fbpixel

Search icon
Search
The Power of Pastels: Ένα αιθέριο & ευήλιο διαμέρισμα στην πόλη Taipei της Taiwan
INTERIORS

The Power of Pastels: Ένα αιθέριο & ευήλιο διαμέρισμα στην πόλη Taipei της Taiwan

Υπό την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού studio NestSpace Design


Το αρχιτεκτονικό στούντιο NestSpace Design που εδρεύει στην Taipei, δημιούργησε αυτό το οικογενειακό σπίτι με βάση τα χρώματα και τις καμπύλες ενός διπλού ουράνιου τόξου, που σημαίνει ότι κυριαρχούν οι παστέλ αποχρώσεις και οι καμπύλες. Περιηγηθείτε σε κάθε χώρο του κι εκπλαγείτε από τη φωτεινότητα των χώρων αλλά και από την «καθαρότητα» των υφών, των γραμμών και της συνολικής ατμόσφαιρας. Όλα είναι πανέμορφα!

design-anthology-2020-08taipeiapartmentnestspacedesign-17.jpg


Μακριά από τη φασαρία της πόλης, στην προαστιακή περιοχή Taoyuan, βρίσκεται αυτό το ευάερο, άνετο κι ευρύχωρο διαμέρισμα. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι: Έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με ένα άσχημα φωτισμένο και άσχημα αεριζόμενο σπίτι, τα μέλη της οικογένειας έφτασαν στο στούντιο NestSpace Design θέλοντας να μετατρέψουν το διαμέρισμά τους σε έναν ζεστό, φιλόξενο χώρο που ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση στους κοινόχρηστους χώρους.
design-anthology-2020-08taipeiapartmentnestspacedesign-18.jpg


«Εμπνευστήκαμε από το σπάνιο φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου», εξηγεί ο συνιδρυτής της NestSpace Design, Jun-Cheng Yeh. Αντικατοπτρίζοντας αυτήν την ιδέα υπάρχει ένας υποτονικός και σιωπηλός συνδυασμός χρωμάτων και μια σειρά τοξωτών κατασκευών που εμφανίζονται στο διαμέρισμα των 132 τετραγωνικών μέτρων. «Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του χρώματος, θελήσαμε να επιτύχουμε τον θεμελιώδη στόχο μας, αυτόν της άνεσης και της αμεσότητας μεταξύ των μελών της οικογένειας», λέει ο Yeh. Οι τοίχοι και τα ντουλάπια είναι βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις του μπλε και του ροζ, ενώ στο σαλόνι και στα έπιπλα κουζίνας υπάρχουν εκρήξεις πιο σκούρων αποχρώσεων. Μια σταθερή παλέτα αποφορτισμένων χρωμάτων διασφαλίζει την οπτική συνέχεια και αρμονία.

design-anthology-2020-08taipeiapartmentnestspacedesign-30.jpg


Σύμφωνα με τον Yeh, η νησίδα της κουζίνας  είναι το κύριο χαρακτηριστικό του διαμερίσματος και το βασικό στοιχείο του συνολικού σχεδιασμού ήταν η επανάληψη των λεπτομερειών της, ιδίως στα γεωμετρικά μαξιλάρια, πλακάκια και ταπετσαρία που εμφανίζονται σε όλο τον χώρο. «Δημιουργώντας μια επαναλαμβανόμενη σύνθεση, αντικατοπτρίζουμε μια δυναμική ροή αλλά διατηρούμε επίσης μια αίσθηση ηρεμίας», λέει ο Yeh. Ενώ ο συνδυασμός του terrazzo και του ξύλου μπορεί να φαίνεται βαρύς, ο Yeh και η ομάδα του δημιούργησαν μια δομή που φαίνεται να επιπλέει στην κουζίνα, ενισχύοντας περαιτέρω την απαλή αίσθηση ελαφρότητας που διαπερνά ολόκληρο το σπίτι.

«Συχνά αντλούμε έμπνευση από τη φύση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού αυτού του έργου, αρχικά βρήκαμε την ιδέα του δεύτερου ουράνιου τόξου, το οποίο είναι ένα φαινόμενο που δεν είναι συχνά αντιληπτό. Έχοντας ενθαρρυνθεί από την παστέλ παλέτα χρωμάτων, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο εσωτερικό, δημιουργώντας ένα είδος οικειότητας μεταξύ ανθρώπων και χρώματος» αναφέρει η αρχιτεκτονική ομάδα.

design-anthology-2020-08taipeiapartmentnestspacedesign-33.jpg


«Κάτω από την πρακτική του μινιμαλισμού, αναπτύξαμε έναν ρευστό χώρο με τη σύνθεση των γεωμετρικών γραφικών. Λεπτές γραμμές και καμπύλες ενσωματώθηκαν σχεδόν παντού, διαμόρφωσαν μια αίσθηση μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. Όλα αυτά τα υλικά και οι λεπτές υφές σας εμπλέκουν σε έναν μαγευτικό χώρο που καταπραΰνει το μυαλό» συνεχίζουν λέγοντας. «Εκτός από τη δημιουργία ελκυστικών σχεδίων, μας αρέσει να κρύβουμε μεταφορές και στα έργα μας. Στο σπίτι Ne-On, δημιουργήσαμε το δεύτερο ουράνιο τόξο, με μια πραγματική ευχή ότι όπως και να 'χει, ο ήλιος θα λάμψει ξανά με την επιστροφή στο σπίτι» ολοκληρώνουν. 

Δείτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες του φοβερού αυτού σπιτιού. 

Φωτογραφίες: Hey!Cheese