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια σειρά από επιτυχημένα case studies που θα κάνουν “θόρυβο” στην αγορά.

Πώς είναι το συναίσθημα όταν έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο ζωής και πότε το ένιωσες αυτό;

Τα τελευταία χρόνια ένιωθα ολοένα και πιο έτοιμη για να φτιάξω τη δική μου εταιρία. Όταν συναντήθηκαν οι διαδρομές μας με τη Μάρω και αποφασίσαμε να τη χτίσουμε παρέα, εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένιωσα μια βαθιά σιγουριά γι' αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε- ένιωσα αμέσως ότι πάμε να κάνουμε μια δυνατή συνεργασία και ότι θα προσφέρουμε στους πελάτες μας πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, κι ας είμαστε μια μικρή εταιρεία.

Μίλησέ μας για τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα σου; 

Η καριέρα μου μού έχει προσφέρει άπειρες συγκινήσεις!

Ειδικά όσο ήμουν στο Λονδίνο, έζησα πολλά. Ήταν πολύ κολακευτικό και ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη όταν αναγνωρίστηκα ως “ταλέντο” από έναν παγκόσμιο κολοσσό και leader στον χώρο του luxury hospitality. Είχε ενδιαφέρον σε εκείνη την ηλικία να συναναστρέφομαι με διεθνείς προσωπικότητες, stars του Hollywood και performers όπως οι Bon Jovi, η Beyonce, η Pink, ο Pierce Brosnan και πολλοί άλλοι.

Το μεγαλύτερο natural high που έχω βιώσει μέχρι τώρα είναι ένα διεθνές spec. Η Lalu πήρε την ανάθεση ανάμεσα από εγχώριες και ξένες εταιρείες για το πλήρες rebranding μιας φαρμακευτικής εταιρείας με δραστηριότητα σε 40 χώρες.

4-KjF4l.jpg

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που «σπάνε τη γυάλινη οροφή» στον τομέα με τον οποίο ασχολούνται. Νιώθεις μία από αυτές; Έχεις καταφέρει όσα ονειρεύτηκες;

Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η οροφή! Είμαι restless από τη φύση μου και ονειρεύομαι συνέχεια το επόμενό μου βήμα ή μάλλον, βήματα.

Ταξιδεύεις συναντάς και διαπραγματεύεσαι με πολλούς ανθρώπους ως επαγγελματίας. Πόσο σε έχει βοηθήσει αυτό σαν άνθρωπο και τι κρατάς στην καρδιά σου περισσότερο;

Το interaction με διαφορετικούς ανθρώπους και τα συχνά ταξίδια είναι ακόρεστες πηγές ερεθισμάτων και έμπνευσης. Επίσης, με βοηθούν ιδιαίτερα να βγω από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να δω αντικειμενικά και με φρέσκο βλέμμα καταστάσεις και λύσεις ώστε να μην πέφτω σε τέλμα. Δεν υπάρχει πιο αναζωογονητικό συναίσθημα από τη συναναστροφή με κόσμο, την επικοινωνία και το engagement με το διαφορετικό!

Μίλησέ μας για τα νέα σου projects, πώς εξελίσσονται και τι προσδοκάς;

H εταιρεία δημιουργήθηκε στο μυαλό μου αρκετά χρόνια πριν. Πήρε όμως σάρκα και οστά όταν αφουγκραστήκαμε την αγορά και εντοπίσαμε ένα μεγάλο κενό όσον αφορά στο κομμάτι της επικοινωνιακής εξωστρέφειας. Υπάρχει τεράστια ανάγκη εκεί έξω στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις- οι οποίες είναι εξαιρετικές στο αντικείμενό τους - να τους δοθεί η ευκαιρία, η προσοχή, η φροντίδα και η φωνή ώστε να επικοινωνήσουν τις υπηρεσίες τους με τον τρόπο που τους αξίζει: με στρατηγική, με σαφήνεια και βέβαια με υψηλής αισθητικής λύσεις. Εκεί έρχεται να "κουμπώσει" η Lalu. Εξυπηρετούμε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών από πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Η βεντάλια των υπηρεσιών μας καλύπτει κλάδους από βιομηχανίες και φωτοβολταϊκά μέχρι φαρμακεία, μεσίτες ασφαλειών, υπηρεσίες ασφαλείας, κέντρο λογοθεραπείας, Ίδρυμα Μαρίνας & Βασίλη Θεοχαράκη, καθώς και εταιρείες που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους.

