fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με τη creative director, Ελεάννα Ταμπούρη
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με τη creative director, Ελεάννα Ταμπούρη

Τη δημιουργική founder του Nevro Blazer


Από τότε που θυμάται τον εαυτό της αναζητούσε μια αισθητική διέξοδο, κι έτσι προέκυψε για την Ελεάννα Ταμπούρη το blog της "Portraits of Elegance" το 2008. Παράλληλα, οι σπουδές της στο Μιλάνο και η ζωή της εκεί, παρά το γεγονός ότι αφορούσαν διαφορετικό τομέα (τουριστικό management), υπήρξαν το εφαλτήριο ώστε να ξεκινήσει κάτι δικό της. Μελέτησε αρκετά την αγορά και αποφάσισε να ασχοληθεί με το ρούχο και να εξειδικευτεί σ' ένα μόνο κομμάτι, το σακάκι, με την προοπτική να εξελιχθεί αργότερα. 

Το blazer, το οποίο για εκείνη αποτελεί το πιο βασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ήταν μονόδρομος. «Θεωρώ πως είναι ουσιαστικό, νευραλγικό θα έλεγε κανείς και μπορεί να κάνει κάθε στιλιστική επιλογή να ξεχωρίζει. Ξεκινήσαμε το 2018 τελειοποιώντας πατρόν και μελετώντας υφάσματα, οριοθετήσαμε το DNA του brand Nevro Blazer και παρουσιάσαμε την πρώτη μας συλλογή τον Δεκέμβριο του 2020 και άμεσα την capsule συλλογή αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Επανάστασης το Μάρτιο του 2021. Και συνεχίζουμε...», λέει η ίδια.

01278-SgsYa.jpg


Πώς
καταφέρατε και αποκτήσατε αυτή την ιδιαίτερη ταυτότητα που έχει το brand Nevro Blazer;

Σε κάθε συλλογή ξεκινάμε μ' ένα σενάριο. Πλέκουμε μια ιστορία. Βάσει αυτής χτίζουμε το κάθε κομμάτι. Όπως σε κάθε καλό σενάριο, όμως, πρέπει να έχεις δημιουργήσει σωστά τους χαρακτήρες που φέρουν την ιστορία. Για παράδειγμα η συλλογή που έπεται, SS23, ονομάζεται "I tell the stars about you". Η ιστορία διαδραματίζεται καλοκαίρι, σε έναν μαγικό κήπο ενός ιστορικού ξενοδοχείου, ένα απογευματινό garden party. Κάθε καλεσμένος έχει το δικό του σκοπό και θέλει να ξεχωρίζει με την παρουσία του. Έτσι, για κάθε χαρακτήρα, δημιουργήσαμε κι ένα σύνολο. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε κλασικά αλλά statement κομμάτια.

    Ποιο θεωρείτε το κορυφαίο σας blazer;

    Μέχρι στιγμής τα Evzon Military Jackets σε μαύρο και σε off white. Η συλλογή αυτή δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα, εν μέσω lockdown και στόχος μας ήταν μόνο να είμαστε παρόντες στη γιορτή των 200 χρόνων, να δημιουργήσουμε μια capsule συλλογή ως φόρο τιμής. Μια καθαρά συναισθηματική προσπάθεια, η σύνδεση με την ελληνική Ιστορία και η αποδόμηση της στολής του Εύζωνα κάνουν τα συγκεκριμένα σακάκια να έχουν τη δική τους προσωπικότητα και πολύ έντονο χαρακτήρα.

      Το είδος γυναίκας που αγαπάτε και σας εμπνέει για να σχεδιάζετε;

      Μ' εμπνέουν οι γυναίκες που πιστεύουν ότι μπορούν να αγγίξουν το άπιαστο και παλεύουν γι' αυτό. Που έχουν στόχο και όραμα και κυνηγάνε λυσσαλέα για να το πετύχουν. Και με συγκινούν πολύ όλες αυτές οι γυναίκες που μπορούν και διατηρούν την αθωότητα, την αφέλειά τους.

