fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

The bride and the beauty

DOCTOR

The bride and the beauty

Ένιωσα λίγο άβολα όταν μου ζητήθηκε να γράψω ένα κείμενο σχετικά με το γάμο και τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής να συμβάλει στην ομορφιά της νύφης και όχι μόνο. Βιώνοντας όπως όλοι την οικονομική κρίση, το φόβο της καταστροφής αξιών, θεσμών και μιας πατρίδας που τόσο νοστάλγησα, αποπήρα την εκδότρια και φίλη που επέμενε σε κάτι «χαρούμενο». Η κατάθλιψη, η αγωνία για το αβέβαιο αύριο, η οικονομική δυσπραγία με οδήγησαν να πω “who cares?”.

Το ίδιο απόγευμα, στο σαλόνι του ιατρείου με περίμεναν πέντε γυναίκες, που επέμεναν να μπουν στο γραφείο όλες μαζί. Καθώς η μία περπατούσε με πατερίτσες, το μυαλό μου πήγε σε τροχαία, ουλές και γνωστές οικογενειακές αγωνίες. Λίγα λεπτά μετά, είχα μπροστά μου μία υπέροχη τριαντάρα -κουτσή για την ώρα- που ετοιμαζόταν να παντρευτεί, την περήφανη μαμά, την αδερφή, την κουμπάρα και τη λίγο γερασμένη και καταπονημένη πεθερά! Η κουβέντα κράτησε αρκετή ώρα, αλλά αυτό που έμεινε στο μυαλό μου ήταν τα λόγια της νύφης: «Γιατρέ, δεν είμαι κανένα ψώνιο, μία φορά παντρεύομαι, είμαι ευτυχισμένη και θέλω να μας κάνεις να λάμπουμε»!

Η ζωή, λοιπόν, συνεχίζεται και εκδηλώσεις που σηματοδοτούν νέες ευκαιρίες φέρνουν αισιοδοξία χαρά και ελπίδα. Οι μελλόνυμφοι δεν το βάζουν κάτω κι έχουν πίστη και όνειρα, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Χαίρομαι που βλέπω και στην πόλη μας ότι όλο και περισσότερες υποψήφιες νύφες και η «ομάδα τους» με επισκέπτονται και ακούν τις συμβουλές μου. Φυσικά, όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα. Πρώτα από όλα, γιατί οι παρεμβάσεις δεν αφορούν μόνο στο άμεσο αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να είναι διαχρονικές. Έπειτα, χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί αρκετές θεραπείες καλό είναι να γίνονται τους μήνες χωρίς ηλιοφάνεια -όπως peeling, lazer και επεμβάσεις στο πρόσωπο.

Ακόμα και το συνηθισμένο πια Botox προτιμώ να το κάνω μία-δύο φορές πριν το γάμο, κάτι σαν δοκιμαστικό μακιγιάζ, για να το δούμε, να το εξατομικεύσουμε και να έχουμε το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Συχνά, έχουμε ελιές που ενοχλούν, προβλήματα ακμής, τριχοφυίας, λεκέδων, ευρειαγγειών, που όλα απαιτούν χρόνο και προσπάθεια από την ασθενή για να βελτιωθούν.

Η πλαστική χειρουργική σήμερα, πέρα από την καθαρά ιατρική παρέμβαση, πρέπει να προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών, όπως καθαρισμό, ενυδάτωση, σύσφιξη, αποτρίχωση, συμβουλές μακιγιάζ -μόνιμο ή απλό-, υποστήριξη και πληροφόρηση σχετικά με τη διατροφή, το δέρμα, τα μαλλιά, πάντα με επιβλέποντα ενορχηστρωτή το γιατρό και με γνώμονα ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Έχω πραγματικά εκπλαγεί με το πόσες κυρίες μέσης ηλικίας δράττονται της ευκαιρίας του γάμου των παιδιών τους για να υποβληθούν σένα από τα σύγχρονα lifting, δηλαδή lifting που γίνεται με μικρές τομές, που επαναφέρουν το πρόσωπο προς τα πάνω, και όχι πλαγίως, και με την προσθήκη λίπους αναζωογονούν και το δέρμα. Εδώ, ο χρόνος είναι σημαντικός γιατί θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και έξι μήνες είναι ένα λογικά αναγκαίο διάστημα. Ένας άλλος εξαιρετικός συνδυασμός για την όχι και τόσο αποφασισμένη μαμά-πεθερά είναι η βλεφαροπλαστική και η θεραπεία με πολυγαλακτικό, που βελτιώνει το περίγραμμα της γνάθου, αλλά κι εδώ χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερις μήνες περιθώριο. Στην Αμερική πάντως η πιο συνηθισμένη επέμβαση παραμένει η αυξητική στήθους, ειδικά όταν τα πιο πολλά νυφικά είναι strapless!

Ας πούμε και δύο λόγια για τους γαμπρούς, που έχουν κι αυτοί την αγωνία τους και δειλά δειλά, coming out of the closet, ζητούν κυρίως Botox και λιποαναρρόφηση, αρκεί να μην το μάθει η παρέα!

Το κείμενο τελειώνει και νιώθω -ελπίζω κι εσείς- πιο αισιόδοξη, πιο χαρούμενη... Τυχαίo; Μου αρέσουν αυτές οι «ομάδες». Έχουν μία εσωτερική ισορροπία κι ένα χαμόγελο που για μένα παραμένει το μυστικό της ομορφιάς!

Ευχαριστώ τη Νανώ που επέμενε και τη νύφη με τις πατερίτσες που με προσκάλεσε στο γάμο της!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ

ΜΑΚΕ UP ARTIST ΜΑΛΒΙΝΑ ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

GLOW LOVES

Μία γεύση από το καθημερινό πρόγραμμα της Jennifer Lopez
VIDEO

Μία γεύση από το καθημερινό πρόγραμμα της Jennifer Lopez