fbpixel

Search icon
Search
The countdown: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή cocktails στον κόσμο
TASTE

The countdown: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή cocktails στον κόσμο

Μεθυστικές προτάσεις και εκλεκτά υλικά


Γευστικά και αγαπημένα, μας έχουν κρατήσει συντροφιά πολλά βράδια ενώ άλλα μας συστήνονται για πρώτη φορά. Τα cocktails αποτελούν πάντα μια τέλεια πρόταση που «ντύνει» κάθε λαμπερό night out μας ή ακόμα και μια δύσκολη μέρα μετά τη δουλειά. Ο συνδυασμός των περισσοτέρων είναι γνωστός και αγαπητός εδώ και χρόνια, ωστόσο, γνωρίζουμε στην πραγματικότητα ποια είναι τα πιο διάσημα cocktails; Από το iconic dry martini του James Bond μέχρι ένα εξεζητημένο Bloody Mary, εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο famous drinks στον κόσμο, σύμφωνα με το Drinks International publication! 

10. Mojito 

shutterstock-1396917899.jpg

Το Mojito μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής «συνεισφορά» της Κούβας στην κουλτούρα των coctails παγκοσμίως. Το μείγμα από λευκό ρούμι, χυμό λάιμ, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και σόδα (με μέντα) είναι φρέσκο και τροπικό αλλά κι ένα κλασικό ποτό, που δεν περιμένουμε να εξαφανιστεί σύντομα.

9. Aperol

shutterstock-781401952.jpg

Αν δεν έχετε προσέξει το Aperol Spritz είναι παντού από τα πεζοδρόμια της Ιταλίας μέχρι το Instagram. Το δημοφιλές απεριτίφ είναι τόσο ευχάριστο οπτικά, όσο και νόστιμο και εύκολο να παρασκευαστεί: με 2/3 Prosecco, Aperol και σόδα. Simply Irresistible!

8. Manhattan

shutterstock-714183058.jpg

Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το Manhattan και η πρόσφατη άνοδος του ουίσκι σίκαλης το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Η πικάντικη σίκαλη, το γλυκό βερμούτ και οι δύο σταγόνες Angostura, ανακατεμένες, στραγγισμένες και γαρνιρισμένες με ένα κεράσι μπράντι, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε φανταστικά στο λεπτό.

7. Whiskey Sour

shutterstock-733448971.jpg

Αυτό το easy-going ποτό ταιριάζει εύκολα στους λάτρεις του ουίσκι, καθώς και για όσους έχουν κουραστεί από αυτό: το λεμονάτο άρωμα και η ελαφριά γλυκύτητα του, το κάνουν ελκυστικό και για όσους αγαπούν τα εσπεριδοειδή. Η απλή συνταγή απαιτεί ουίσκι, χυμό λεμονιού και ζάχαρη.

6. Espresso Martini

shutterstock-695976256.jpg

Σαν ένα εκλεπτυσμένο Red Bull με βότκα για τους λάτρεις του καφέ, το espresso martini υπόσχεται μοναδικό σερβίρισμα αλλά και γεύση. Είναι εκείνο το ποτό που θα σας ξυπνήσει μετά το δείπνο, ενώ θα συνεχίσει να σας ενθουσιάζει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ονομάζεται επίσης και Vodka Espresso.

5. Margarita 

shutterstock-413735539.jpg

Μια Margarita σε εξιτάρει με την πικάντικη απλότητά της, ενώ είναι ίσως το πιο γνωστό cocktail με τεκίλα στον κόσμο. Είναι επίσης, ένα από τα πιο δημοφιλή στην Αμερική. Διατηρεί τη θέση του ως το κορυφαίο κλασικό στον κόσμο με βάση την τεκίλα.

4. Dry Martini

shutterstock-1806976480.jpg

Ένα καλοφτιαγμένο dry martini αποτελεί την ίδια την κομψότητα σε ένα ποτήρι. Το κλασικό μείγμα τζιν και ξηρού βερμούτ κατατάσσεται στο Νο. 4 στα cocktails της χρονιάς.

3. Daiquiri

shutterstock-442299592.jpg

Το Daiquiri είναι συχνά παρεξηγημένο. Ενώ πολλοί συνδέουν το ποτό με φρούτα και μπλέντερ, ένα αληθινό Daiquiri παρασκευάζεται απλά με λευκό ρούμι, χυμό λάιμ και απλό σιρόπι. Είναι ένα καθαρό και δροσιστικό cocktail για κάθε περίσταση.

2. Negroni

shutterstock-1029769477-1.jpg

To Negroni διεκδικεί τη θέση Νο. 2 για έκτη συνεχή χρονιά. Τζιν, Campari και βερμούτ σε έναν τέλειο, γεμάτο συνδυασμό, που μπορείτε να απολαύστε σκέτο ή να συνοδεύσετε κάποιο γεύμα.

1. Old Fashioned

shutterstock-266663978.jpg

Το Old Fashioned είναι διαχρονικό. Αυτό το απλό κλασικό φτιαγμένο με bourbon, έναν κύβο ζάχαρης, angostura bitters, έναν χοντρό κύβο πάγου και μια φλούδα από πορτοκάλι προσφέρει μοναδική γεύση κάθε φορά. Σκεφτείτε πως αυτό είναι το πιο δημοφιλές cocktail στον κόσμο -δεν ήταν τυχαία το αγαπημένο του Sinatra!