fbpixel

Search icon
Search
The Expendables: Στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας με το αστρονομικό ποσό παραγωγής
CITY VIBES

The Expendables: Στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας με το αστρονομικό ποσό παραγωγής

Τον Νοέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα στην πόλη μας


Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η είδηση και οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Hollywood στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas είχαν γίνει talk of the town, και απ' ό,τι φαίνεται αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες κατέφθασε η είδηση πως αυτόν τον χειμώνα θα πραγματοποιηθούν και πάλι γυρίσματα στην πόλη μας και αυτήν τη φορά θα είναι για τις ανάγκες της ήδη αγαπημένης ταινίας, "The Expendables", και συγκεκριμένα για το πολυαναμενόμενο part 4 αυτής.

expendables-4-thessaloniki-credit-lionsgate.jpg


Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται και πάλι η Θεσσαλονίκη μια τόσο μεγάλη παραγωγή, αφού από τον Νοέμβριο ξεκινούν γυρίσματα στην πόλη για την 4η εκδοχή τους. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο, από τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη, όπου θα γυριστεί το ένα τρίτο της μεγάλης παραγωγής.

Αναμένεται, λοιπόν, η άφιξη μεγάλου αριθμού χολιγουντιανών αστέρων, μεταξύ των οποίων οι Sylvester Stallone, Jason Statham και Megan Fox, τους οποίους ήδη έχουμε θαυμάσει στα προηγούμενα parts της ταινίας, που σαρώνουν ακόμα και σήμερα.

meganfoxexpendables4-mbfz1200.jpg


Ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», αποκάλυψε σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας: «Οι "Expendables 4" φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ -χονδρικά το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της ταινίας -θα είναι το κόστος της παραγωγής που θα ολοκληρωθεί στην πόλη και την περιοχή γενικότερα».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως η συγκεκριμένη κινηματογραφική παραγωγή θα έχει διαφορετικό προφίλ γυρισμάτων συγκριτικά με το "The Enforcer" που γυρίστηκε το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «To "The Enforcer" ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ που πέρασε και η πόλη και η περιοχή, με πολύ μεγάλη επιτυχία, και γι' αυτό οι παραγωγοί επιστρέφουν σε πολύ μικρό διάστημα με μια πολύ μεγαλύτερη πλέον και πολύ πιο απαιτητική σε γυρίσματα και κατασκευές παραγωγή».

eu7tyaovghxxzwcv4qu4ubhsne.jpg
The Enforcer


Από την περασμένη εβδομάδα, έχουν φτάσει ειδικοί των special effects στην πόλη, ενώ σε τοποθεσία στα ανατολικά της πόλης, όπου θα λάβει χώρα ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων, οι άνθρωποι της παραγωγής κατασκευάζουν τα εξωτερικά σκηνικά τους, μέρος των οποίων θα είναι κι ένα πολεμικό πλοίο, πάνω στο οποίο θα γυριστούν πάρα πολλές σκηνές.

Ο ίδιος ο εμπνευστής της σειράς των ταινιών, Sylvester Stallone, είχε ειδοποιήσει τους fans του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 3 Οκτωβρίου, με τη φράση «στην Αγγλία για να ξεκινήσω να εργάζομαι για τους νέους "Expendables" που έχουν και τα νέα μέλη του καστ», πως το ένα τμήμα της ταινίας έχει ξεκινήσει να παράγεται. Ο star των «Ρόκι» και «Ράμπο» όμως θα είναι ο μόνος από τους πρωταγωνιστές που δεν θα κάνει γυρίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

imageashx.jpg
Το location στα ανατολικά της πόλης


Με διπλάσιο προϋπολογισμό για την Ελλάδα συγκριτικά με το "The Enforcer", πολύ περισσότερους ηθοποιούς σε όλα τα επίπεδα και άρα πολύ αυξημένες ανάγκες servicing, ο κ.Κουάνης τονίζει πως το πιο σημαντικό για το μέλλον είναι η εκπαίδευση των Ελλήνων που θα συμμετέχουν στις οπτικοακουστικές παραγωγές. «Το καλό είναι ότι μαθαίνουμε κάθε ημέρα. Αυτό για εμάς, στο ΕΚΟΜΕ, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχουμε με όλες τις μεγάλες ξένες παραγωγές που έρχονται στην Ελλάδα, το είχαμε φέτος το καλοκαίρι και με την Disney και την παραγωγή για τον Γιάννη Αντετοκούμπο και με το "Knives Out 2" και τον Daniel Graig, στο Πόρτο Χέλι. Όταν έχουμε μεγάλες ξένες παραγωγές και δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο προσωπικό υποχρεούνται να φέρουν ένα κομμάτι του από το εξωτερικό. Αυτό θέλουμε να μειώσουμε και σταδιακά να το εξαλείψουμε μέσα από την εκπαίδευση και την εμπειρία που αποκτούν οι Έλληνες. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη αλλά σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχουν, για παράδειγμα, στη χώρα μας εξειδικευμένοι στα stunts αυτού του επιπέδου άνθρωποι ή ειδική στα εφέ (VFX, Visual Effects Specialists) για παράδειγμα», τονίζει ο κ. Κουάνης.

8rq2owmj9eu9-hero.jpg


Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως εμείς οι Θεσσαλονικείς δε θα καταφέρουμε να δούμε τους stars από κοντά, διότι σημαντικό μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία και ο χρόνος που θα απομείνει για τη χώρα μας είναι αρκετά περιορισμένος. Ωστόσο, τα καλά είναι πως για δεύτερη φορά η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο κι εμπλέκεται με τα πρότυπα του Hollywood, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.