        Πώς προσδιορίζεται το luxury σήμερα και πόσο σχετίζεστε μ' αυτό;

        Θα απαντήσω μ' ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Shine: Digital Craftsmanship for Modern Luxury Brands", από Florine Eppe Beauloye που διαβάζω τελευταία. Αντικατοπτρίζει πλήρως τους στόχους μας, την πορεία μας και κυρίως το κυνήγι για την αριστεία: «Η πολυτέλεια ποτέ, ποτέ, δεν συμβιβάζει την ποιότητα. Η αριστεία βρίσκεται στον πυρήνα της. Αυτή η αριστεία κερδίζεται και αποδίδεται με συνέπεια. Η πολυτέλεια παραμένει μια συναισθηματική αγορά και η αναζήτηση της προσωπικής ικανοποίησης εξακολουθεί να είναι εγγενής σε οποιοδήποτε πολυτελές προϊόν ή υπηρεσία. Η πολυτέλεια είναι να προσφέρει στους καταναλωτές κάτι έξω από τις συνήθεις εμπειρίες τους, με τους καταναλωτές να θέλουν να φέρουν τη δική τους προσωπικότητα στα προϊόντα και τις εμπειρίες που αγοράζουν, και αυτά τα προϊόντα και εμπειρίες να είναι έκφραση της προσωπικής τους δημιουργικότητας».

        Πώς νιώθετε όταν βλέπετε γυναίκες σε άλλα μέρη του κόσμου να φορούν σακάκια σας και πόσο πολύ σας εξιτάρει η αναγνώριση της δουλειάς σας στο εξωτερικό;

        Είναι μεγάλο κίνητρο και συναισθηματική ικανοποίηση. Είναι η επιβεβαίωση ότι κάτι κάνεις σωστά και σου δίνει ώθηση να προχωρήσεις.

          Μια σειρά από εξαιρετικές συνεργασίες. Μιλήστε μας γι' αυτές.

          Προσπαθούμε σε κάθε project το αποτέλεσμα που θα δώσουμε να είναι ολοκληρωμένο, όσον το δυνατόν αψεγάδιαστο και να αντικατοπτρίζει το DNA του brand. Έχουμε συνεργαστεί με τους Θεσσαλονικείς Μάρα Λαζαρίδου και Στέφανο Μάλαμα για τις πρώτες συλλογές. Για την capsule συλλογή αναζητούσαμε μια μούσα με ελληνική ομορφιά και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο κατάλληλο πρόσωπο από αυτό της Έσθερ Μαστρογιάννη. Τα προϊόντα τελευταία φωτογραφήθηκαν στη Νέα Υόρκη από τη διεθνή φωτογράφο Katerina Irling που δουλεύει για brands κολοσσούς ενώ στιλίστρια ήταν η Ελληνίδα Anna Katsanis, η οποία συνεργάζεται με διεθνείς εκδόσεις τα τελευταία, έχοντας δουλέψει σε πάνω από 100 διαφορετικά εξώφυλλα. Επίσης αξιοσημείωτη συνεργασία με το φωτογράφο George Livieratos για ένα editorial της ρωσικής έκδοσης του Numero.

          01386-37PCz.jpg

            Πώς εξελίσσεται το brand και τι ακολουθεί;

            Συνέπεια, ειλικρίνεια στον πελάτη, έρευνα για τα καλύτερα υλικά με γνώμονα τη βιωσιμότητα, νέα σχέδια δημιουργώντας πάντα statement blazers, αλλά και ολοκληρωμένα σύνολα, αναζήτηση νέων αγορών, δυνατές καμπάνιες, δυνατές συνεργασίες.

              Υπάρχει η Ελλάδα σαν μέρος του σχεδιασμού σας κι αν ναι με ποιον τρόπο;

              Πάντα υπάρχει και θα υπάρχει η Ελλάδα. Προσπαθώ να έχω πάντα το λευκό και το μπλε σε όλες μου τις συλλογές. Xωρίς να γίνεται κλισέ, προσπαθώ να τραβήξω όλες αυτές τις εικόνες της Ελλάδας και να τις φέρω στον κόσμο μου και στον κόσμο του Nevro.

