fbpixel

Search icon
Search
The beginners mindfulness challenge: Πώς να την πετύχετε μέσα σε μια εβδομάδα
MAGAZINE

The beginners mindfulness challenge: Πώς να την πετύχετε μέσα σε μια εβδομάδα

Ακολουθήστε τις παρακάτω τακτικές


Πιστεύετε ότι ζείτε έχοντας επίγνωση του τι συμβαίνει μέσα σας και γύρω σας; Ότι, όταν κάνετε κάτι, είστε ακριβώς εκεί και δε σκέφτεστε το πριν ή τι θα ακολουθήσει μετά; Αυτό είναι το mindfulness, η προσπάθεια να κάνουμε τα πάντα συνειδητά και όχι μηχανικά, και μας βοηθάει να εστιάζουμε στο παρόν και να επαναπροσδιορίσουμε κάθε μας επιλογή. Πώς μπορείτε να το πετύχετε σε μια εβδομάδα;

Δευτέρα

Πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, εστιάστε για ένα λεπτό στην αναπνοή σας και σκεφτείτε πόσο σπουδαίο είναι που μπορείτε ν' αναπνέετε, να είστε, δηλαδή, ζωντανή!

shutterstock-1688212102.jpg

Τρίτη

Πηγαίνοντας στη δουλειά, επικεντρωθείτε σε όλα όσα δε «βλέπετε» καθημερινά, τις εικόνες, τις μυρωδιές, τους ανθρώπους, τους ήχους.

Τετάρτη

Κατά τη διάρκεια της άσκησης -τρέξιμο, πιλάτες, ποδήλατο-, μην ασκείστε απλώς για να κάψετε θερμίδες ή να δείτε το σώμα σας γραμμωμένο. Μεταφέρετε όλη την ενέργεια στη δραστηριότητα αυτήν, φανταστείτε τους μυς σας να δουλεύουν, τα κύτταρά σας ν' αναζωογονούνται, τον εγκέφαλό σας να γεμίζει οξυγόνο και νιώστε δυνατοί.

shutterstock-1692713986.jpg

Πέμπτη

Πριν ξεκινήσετε να τρώτε, παρατηρήστε αυτό που υπάρχει στο πιάτο σας. Αποφύγετε τους περισπασμούς, το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση και απολαύστε την κάθε μπουκιά, νιώστε τις υφές, τρώγοντας αργά και συνειδητά.

Παρασκευή

Καθίστε για λίγο σ’ ένα ήσυχο σημείο. Με κλειστά ή ανοιχτά μάτια, μετρήστε την αναπνοή σας. Κάθε εισπνοή-εκπνοή μετράει για 1. Μετρήστε μέχρι το 10 κι επαναλάβετε.Σε αυτήν την άσκηση μπορείτε να επιστρέφετε κάθε φορά που νιώθετε ότι το μυαλό σας δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.

Σάββατο

Μεταφέρετε την ενσυνειδητότητα στις καθημερινές οικιακές δουλειές: στο πλύσιμο των πιάτων, στην καθαριότητα της κρεβατοκάμαρας. Αντί ν’ αφήσετε το μυαλό σας να ταξιδεύει, εστιάστε στο νερό που τρέχει στα χέρια σας ή στη μυρωδιά των καθαρών σεντονιών.

shutterstock-1717047622.jpg

Κυριακή

Είναι η μέρα που μπορείτε ν’ απολαύσετε την ηρεμία. Αντί ν’ αρχίσετε να σκέφτεστε το πρόγραμμα της ημέρας, επικεντρωθείτε σε μια στιγμή και αναλογιστείτε όλα εκείνα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα ενδιαφέροντα νέα κι όχι μόνο!