fbpixel

Search icon
Search
The sophisticated aspect of interior: Τα κυρίαρχα trends για το display των βιβλίων μας
INTERIORS

The sophisticated aspect of interior: Τα κυρίαρχα trends για το display των βιβλίων μας

Δημιουργικότητα, λειτουργικότητα και έξυπνες τεχνικές καμουφλάζ αναβαθμίζουν το ύφος των εσωτερικών μας χώρων


Αποτελεί μια από τις διαχρονικές κινήσεις για την ανάδειξη της προσωπικής αισθητικής μας φιλοσοφίας. Το display της συλλογής βιβλίων ανέκαθεν ταυτιζόταν με μια εκλεπτυσμένη και elegant ατμόσφαιρα, προβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό τον sophisticated χαρακτήρα των ιδιοκτητών. Βέβαια, για να προχωρήσουμε στη στιλιστική τους διαμόρφωση, σημαντική προϋπόθεση είναι η επιμελημένη μεταχείριση και προστασία τους. Από εκεί και πέρα, στηριζόμενοι στο main concept της εσωτερικής διακόσμησης της κατοικίας μας, μπορούμε να εντάξουμε σε αυτήν την αντίστοιχη διάταξη της βιβλιοθήκης μας. 

Στην περίπτωση, όμως, που κάποιοι από εσάς επιθυμείτε να ρισκάρετε δημιουργικά και να κινηθείτε με μια mix n' match προσέγγιση, τότε αρκεί να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην αρμονία που θα δημιουργήσει ο συνδυασμός των διαφορετικών και αντιθετικών μεταξύ τους θεμάτων και pieces. Εμείς σας προτείνουμε τις διαχρονικές decor τάσεις για τα books σας, ώστε να οργανώσετε τις collections σας με τις πιο creative ιδέες. 

Let's take a look together! 

Calm nature 

a3600ee585355f18d060aa658306001b.jpg

Συμβάλλει ενεργά στην εξοικονόμηση χώρου και ταυτόχρονα δομεί μια chic και minimal εικόνα. Η εντοιχιζόμενη βιβλιοθήκη στο προσωπικό μας γραφείο ή living room, λειτουργεί ως χαμαιλέοντας, καθώς μπορούμε να προσαρμόσουμε πολύ εύκολα την χρωματική της παλέτα, αλλά και το κεντρικό της concept, με το αντίστοιχο θεματικό πλαίσιο της κατοικίας μας. Ειδικά για όλους όσοι ακολουθείτε μια slow living καθημερινότητα και έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στην ησυχία και στην αρμονία, μπορείτε να βάψετε σε λευκές ή κρεμ αποχρώσεις τη βιβλιοθήκη σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε μια ολιστική "calm nature" ατμόσφαιρα. 

The casual reading 

75131238006468009274f64548560877.jpg

Δημιουργεί αυτόματα μια φιλική και ζεστή εμπειρία φιλοξενίας προς τους προσκεκλημένους μας, καθώς τους χαρίζει χρόνο και χώρο για να συστηθούν με το προσωπικό μας γούστο, αλλά και να ασχοληθούν με την περιστασιακή ανάγνωση όσο θα αναμένουν να προετοιμάσουμε τον καφέ ή τα drinks τους. Τα coffee tables είναι η ιδανική επιλογή για μια εναλλακτική αλλά super luxurious διάταξη, που καταφέρνει να σαγηνεύει τα βλέμματα. Το στοιχείο, που είναι χρήσιμο να προσέξουμε στη συγκεκριμένη τακτοποίηση και παρουσίαση είναι να δημιουργούμε στοίβες από λίγα βιβλία και ίδιου μεγέθους, ώστε να αγγίξουμε το επιθυμητό κομψό αποτέλεσμα. 

A fresh new look 

2b7a11974647ba0e82898afcc6149238.jpg

Είναι γεγονός ότι πολλά εξώφυλλα των βιβλίων μας μοιάζουν με έργα τέχνης, γι' αυτό και μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αισθητική τους με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Η κατάλληλη κίνηση, αν και εσείς συμφωνείτε και θέλετε να προχωρήσετε, είναι να τα αναδείξετε με τέτοιον τρόπο, όπως θα κάνατε με τους αγαπημένους σας πίνακες ζωγραφικής. Μπορείτε, λοιπόν, με την απαραίτητη φροντίδα στην ποιότητά τους, να τα κρεμάσετε σε έναν κεντρικό τοίχο του living room, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό gallery wall. 

The element of softness

0cf766cb8505e5194568e85f21d63e3e.jpg

Στο σημείο αυτό προχωρούμε σε ένα δροσερό και funky '70s concept, καθώς κύριο στοιχείο είναι τα φυτά. Είναι αλήθεια ότι όταν αποφασίζουμε να εντάξουμε τον συγκεκριμένο τύπο styling, εξασφαλίζουμε, ταυτόχρονα, ένα ενδιαφέρον και smart καμουφλάζ, το οποίο, ταυτόχρονα, έχει το χάρισμα να μας επανασυνδέει με τη γοητεία της φύσης. 

The traditional feel

4822d69092250937662b929ea8479d6a.jpg

Για τους θερμούς λάτρεις της vintage ταυτότητας των βιβλίων, η κατάλληλη επιλογή είναι η δημιουργία μιας ξύλινης γωνιάς με ράφια αντίστοιχου υλικού, ώστε να γίνει το αγαπημένο σας ησυχαστήριο. Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εικόνα με έναν ιδιαίτερο καναπέ, το ύφος του οποίου να κινείται στην ίδια αισθητική κατεύθυνση, και φυσικά μικρά και κομψό φωτιστικά για να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοναδική αυτή εμπειρία. 

Enjoy your sophisticated aspect of decoration! 

Source: House & Garden