              Υπάρχει κάτι άλλο που σχεδιάζετε;

              Στην πρώτη μας συλλογή παρουσιάσαμε μια σειρά από Limited edition T-shirts, τα Nevro Icons, από οργανικό βαμβάκι, που τιμούν θαρραλέες και iconic γυναίκες της ιστορίας, από την πρώτη γυναίκα αεροπόρο που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό, Amelia Earhart και την νεοπλατωνική φιλόσοφο και μαθηματικό Υπατία μέχρι την διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Zaha Hadid. Σε όλες τις συλλογές ο πυρήνας είναι το σακάκι. Προσθέσαμε, όμως, ολοκληρωμένα σύνολα και θα δείτε φούστες, τοπ και παντελόνια και σίγουρα στο μέλλον θέλουμε να διευρύνουμε το σχεδιασμό μας και σε άλλα προϊόντα.

              Ποια είναι τα επόμενά σας βήματα;

              Ολοκληρώσαμε τη συλλογή SS23 και το βλέμμα μας είναι πλέον στραμμένο στον χειμώνα του 2024. Υπάρχουν στα σκαριά κάποιες συνεργασίες και σίγουρα θα το μάθετε πρώτοι!

                Το πιο αγαπημένο σας κόσμημα;

                Φοράω στο λαιμό μου 3 κοσμήματα σε μια αλυσίδα. Είναι ο σταυρός μου από τα Ιεροσόλυμα, ένα ασημένιο μενταγιόν με τους Αγίους Πέτρο και Παύλο -σύμβολο του αγαπημένου μου κειμένου για την Αγάπη που είναι ο «Ύμνος της Αγάπης»-, η Προς Κορινθίους Α' Επιστολής του Αποστόλου Παύλου και ένα πολύ μικρό μενταγιόν με καρδιά, άγκυρα, σταυρό που συμβολίζουν την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη.

                  Φοράτε πράγματα για χρόνια κι αν ναι, ποιο είναι ένα αγαπημένο σας αξεσουάρ;

                  Φυσικά! Μια vintage δερμάτινη τσάντα, χειροποίητη από το Νεπάλ, δώρο οικογενειακής φίλης έπειτα από ταξίδι της εκεί γύρω στο 1990. Σπανίως την αλλάζω. Και φυσικά sneakers, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

                    Ο ορισμός της ομορφιάς για εσάς;

                    Φυσικότητα!

                      Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σας...

                      Πεισματάρα, εργατική, δημιουργική.

                        Ελλάδα είναι...

                        Φως, πληρότητα, γαλήνη.

                        01267-1.jpg


                        Το 
                        πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχετε κάνει...

                        Είναι πολλά και με αρκετή αμέλεια που αν γράψω έστω κι ένα θα με βάλουν οι δικοί μου σε κατ’ οίκον περιορισμό (γελάει)!

                          Η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ...

                          «Ελεάννα» να φύγεις και «Ελεάννα» να γυρίσεις – Η γιαγιά σου.

                            Κάτι για το οποίο είστε περήφανη...

                            Είναι πολλά, αλλά για κάθε επίτευγμα ή στόχο που καταφέρνω με τη βοήθεια των οικείων μου πάντα, προσπαθώ να μη χειροκροτώ τον εαυτό μου. Απολαμβάνω τη στιγμή στο έπακρο, αμέσως όμως γυρίζω σελίδα. Όχι απόλυτα δίκαιο για τον εαυτό μου, αλλά με βοηθάει να είμαι προσηλωμένη στο στόχο μου και να συνεχίζω. Με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν θεωρώ ότι κατάφερα ακόμα κάτι. Έχω πολλά να δώσω και στο μυαλό μου είναι το αύριο. Αυτό που δημιουργεί ένα κρυφό χαμόγελο στα χείλη μου είναι ότι η μέχρι τώρα πορεία του Nevro ξεκίνησε από μια αυτοδίδακτη κοπέλα, χωρίς ακαδημαϊκές σπουδές στον χώρο της μόδας, κόντρα στα προγνωστικά και στα «όχι» που άκουσε από την αρχή, παραβλέποντας όλες τις κλειστές πόρτες ακριβώς μόνο επειδή είναι επίμονη.

                            Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε... 

                            Με φιλιά!

                            Και θα τελείωνε… 

                            Πάλι με φιλιά!

                            Instagram: @eleanna_tabouri