Ποιο είναι ένα dream project που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις στο μέλλον;

Να βγούμε στο εξωτερικό.

Ποια είναι η διαδρομή σου προς την επιτυχία μέχρι σήμερα. Έχουν βρεθεί εμπόδια και πως τα ξεπέρασες;

Κάποια στιγμή επισκέφθηκα μια ψυχολόγο, η οποία μου ανέφερε ότι η ζωή μου είναι σαν να κάνω πρωταθλητισμό. Στη διαδρομή μου έχουν υπάρξει αρκετά εμπόδια τα οποία ξεπέρασα με πολύ σκληρή δουλειά και πίστη στην καλοσύνη των ανθρώπων.

Πώς συνδυάζεις όλα αυτά με τη μητρότητα. Στο τέλος της ημέρας, τι είναι αυτό που νιώθεις ότι αξίζει περισσότερο;

Μπήκα στη διαδικασία να γίνω μαμά πολύ συνειδητοποιημένα και ευτύχησα να τα καταφέρω μόλις μια ανάσα πριν τα 40. Έχω ρίξει άπειρες ώρες σκέψης στο τι σημαίνει να είσαι «καλή μαμά». Έχω λοιπόν καταλήξει πως «καλός» γονέας είναι ο ήρεμος γονέας. Κι εγώ, για να είμαι ήρεμη, πρέπει να είμαι δημιουργική, παραγωγική και να έχω μια πολυδιάστατη καθημερινότητα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ δουλειάς και παιδιού - για εμένα αυτοί οι δύο τομείς αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλεπιδρούν πάνω μου, βγάζοντάς με καθημερινά από το comfort zone μου και αποτελώντας ένα όχημα για συνεχή αυτοβελτίωση και εξέλιξη. Η δουλειά μου είναι κομμάτι μου και πάει μαζί με τον άντρα μου και το παιδί μου.

Πόσο εύκολο είναι για τη σύγχρονη γυναίκα να συνδυάζει ένα απαιτητικό επάγγελμα με την οικογένεια;

Οι Άγγλοι λένε “whenever there is a will there’s a way”. Αν θέλεις κάτι πολύ, βρίσκεις τον τρόπο. Βασικός πυρήνας της εταιρείας μας, αφορά στις γυναίκες, καθώς υποστηρίζουμε πως η μητρότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση εμπόδιο στη γυναίκα που επιθυμεί να είναι σοβαρή επαγγελματίας. Σίγουρα είναι μια απαιτητική συνθήκη που χρειάζεται ευελιξία και υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας και όχι μόνο. Με θέληση, προσήλωση στο στόχο και σωστό προγραμματισμό, όλα γίνονται.

3-YeNVS.jpg

Τι περιλαμβάνει το 24ωρο σου;

Απαράβατος κανόνας είναι 30 λεπτά σκέψης και περισυλλογής με τον εαυτό μου κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Κατά τα άλλα δουλεύω καθημερινά 8-10 ώρες και αφιερώνω 3-4 ποιοτικές ώρες παιχνιδιού και περιποίησης στο γιο μου. Η μέρα κλείνει με τζαζ στο background και κάποιου είδους ανασυγκρότηση, που από βραδιά σε βραδιά διαφέρει. Τη μια μπορεί να είναι ένα όμορφο δείπνο, την άλλη μπορεί να είναι ένα καρέ μπιρίμπα.

Ο ορισμός της ομορφιάς για σένα. 

Ομορφιά στην ψυχή! Ασχέτως της εξωτερικής εμφάνισης θεωρώ πως οι άνθρωποι που έχουν κάνει τις εσωτερικές τους αναζητήσεις και «τα έχουν βρει» με τον εαυτό τους, είναι και οι πιο όμορφοι. Εκπέμπουν αλλιώς και είναι ήρεμοι. Αν εστιάσουμε αποκλειστικά στην εξωτερική εμφάνιση, για εμένα η ομορφιά είναι συνώνυμη της φινέτσας.

Ποια ήταν η πιο μαγική στιγμή στη ζωή σου;

Μου έρχονται διάφορες στιγμές στο μυαλό, αλλά θεωρώ πως “Η ΠΙΟ” μαγική είναι η μέρα (ή μάλλον η νύχτα) του γάμου μου. Αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε ένα γάμο “our way”, με αποτέλεσμα να παντρευτούμε Χριστούγεννα (που είναι και Η αγαπημένη μου περίοδος) και αντί για καθιστό δείπνο και στημένες καταστάσεις κάναμε ένα super party με τους αγαπημένους μας φίλους, ποτά και μουσικάρες από τον αγαπημένο μας DJ!

Αν ζούσες σε κάποια άλλη πόλη από την Αθήνα που θα ήταν;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος που μπορώ να ζήσω πραγματικά παντού! Είμαι αρκετά ευπροσάρμοστη και τρελαίνομαι να ανακαλύπτω νέα μέρη, να αποκτώ νέες ρουτίνες, να γνωρίζω νέους ανθρώπους και να ανακαλύπτω νέες επαγγελματικές ευκαιρίες! Αν έπρεπε να επιλέξω μία μόνο πόλη, αυτή είναι ξεκάθαρα, το πάντα ενεργό και δραστήριο, Βερολίνο.

Τι αγαπάς περισσότερο στην Ελλάδα;

Τους Έλληνες, που στη θετική τους όψη, είναι πάρα πολύ ξεχωριστοί με μια κουλτούρα που εκπέμπει ζεστασιά, αγάπη, καλοσύνη και νοιάξιμο. Φαίνεται πως ο ήλιος και το ζεστό κλίμα της Ελλάδας, είναι μέσα στην ψυχή τους. Το γεγονός πως έζησα και εργάστηκα 6 χρόνια στο εξωτερικό, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου είχα συναδέλφους 68 (!) διαφορετικών εθνικοτήτων, με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τη χώρα μας και τους τόσο ξεχωριστούς ανθρώπους της. Σίγουρα έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας σα λαός, αλλά μέσα μας είμαστε αγνοί, είμαστε καλοί.

Περιέγραψε με τρεις λέξεις τον εαυτό σου:

Εξωστρεφής, δίκαιη, εργατική. 

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει…

Nα καμαρώνουμε για διάφορα πράγματα τα οποία είναι για εμάς σημαντικά. Να είμαστε υπερήφανοι, να είμαστε αξιοπρεπείς, να βλέπουμε εμάς και τους γύρω μας να εξελίσσονται κάθε μέρα και λίγο περισσότερο. Επιτομή όλου αυτού, είναι για εμένα βέβαια αυτή την περίοδο η εξέλιξη που βλέπω καθώς μεγαλώνει ο γιος μου, αλλά και το άλλο μου παιδί, η δουλειά μου.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου αντικείμενο που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ ή κάτι που φοράς για χρόνια;

Εκτός από τη βέρα μου, έχω μερικά t-shirt που φοράω ακόμα από διάφορες φάσεις ζωής που το καθένα συμβολίζει κάτι ξεχωριστό.

Το σπίτι των ονείρων σου έχει…

Πάρα πολύ φως – μέσα και έξω.

Τι πετάς και τι κρατάς στον χώρο σου;

Κρατάω ό,τι χρησιμοποιώ συχνά, δεν πετάω σχεδόν τίποτα. Μου αρέσει να δωρίζω οτιδήποτε δεν έχω φορέσει ή μεταχειριστεί για πάνω από δύο χρόνια.

img-0114-4.jpg

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου δέκα χρόνια μετά...

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ, πολύ ευγνώμων για τη ζωή που ζω σήμερα. Ταυτόχρονα όμως, σε βάθος χρόνου, να έχουμε επεκτείνει τις δραστηριότητές μας και σε άλλες χώρες του κόσμου - κάτι που ήδη μεθοδεύεται εδώ και περίπου ένα τρίμηνο. Κρατώ ό,τι έχω κατακτήσει μέχρι σήμερα σαν εφόδιο, αλλά δεν σταματώ ποτέ να σκέφτομαι το επόμενο βήμα.

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχεις κάνει…

Έχω πετάξει με παραπέντε από την κορυφή του Κιθαιρώνα.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ…

Η λατρεμένη μου γιαγιά, μου έλεγε πάντα «να απολαμβάνω τη στιγμή» γιατί η ζωή φεύγει σα…νεράκι.

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανη…

Για τη “restless” στάση μου απέναντι στη ζωή. Θα την πιω με καλαμάκι!

Ένα απωθημένο...

Να πάω ταξίδι στην Ανταρκτική.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε...

Με μια μεγάλη αγκαλιά από τον γιο μου.

Και θα τελείωνε…

Με ένα ωραιότατο γεύμα συνοδεία αγαπημένων φίλων.